Táborští opět selhali ve střelbě, Příbrami stačily k výhře bez nervů dva zásahy

09.11.2019 17:37, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC nadále marně hledají klid a formu z úvodu sezónních bojů. Jejich nepohoda se hořce vmísila do klíčové hokejové dovednosti: střílení gólů. Z osmačtyřiceti pokusů směřujících na příbramskou branku se do gólových statistik nepromítla ani jediná, což nad kohouty vyneslo krutý ortel: čtvrtou domácí porážku.

Táborští opět selhali ve střelbě, Příbrami stačily k výhře bez nervů dva zásahy

HC Tábor - HC Baník Příbram

0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Sobota, 9.11.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 2. Josefus (Kolouch), 28. Svoboda (Brzák).

Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Horký.   Vyloučení: 7:14   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 48:23   Diváci: 1064

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Dvořák, Beran, Radoš - Jan Bárta, Dančišin, Seidl - Šulek, Zayml, Heřman - Jiří Bárta, Březina, Řepík - Prášek, Kadilák, Pejchal.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Mičán (Hajný) - Saňa, J. Rittig, Hlaváček, Mašek, Holý, Straka, Grubner, Havlín - Tlačil, Panna, Josefus, Rohlík, Šinágl, Chlouba, Čurda, Brzák, Káník, Jindra, Svoboda, Kolouch.


Pro táborský celek začal sobotní duel velice smolně. Už po minutě a půl hry nasměroval puk na Šorfovu branku Kolouch, táborský gólman i bránící hráči ho ve skrumáži ztratili z dohledu a Josefus už nemohl mít u tyče snadnější pozici – 0:1. Počáteční euforii přetavili Středočeši v další nápor a Šorf se stal v několika následujících minutách nejzaměstnanějším mužem na ledě. Domácí poprvé vystrašili Mičána v brance hostů v 7. minutě, ale vytěžili z toho jen první přesilovou hru. V té sice byli střelecky poměrně aktivní, ale jen málo puků prošlo až k vytáhlému strážci příbramské svatyně. V 10. minutě zvonila horní tyč za Šorfem, ale v tu chvíli už byli táborští hráči zpět v zápase a zvolna přebírali iniciativu. Svého soka nakonec v první části hry přestříleli, žádný z jejich pokusů ale nenesl parametry vyložené gólové šance.

 Druhé dějství proměnili Jihočeši v marné dobývání hostující klece a hledání ložiska sebedůvěry a víry v úspěch. Na branku Příbrami směřovalo dvacet střeleckých pokusů a na rozdíl od první třetiny jich hned několik vonělo gólem. Vyrovnání ovšem nepřicházelo. Naproti tomu hostům z města uranu stačilo pouhých devět střel k tomu, aby navýšili své vedení na rozdíl dvou gólů. Stalo se tak na konci 28. minuty, kdy se za zády táborských obránců ocitl Svoboda a procedil puk mezi Šorfovými betony – 0:2. V tu chvíli ještě málokdo tušil, že je brankový účet střetnutí vyčerpán.

Závěrečná dvacetiminutovka se z pohledu domácího týmu proměnila ve festival nepřesných přihrávek, odskakujících puků a chybných herních rozhodnutí. Nakaženo těmito neduhy bylo především sedm (!) přesilových her kohoutů včetně téměř minutu a půl dlouhé početní převahy pěti proti třem. Diváci se tak kýženého zdramatizování zápasu nedočkali a už počtvrté odcházeli z táborského stadionu zklamaní. 

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Hráčům dneska nelze upřít snahu, bylo na nich vidět, jak moc chtějí, ale obrovsky nás sráží produktivita. Snažíme se na tom na trénincích pracovat, ale momentálně se s tím hrozně trápíme. Navíc jsme znovu brzy dostali gól, který nás v té současné situaci dost zlomil. V podstatě oba góly padly po našich taktických chybách. V zápase jsme sice soupeře výrazně přestříleli, ale na výraznější šance jsme se hrozně nadřeli. Není to tak, že bychom nepracovali, ale bohužel nám teď chybí klid. Odráží se to třeba i v těch přesilových hrách. Hráče tlačíme k tomu, abychom dělali ty věci, které nacvičujeme, ale i na těch zkušených hráčích je vidět, že to rozhodně není ideální. Mrzí nás to i kvůli divákům, kteří chodí a podporují nás. Sami dnes viděli, jak ti kluci dřeli, ale ta aktuální nepohoda je opravdu velká. Zbavit se jí můžeme jen vlastní prací.“

  

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality