Táborští prvoligovému soupeři ze Sokolova těsně podlehli, hlavy ale klopit nemuseli

26.08.2021 17:59, autor: Pavel Šácha

K šesté zápasové položce v rámci přípravy na druholigový start si táborští hokejisté pozvali k Jordánu prvoligový tým Baníku Sokolov. Po šedesáti minutách hry přistála do statistik kohoutů těsná porážka, ale výkon, kterým se prezentovali představuje do dalšího období pozitivní příslib.

Táborští prvoligovému soupeři ze Sokolova těsně podlehli, hlavy ale klopit nemuseli

HC Tábor - HC Baník Sokolov

2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Čtvrtek, 26.8.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Zayml (Mazanec), 50. Bárta (Prášek, Mazanec) - 26. Kropáček, 28. Pořízek (TS), 51. Sýkora.

Rozhodčí: Novotný - Kubíček, Šimánek.   Vyloučení: 2:4 - navíc Šulek (Tábor) a Šmerha (Sokolov) 5+OK.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3   Střely: 24:33   Diváci: 350

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Havelka, Mazanec, Pařízek, Radoš, Zíb - Macháček, Škoda, Seidl - Šulek, Matušík, Bárta - Hasman, Zayml, Dančišin - Prášek, Březina, Veselý.

HC BANÍK SOKOLOV: Beran (Pitoňák) - Jeřábek, Kulhánek, Vodička, Poizl, Sýkora, Klejna - Pořízek, Jiskra, Sloboda - Šmerha, Hašek, Křemen - Kropáček, Novotný, Prošek - Korčmaroš, Blecha, Rulík.

.


Úvodní dvacetiminutovka měla vyrovnaný průběh. Domácí celek vložil do dění na ledě hodně elánu, hosté zase měli mírně navrch v herní jistotě. Na první gól si táborští fandové počkali až do 17. minuty a k jejich radosti se o něj postarali domácí hráči. Prozatímní ¨pomocník“ v defenzívě kohoutů Mazanec narýsoval krásnou průnikovou přihrávku na Zaymla, a ten v koncovce procedil puk za záda brankáře Berana – 1:0. V samém závěru si ještě Táborští zahráli přesilovku za faul Šmerhy na Seidla, po kterém musel být domácí forvard ošetřován, ale kýžený efekt jim to nepřineslo.

Prostřední dějství otevřela šance Seidla, se kterou si však Beran poradil. Ve 23. minutě vyfasoval trest na základě nově platného pravidla o prostoru pro brankáře gólman Kolář. V následné početní převaze zazvonila tyč domácí klece po ráně Jiskry a její zvuk jako by se stal signálem pro sokolovskou ofenzívu. Už na konci 26. minuty vyústil nápor Baníku ve vyrovnávající trefu, kdy se zmocnil oraženého puku Kropáček a prostřelil Koláře – 1:1. O necelé dvě minuty později už hosté vedli, to když Mazanec hasil nedovoleným zákrokem soupeřův únik, sudí Novotný nařídil trestné střílení, jehož exekuci zvládl na výbornou Pořízek1:2. V polovině střetnutí se obraz hry jako mávnutím kouzelného proutku proměnil. Táborští hokejisté se vymanili ze zajetí nervozity a až do konce druhé části hry byli aktivnějším i nebezpečným týmem. Největší příležitost k vyrovnání měl Škoda, který se řítil sám na sokolovskou branku, ale brankáře Beran jeho úmysl vystihl a svůj tým podržel. Další slibné možnosti ke skórování nevyužili Šulek a Prášek. Krev v žilách diváků rozproudil závěr 37. minuty. Sparťanský útočník ve službách Baníku Šmerha se už poněkolikáté v utkání nezachoval v duchu fair play a tentokrát ho za to stihl trest; bitku s domácím útočníkem Šulkem prohrál vysoko na body a pro oba bojovníky zápas předčasně skončil.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla bojovnou a vyrovnanou partii. V polovině 49. minuty usedl za faul Dančišina na trestnou lavici Vodička a domácí pětice sehrála přesilovou hru znamenitě – po střele Práška z mezikruží se kotouč odrazil k Bártovi, a ten ho dopravil na správné místo určení – 2:2. Sokolovští ovšem neotáleli s gólovou odpovědí dlouho – pouhých pětačtyřicet vteřin po inkasované brance využili taktického propadu v domácí defenzívě k rychlému přečíslení a Sýkora nedal Kolářovi krásnou ranou pod víko ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 2:3. Tento výsledek nakonec zůstal v platnosti až do závěrečné sirény, byť ještě domácí tým několikrát zahrozil a v závěru zkoušel i hru bez brankáře.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor 

„Na utkání jsme se těšili. Měli jsme příležitost zahrát si s prvoligovým soupeřem, a i když nám ještě několik hráčů chybělo, poprvé jsme šli do zápasu se sestavou, kterou budeme ladit vstříc startu soutěže. Proti takovému soupeři měli kluci samozřejmě velkou motivaci a výkon, který předvedli, byl dobrý. První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé části jsme zpočátku vypadli ze hry, kdy jsme se nechali dvakrát vyloučit a Sokolov toho dokázal využít k obratu ve skóre. My jsme se ale do utkání dokázali zase vrátit, byli jsme ve zbytku třetiny lepším týmem a měli i šance na vyrovnání. Před utkáním jsme hráče upozorňovali na to, že v předchozích zápasech jsme měli druhé třetiny špatné. Tady nás to sice v jejím úvodu znovu trochu postihlo, ale jinak jsme ji odehráli slušně. Poslední třetina byla vyrovnaná. Povedlo se nám vyrovnat, ale je škoda, že jsme pak propadli a hosté přečíslení výborně vyřešili. Jak ale říkám, výsledek je jedna věc a výkon věc druhá. Ten zápas měl rozhodně náboj, kluci si ho zahráli s chutí a bylo to z jejich strany solidní utkání. Rozhodně splnilo ten účel, který mělo, a myslím si, že i diváci byli rádi za možnost vidět takového soupeře.“   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality