Táborští prožili smutný sobotní večer, Žďár u Jordánu prolomil historickou kletbu

25.11.2017 21:40, autor: Pavel Šácha

Pět zápasů trvala vítězná šňůra táborské hokejové party. Šestý blyštivý korálek na ni ovšem její členové nepověsili. Přítrž domácí radosti udělali v sobotu hráči ze Žďáru nad Sázavou; přesvědčivým a zaslouženým vítězstvím 6:2 přeťali i jednu podstatně delší sérii: u Jordánu vyhráli po dlouhých sedmnácti letech…

Táborští prožili smutný sobotní večer, Žďár u Jordánu prolomil historickou kletbu

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

2:6 (1:3, 1:2, 0:1)

Sobota, 25.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Heřman (Havran, Matušík), 29. Havran (Pýcha) - 4. Bureš, 18. Střecha (Krupka, Kolda), 20. Gregar (Kolda), 23. Stehlík (Kunstmüller, Gregar), 33. Jícha (Kuřítko, Pleva), 48. Pytlík (Vítek, Štěpánek).

Rozhodčí: Šindel - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 6:5 - Bureš (Žďár) navíc proměnil trestné střílení.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6   Střely: 28:28   Diváci: 1234

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Pýcha, Havran, K. Černý, Tesař, T. Černý, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Rousek, Březina - Kadilák, Pechánek, Urbanec.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Řehoř (Sláma) - Pleva, Lojek, Beneš, Kolda, Sedláček, Poizl - Kovářů, Štěpánek, Vítek - Bureš, Kuřítko, Jícha - Kunstmüller, Gregar, Stehlík - Střecha, Krupka, Pytlík, Nečas.


Do boje dvou předních mužstev tabulky vyrukoval v domácím dresu také defenzivní pomocník z Motoru České Budějovice Pavel Pýcha, ale příliš radosti si tentokrát s novými spoluhráči neužil.

Úvodní dějství servírovalo divákům rychlou a důrazně vedenou druholigovou partii. Pro domácí začala velmi slibně. Už po dvou minutách hry vyhrál Matušík buly na Havrana, jeho projektil od modré Řehoř jen vyrazil a Heřman už si s dorážkou věděl rady – 1:0. V tu chvíli ale pramen domácí radosti nadlouho vyschnul. Jen dvě minuty po úvodním gólu musel Havran hasit faulem únik Bureše, následovalo trestné střílení a žďárský forvard zakončením mezi Novákovy betony vyrovnal na 1:1. Právě v malém trojúhelníku mezi nohama a holí táborského gólmana našli později hosté od Sázavy téměř magické místo. V 15. minutě si ještě úlevně vydechli, neboť táborští hokejisté pohrdli více než půlminutovou přesilovkou pěti proti třem. Závěr první části ovšem zvládlo mužstvo Žďáru bravurně. Na konci 17. minuty proklouzala za brankovou čáru Novákem ztlumená, leč nezkrocená střela Střechy a v čase 19:29 našel opět skulinku mezi betony domácího brankáře Gregar1:3.

Do druhé periody vstupoval táborský soubor s odhodláním vymazat nepříjemné manko, ale už po dvou minutách hry měl ještě výraznější starosti, to když totožným způsobem jako jeho spoluhráči skóroval Stehlík1:4. V několika dalších minutách nebylo o co opřít oko, přestože tempo neopadlo. Zlom přinesl až závěr 29. minuty, kdy hráli Jihočeši přesilovou hru a Havranova střela z mezikruží doplachtila více než šťastnou trajektorií za záda obrovitého gólmana Řehoře – 2:4. Tento okamžik vnesl na střídačku Kohoutů nový elán a hostující Plameny se najednou ocitly pod výrazným tlakem. Několik domácích šancí a nebezpečných ran zůstalo ležet ladem, ale převaha domácí družiny neuvadala. O to mrazivější se pro ni stal závěr 33. minuty, kdy při ojedinělém výpadu hostů prohráli Táborští souboj
za brankou a úplně volný Jícha už věděl, kam z ideální střelecké pozice zamířit – 2:5. Obraz hry se tímto okamžikem příliš nezměnil, ale půda pod nohama táborských hráčů se pochopitelně znovu zahoupala. Nový impuls mohli dostat ve 37. minutě, ale Pechánkovo pohotové zakončení rychlé kombinace skončilo na tyči.

Průběh druhé poloviny prostřední části hry živila v mysli táborských příznivců naději, že by jejich tým mohl vyrazit za velkým výsledkovým obratem. Ten se však nekonal. Hosté hráli v naprostém klidu, zatímco domácí celek navzdory viditelnému úsilí nenašel jediný záchytný bod, který by ho vyvedl z nepohody. Poslední gólový zápis střetnutí tak obstaralo mužstvo Žďáru, a to ve 47. minutě. Na sklonku táborského oslabení se na brankovišti prosadil teprve šestnáctiletý megatalent Pytlík a vtiskl výsledku konečnou podobu – 2:6.

Slovo trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: „Na utkání, které jsme prohráli o čtyři góly, nemůžeme najít nic kladného. Oproti utkání s David Servisem jme sice viděli herní posun, ale zase k nám přijel podstatně lepší soupeř. Hráčům nemůžeme vytknout, že by jim chybělo nasazení a nechtěli se rvát; možná to v některých momentech bylo i nešťastné a rozdíl čtyř gólů je vzhledem k průběhu příliš vysoký, ale na soupeře to prostě nestačilo a vyhrál zaslouženě. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Máme před sebou zápasy v Kolíně a v Nymburce a přijede k nám Havlíčkův Brod. Tam se ukáže, jak na tom jsme.“

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality