Táborští si v duelu s Velkým Meziříčím otestovali především koncovku. Trefili se jedenáctkrát

17.08.2021 17:40, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo má zdárně za sebou třetí přípravný zápas. Na domácím ledě změřilo síly s hokejisty Velkého Meziříčí a byl to vpravdě jednostranný duel. Základ pozdější dvouciferné výhře položili domácí hráči už v úvodní dvacetiminutovce, kterou vyhráli 5:0. V dalších dvou třetinách nastavili gólovou normu na tři zásahy, což je dovedlo k pozdější dvouciferné výhře. Pečeť na vítězství v poměru 11:1 vtiskla dělovka obránce Zíba v čase 59:59. Hattrickem se blýskl zkušený forvard Vladimír Škoda.

Táborští si v duelu s Velkým Meziříčím otestovali především koncovku. Trefili se jedenáctkrát

HC Tábor - HHK Velké Meziříčí

11:1 (5:0, 3:0, 3:1 )

Úterý, 17.8.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Dančišin (Matiášek), 13. Škoda, 16. Přívozník (Chocholoušek), 17. Šulek (Matušík, Pařízek), 19. Přívozník (Chocholoušek, Šulek), 26. Škoda (Hajič), 34. Matiášek (Škoda), 39. Kříž (Bárta), 49. Škoda (Hasman, Kříž), 59. Hajič (Seidl), 60. Zíb (Macháček) - 42. Střecha (Malec).

Rozhodčí: Šperl - Kubíček, Lang.   Vyloučení: 2:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 8:0, 8:1, 11:1   Střely: 49:18   Diváci: 200

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Havelka, Pařízek, Havran, Zíb, Hajič - Šulek, Matušík, Bárta - Matiášek, Dančišin, Prášek - Hasman, Škoda, Seidl - Chocholoušek, Přívozník, Macháček.

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ: Juda - Slabý, P. Vlašín, Ambrož, Kochánek, Báňa, Marek, Kameník - Střecha, Křenek, Mojdl, Paták, Barák, Malec, Maštera, Rozmarín, M. Vlašín, Burian, Kameník.


O tom, kdo se chopí zápasových otěží, nebylo v podstatě od prvního střídání nejmenších pochyb. První příležitosti Bárty a Havelky ještě meziříčský gólman Juda zlikvidoval a v dalším průběhu první části si připsal i další povedené zákroky, i přesto ho ale domácí hokejisté vyhnali z branky pěti přesnými zásahy. V 7. minutě vrátil Matiáškovu odraženou střelu na plánované místo určení Dančišin a kohouti šli do vedení. Málo vídaný moment se narodil na konci 13. minuty, kdy Škoda zatáhl puk do hostující třetiny, aniž by tušil, že si o pár vteřin později zapíše do statistik první gól. Jeden z hostujících obránců totiž z rohu kluziště nepochopitelně nahodil puk na vlastní branku a něco takového snad Juda ani nemohl očekávat – 2:0. V 16. minutě poprvé parádně zafungovala souhra mladíků Chocholouška s Přívozníkem a druhý jmenovaný přidal třetí branku, jen o chvíli později se po Matušíkově přihrávce trefil z mezikruží Šulek a v čase 18:01 si podruhé v krátkém sledu vzali slovo asistující Chocholoušek a zakončující Přívozník – 5:0.

Neohrožená nadvláda táborské družiny se plynule přenesla i do druhé části hry, kdy už stál v brance VelMezu náhradník Šťourač. V úvodu dokázal zneškodnit několik domácích možností včetně tutovky Matušíka, ale v úvodu 26. minuty také on inkasoval z hole Škody – 6:0. Na začátku 34. minuty se blýskl elegantním průnikem a neomylným zakončením své akce Matiášek a bylo to už o sedm gólů – 7:0. Následný útok Přívozníka na ceněný hattrick se při zakončení do odkryté části branky neuskutečnil. Jen o chvíli později ale narýsoval Bárta v přesilovce svého týmu krásnou přihrávku na Kříže a ten zblízka stanovil průběžný výsledek 8:0. Nutno dodat, že si tentokrát i hosté z Velkého Meziříčí vytvořili dvě stoprocentní příležitosti, ale nevytížený Kolář obě nebezečné situace z 31. a 35. minuty chladnokrevně vyřešil.

Co se hostům nepovedlo v předchozích třetinách, to dokázali krátce po nástupu do třetí periody, kdy se hezky trefil Střecha a vymazal nulu na kontě svého mužstva – 8:1. Víc už toho ale hokejisté z pomezí Moravy na táborském ledě nepředvedli, a nakonec museli skousnout dvouciferný debakl. Ve 49. minutě se potřetí zapsal do gólových statistik střetnutí Škoda – 9:1. Dvě minuty před sirénou si zadělal na příspěvek do týmové kasy Hajič, který byl autorem desáté trefy domácí party – 10:1. Symbolickou tečku za táborskou kanonádou utkáním udělala dělovka obránce Zíba z poslední vteřiny zápasu – 11:1.

Arpád Györi, trenér HC Tábor:

Zápas jsme odehráli na čtyři útoky, aby to pro kluky nějakým způsobem zapadalo do rámce té aktuální kondiční přípravy a byly co nejvíce ve hře. Od soupeře jsem popravdě čekal větší odpor a celkově náročnější utkání. O jeho osudu rozhodla už první třetina, ve které jsme soupeři výrazně odskočili. Vlastně po celý zápas jsem měli tlak a daleko lépe bruslili. Jen na začátku poslední třetiny jsme tam měli jednu pasáž, kdy jsme dostali gól a hráli dvakrát v oslabení. Naše góly padaly po hezkých akcích, s výjimkou toho druhého, který si hosté dali sami. Z pohledu výsledku je pro nás zápas pochopitelně pozitivní, ale je škoda, že nás v něm tentokrát soupeř výrazněji neprověřil." 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality