Táborští si vylámali zuby na David servisu, tři body zaslouženě odpluly k Vltavě

30.10.2019 17:40, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou druhé jihočeské derby v pěti dnech. Po Písku přijelo k Jordánu mužstvo českobudějovického David servisu a zřetelně ukázalo, jak výraznou zkušeností a silou navzdory současnému postavení v tabulce disponuje. Naopak hra domácí družiny byla jen velmi slabým odvarem výkonů, díky kterým se řadí na čelní pozice. Porážku je nutné označit jako zaslouženou, a nezbývá než věřit, že i poučnou.

Táborští si vylámali zuby na David servisu, tři body zaslouženě odpluly k Vltavě

HC Tábor - HC David servis ČB

1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Středa, 30.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 49. Dančišin (Havelka, Pejchal) - 14. Šulčík (Marek), 27. Šulčík (Vak, Kříž), 36. Šulčík, 57. Beránek (Šulčík).

Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Vašíček.   Vyloučení: 6:6   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:31   Diváci: 822

HC TÁBOR: M. Novák (38. Šorf) - Havelka, Hajič, Havran, Beran, Skočovský, Radoš, Dvořák - Šulek, Dančišin, Seidl - Jan Bárta, Zayml, Heřman - Jiří Bárta, Trummer, Prášek - Pejchal, Řepík, Březina.

HC DAVID SERVIS ČB: Hauser - Škopek, Kříž, Kohút, Svach, Krtek, Dudáček - Marek, Vak, Hřebejk, Šulčík, Beránek, Ferebauer, Tejko, Krcho, Kronus, Matys, Pecka.


Vstup do utkání měli táborští hráči velmi slibný. Hned v prvním střídání se dostal do dvou slibných příležitostí Jan Bárta, ale svůj souboj s brankářem Hauserem prohrál. Téměř vzápětí byl faulován Skočovský a domácí celek se ocitl v početní převaze, kterou sice ozdobil dostatkem střel, ale žádná z nich nepředstavovala pro hostující branku výrazné nebezpečí. Tyto okamžiky v podstatě tvořily kolorit celého střetnutí. Táborské mužstvo se do koncovky jen těžko prosazovalo, a když už se do šance přece jen prodralo, stál v brance servismanů bezchybný Hauser. Českobudějovický tým se poprvé dostal k ohrožení domácí klece až v 10. minutě po hrubce v rozehrávce kohoutů, ale Nováka nepřekonali. Tímto momentem jakoby dopadla na domácí soubor těžká deka, zatímco hosté v poklidu převzali herní otěže. Ve 13. minutě pálil Šulčík jen do Novákovy masky, jen o chvíli později ale fauloval Hajič a v následné přesilovce už kanonýr David servisu po promptní nabídce Marka zpoza branky udeřil – 0:1. Další gól už v první části hry nepadl. Po další, a tentokrát nevyužité přesilovce budějovického týmu domácí přece jen přidali plyn, ale žádný prospěch z toho neměli.

Diváci v ochozech byli před druhou třetinou v očekávání táborského náporu a výsledkového zvratu, ten se však nedostavil. Hráči David servisu byli v úvodních minutách aktivnější ve střelbě a ve 26. minutě udeřili podruhé. Využili k tomu totožný scénář jako v první třetině – v přesilové hře se podruhé neomylně trefil Šulčík a navýšil náskok svého týmu na rozdíl dvou gólů – 0:2. Nepohoda ve hře Tábora byla v tu chvíli více než viditelná a ostře kontrastovala s klidem, který vyzařoval ze hry jeho soupeře. S příchodem druhé desetiminutovky se kohouti pozvolna dostávali do tempa a přišly i slibné šance. Na konci 30. minuty pálil Skočovský po souhře Trummera jen do Hauserovy masky a o tři minuty později budějovický gólman jen reflexivně vyrazil projektil z hole Jiřího Bárty. V době, kdy se domácí stále rázněji hlásili o slovo, ale potřetí zafungoval faktor Šulčík, jehož střela i s přispěním štěstí zapadla za Novákova záda - 0:3. Domácí reklamace vysoké hole nepadla na úrodnou půdu, gól servismanů vešel v platnost, a navrch se podepsal pod změnu v táborském brankovišti, kde Nováka nahradil Šorf.

Úvodní minuty poslední části hry strávili Táborští v početní výhodě, zatlačili bránící čtveřici do defenzívy, ale ani jeden ze střeleckých pokusů si cestu za pozorného Hausera nenašel. V následujících minutách si oba celky vyměnily další přesilové hry, ale stav střetnutí se nezměnil. Potřebný impuls přišel až v polovině 49. minuty, kdy podnikli výpad do českobudějovické defenzívy Havelka s Dančišinem a druhý jmenovaný vdechl táborské hokejové enklávě nový život snižující brankou na 1:3. V tu chvíli se Táborští vybičovali k mohutnému náporu a hosté mohli jen děkovat Hauserovi, který zlikvidoval následující velké šance Jana Bárty a Hajiče. Po druhé z nich si vzala českobudějovická střídačka oddechový čas a byl to povedený tah. Po návratu na led totiž tlak kohoutů opadl a na hokejky jejich protivníka se znovu vrátil klid. V polovině 57. minutě se navíc Beránek parádně trefil nad vyrážečku brankáře Šorfa a stanovil konečný výsledek zápasu - 1:4. Téměř vzápětí navíc uháněl na Šorfa Šulčík, ale domácí brankář mu čtvrtý gól nepovolil. Na skóre už nemohla nic změnit ani nesmělá potyčka domácího novice Řepíka s Hřebejkem.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: "V utkání jsme tahali za kratší konec a naše porážka je zasloužená. Nabádali jsme hráče k aktivní hře, ale při nepříznivém stavu jsme působili křečovitě, a právě ta aktivita nám chyběla. V poslední třetině se to trochu změnilo, ale to je málo. Snad jen náš čtvrtý útok hrál to, co bychom chtěli v takovémhle zápase vidět. Jsem samozřejmě hodně zklamaný. Předzvěstí byl už zápas s Pískem, který jsme ale ještě nějak zvládli. Nedá se říct, že by hráči nebojovali, ale chybí mi v naší hře více emocí a vůle. Spokojený nejsem s výkony některých hráčů, kteří by měli být dominantní."      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality