Táborští nedali hodonínskému favoritovi nic zadarmo, v torbě jim zůstal jen bod

19.01.2019 17:46, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté přivítali v sobotu na svém ledě silného soupeře z Hodonína, v jehož táboře stále rázněji vyvěrají na povrch postupové ambice. Svým příznivcům nabídli nadšený výkon a určitě je svým projevem nezklamali, ze svého snažení ovšem vytěžili jen bod za prohru 2:3 po nájezdech.

Táborští nedali hodonínskému favoritovi nic zadarmo, v torbě jim zůstal jen bod

HC Tábor - SHK Hodonín

2:3sn (1:1, 1:0, 0:1)

Sobota, 19.1.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Škrdleta (Pípal), 33. Březina (Kanov, Prášek) - 17. FInsterle (Matějka, Šaršok), 47. Mikéska (Franek, Matula), rozhodující nájezd Matula.

Rozhodčí: Šperl - Šimánek, Marek.   Vyloučení: 5:2   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 28:35   Diváci: 852

HC TÁBOR: Kolář - Adam, Černý, Skočovský,Kanov,Pechánek, Bouška - Blažek, Zayml, Drda - Březina, Sladkovský, Prášek - Pípal, Kadilák, Škrdleta.

SHK HODONÍN: Kubáň - Sedlák, Šaršok, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík - Charvát, Matějka, Hložánek, Leška, Finsterle, Škutchan, Benýšek, Franek, Matula, Jurča.

 

Zahajovací dějství nabídlo svižný hokej. Táborský celek ukázal hodně úsilí i živelnosti, které ovšem chyběla častější střelba a v několika případech sklouzla k defenzivním propadům. Také proto bylo mužstvo ze Slovácka navzdory opticky víceméně rovnocenné partii nebezpečnější. Domácí se v ní   zdatně ubránili hodonínské přesilovce a další pokusy host pochytal pozorný Kolář. Poslední pětiminutovka přece jen zahýbala stavem střetnutí. V čase 14:57 prokázal Škrdleta po Pípalově odražené střele hodně důrazu před soupeřovou brankou a Kubáň na jeho druhou dorážku dosáhnout nemohl – 1:0. Jen o chvíli později fauloval hostující Charvát Černého a kohouti mohli v přesilovce pomýšlet na zvýšení svého náskoku. Tal se však pravý opak – fatální taktické selhání pustilo za záda obránců hned dva hodonínské hráče a Finsterle si s dorážkou Matějkovy střely věděl rady – 1:1.

Prostřední perioda byla jedna z nejlepších, jakou táborští hráči v této sezoně svým fanouškům předvedli. Od začátku hýřili pohybem, hráli s chutí a vyplynuly z toho i gólové příležitosti. Už na začátku 22. minuty se ocitl za zády obránců Prášek, ale neměl prostor pro důraznější koncovku. O tři minuty později našla téhož domácího útočníka krásná přihrávka Sladkovského, ale tentokrát skončil puk těsně mimo klec brankáře Kubáně, který měl i v příštích minutách hodně starostí. Drtiči se poprvé dostali výrazněji ke slovu až v čase 29:40, kdy se nastěhovali před Koláře a Škuthan trefil po ledě tyč. Od tohoto okamžiku jako by Táborští zcela vypadli z role a dostali se pod ohromný tlak hodonínského favorita. Ve 31. minutě jel Matula sám na Koláře, ale mladý gólman rozbouřil ochozy skvělým zákrokem lapačkou. Ze zajetí nervozity i zvýšené snahy hostů vysvobodila kohouty 33. minuta. Táborská druhá formace se usídlila v útočném pásmu a předvedla parádní gólovou akci, jejímž architektem byl Kanov a autorem branky pohodlně zakončující Březina 2:1. V tu chvíli domácí bojovníci znovu nabrali dech a hokejisté ze Slovácka si oddechli, že neodcházeli do šatny s výraznějším mankem. Nejblíže ke gólu měli Blažek a Prášek, ale prvně jmenovaný trefil jen Kubáně a jeho mladší parťák usměrnil výzvu Skočovského mimo.

Závěrečné dějství otevřela přesilovka domácího souboru po faulu na Zaymla, razantně ji však zkrátilo vyloučení Kanova, který hasil faulem chybu na modré. Pohroma se na táborské mužstvo přihnala s příchodem 45. minuty. Nejprve odstoupil se zraněním první centr Zayml a vzápětí se Sladkovský dopustil nedovoleného zákroku vysokou holí a vyfasoval za něj tuplovaný čtyřminutový trest. Drtiči uzamkli domácí hráče v útočném pásmu, a ti jejich náporu odolávali více než dvě minuty, než za záda vytíženého Koláře doputovala střela Mikésky 2:2. Od té chvíle soubor z jihu Moravy získal pevnou půdu pod nohama a táborský tým už soustředil své síly na defenzivní hru a eliminaci vlastních zaváhání, kterých pod nástupem hostů přibylo. Až v 55. minutě měli aktivnější hosté namále, ale výpad Práška s Březinou skončil střelou mimo. Nerozhodný stav už se nezměnil a utkání se přehouplo do prodloužení. Nejvýraznější postavou pětiminutového nastavení byl táborský brankář Kolář, který zastavil hned několik soupeřových střel.

Na řadu tak přišly nájezdy, ve kterých prokázali více rozvahy Hodonínští. Na jejich straně se trefili Mikéska, Matula a Šaršok, zatímco na Kubáně vyzrál pouze Blažek (Sladkovský navíc trefil tyč). Druhý bod se tak se spokojenými hráči v modro-oranžových dresech vydal autobusem na Slovácko – 3:2.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Měli jsme k soupeři respekt, protože je svým kádrem a možnostmi jinde než my. První třetina byla vyrovnaná a oba týmy v ní hrozily. Mrzet nás může druhá třetina, kterou jsme odehráli výborně. Výjimkou byla jedna její pasáž zhruba kolem poloviny zápasu, kdy jsme ztráceli kotouče na obranné modré čáře a z toho pramenily šance. Důležitým momentem bylo, že za stavu 1:1 chytil Kristián Kolář soupeři samostatný nájezd. My jsme se pak dostali do vedení, závěr třetiny jsme znovu zvládli velmi dobře a dostali jsme se do dalších šancí. Bohužel se k nám nějak stále nechce přiklonit štěstí, abychom některou z nich proměnili a soupeři odskočili na vyšší rozdíl. Pod to, že jsme nevyhráli, se bohužel podepsala chyba Lukáše Sladkovského, který se dopustil zbytečného útočného faulu vysokou holí. Pravdou je, že ten zákrok vyplynul z předchozí situace, která od nás byla špatně řešená. Soupeř kvalit Hodonína toho využil, i když se štěstím, a vyrovnal na 2:2. My už jsme se to pak v podstatě snažili ubránit a soustředili jsme se spíš na to neudělat chybu. Je ale pravda, že kluci někdy udělají pod tlakem takové věci, které nám hlava nebere. Bod po šedesáti minutách pro nás byl zlatý a bereme ho. Věřili jsme, že bychom k němu mohli přidat i druhý; nájezdy jsou vabank a nám se nepovedly. V podstatě to souvisí s neproměňováním našich šancí, prostě nemáme ty vyložené střelce, kteří umějí zápas v takových situacích rozhodnout. Navíc je třeba přiznat, že řešil soupeř nájezdy velmi dobře. Mužstvo musíme pochválit. Není jednoduché to skládat, ale ti mladí kluci se s tím rvou a znovu příkladně bojovali. V určitých fázích, kdy můžeme zápas překlopit na svoji stranu, nám ale ta kvalita bohužel chybí. Znovu ale říkám, že můžeme být s bodem nakonec spokojení.“               

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality