Táborští kouzelníci v sobotní pohádce proměnili obávané Draky ze severu v bezbranná koťátka

07.02.2015 22:57, autor: Pavel Šácha

Měla to být těžká pouť za potřebným bodovým ziskem… Úvodní minuty střetnutí tomu ještě odpovídaly, jenže pak už se sobotní duel proměnil v triumfální táborskou výpravu za bílinským skalpem. Výsledek? Třetí vysoké vítězství v řadě, tentokrát dokonce ve dvouciferném balení!

Táborští kouzelníci v sobotní pohádce proměnili obávané Draky ze severu v bezbranná koťátka

HC Tábor - HC Draci Bílina

12:1 (4:1, 2:0, 6:0)

Sobota, 7.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Mrkvička (Kellner, Černý), 14. Černý (Havran, Györi), 17. Kanov (Mařík), 20. Mařík (Heršálek), 34. Heršálek (Boháč), 36. Mařík (Matušík, Hlaveš), 41. Mrkvička (Kellner, Györi), 46. Boháč, 49. Matušík (Kanov, Havran), 52. Krätzer (Mařík, Matušík), 55. Kellner (Mrkvička, Györi), 57. Györi (Mrkvička, Kellner) - 7. Petráš (Sekerka).

Rozhodčí: Valenta - Vondruška, Oudes.   Vyloučení: 5:10 navíc Přeučil (Bílina) 5 min + OK   Využití: 8:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 12:1   Střely: 47:18   Diváci: 1128

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Györi - Krätzer, Matušík, Mařík - Zayml, Boháč, Březina (30. Blažek).

HC DRACI BÍLINA: Michajlov (21. Škubal) - Vesleý, Bittner, Fučík, Ryzák, Polák, Brettschneider - Přeučil, Musil, Kýhos, Procházka, Zika, Böhm, Sekerka, Štěpánek, Petráš, Racek, Hlinka, Brandejsek.

Bez Radka Seidla a Filipa Kolomého, zato však znovu s mladíkem Markem Györim vyrukovali táborští hráči proti soupeři, který je v prvním  vzájemném střetnutí okradl o dva body a z posledních deseti utkání vytěžil sedm výher.

1. třetina

V úvodních minutách střetnutí naplňovali hosté ze severu pověst nebezpečného soupeře a sami dokonce založili bohatý brankový účet zápasu. Při Heršálkově vyloučení se sice ještě neprosadili, jen o chvíli později se ale Petráš krásně uvolnil přes Černého a vymetl horní růžek branky hájené Klestilem – 0:1. Tváře táborských diváků ovšem dlouho zamračené nezůstaly. V 8. minutě uzamkli Kohouti bílinského soupeře v jeho obranném pásmu. V první tutovce vydařeného střídání neuspěl Černý a jeho spoluhráč Györi vzápětí trefil horní tyč, pak ale Mrkvička krásně trefil vzdušný centr Kellnera a bylo vyrovnáno – 1:1. Na další šance Matušíka a Zaymla ještě stihli Draci odpovědět závarem před Klestilovou klecí, aniž by tušili, že právě v tu chvíli jejich naděje na úspěch u Jordánu definitivně zhasly.

Táborští hráči si záhy dobrým pohybem vynutili několik soupeřových faulů a v početní převaze je podobně jako před týdnem nemilosrdně trestali. Ve 14. minutě se blýskl krásnou akcí i parádním zakončením Černý, o tři minuty později mu neméně krásnou trefou konkuroval  Kanov a výsledek první třetiny zpečetil další trefou pod horní tyč Mařík – 4:1.

2. třetina

Tři parádní přesilovkové góly Jihočechů ukončily zápasové účinkování bílinského gólmana Michajlova, kterého nahradil mezi tyčemi exmilevský Škubal. Vstup do utkání se mu podařil na výbornou – v úvodu 22. minuty našel v lapačce gólem vonící střelu Matušíka, o dvě minuty později akrobaticky zneškodnil stoprocentní příležitost Černého a lapil i slibný pokus Zaymla.

 Několik dalších minut nechalo diváky od pohledných hokejových momentů odpočinout. S příchodem druhé poloviny utkání ovšem táborské mužstvo znovu zatopilo pod kotlem a hosté v čele se Škubalem nevěděli, kam dřív skočit. Domácí k nim ovšem byli poměrně milosrdní a z téměř nepřetržitého pobytu v útočné třetině vytěžili „jen“ dva góly. Ve 34. minutě zapadla pod horní tyč Heršálkova přesilovková dělovka od modré. Necelé dvě minuty poté se po Hlavešově zakončení do tyče vynořil puk před Maříkem, a ten ho pohodlně dopravil do bílinské branky – 6:1. Starostí měl ovšem i domácí brankář Klestil, kterému při trvalé nečinnosti reálně hrozilo nachlazení.

3. třetina

Jednoznačné vedení táborského týmu svádělo k pouhému dohrání zápasu, táborští hokejisté se ovšem rozhodli, že pozvou své příznivce na další gólovou párty. O její bleskové zahájení se postaral Mrkvička, který už po půlminutě hry neomylně zužitkoval pobídku spoluhráče Kellnera – 7:1. Jen o pár desítek vteřin později vyhlédli po dlouhé době z obranné ulity i hráči z Bíliny, ale přečíslení dva na jednoho vyřešil Klestil. Ve 46. minutě převzal od Černého puk ve středním pásmu Boháč, obelstil obránce, a ani brankáři Škubalovi nedal příliš šanci zasáhnout – 8:1.

 Po následné šanci Györiho, který se s pukem octil až příliš blízko před bílinským brankářem, se na ledě značně přiostřilo. Daleko za rámec korektního hokeje zašel Přeučil, jenž sekl Dvořáka pod žebra a vyfasoval trest pět minut a do konce zápasu, Do kabin odešel nejen on, ale také bolestivě zasažený táborský obránce, jenž by ovšem měl být v pořádku. Domácí trenéři si při rostoucích emocích vzali oddechový čas a utkání se opět zklidnilo. Kohouti navíc trestali prohřešky Severočechů tím nejlepším způsobem: dalšími góly. Ve 49. minutě napálil z první křížnou přihrávku Maříka Matušík a bylo to už 9:1. Obvykle delší čekání na desátý gól tentokrát odmítl Krätzer, který v 52. minutě zblízka usměrnil puk na Škubalovo levé rameno a vtiskl skóre dvoucifernou podobu. Výuka hry v početní převaze nakonec pokračovala až do konce a role lektorů se chopili členové první formace. V 55. minutě zakončil jejich pohlednou kombinaci celé řady Kellner a o tři minuty později zapsal své jméno do střelecké listiny i mladíček Györi, kterého našla krásná přihrávka Mrkvičky – 12:1. Nutno dodat, že v závěru několikrát zahrozili i hostující Draci. Největší šanci na korekci skóre měl Kýhos (syn extáborského kouče a současného lodivoda Komety Brno), nejprve mu však zkazil radost Klestilův „all inclusive“ zákrok lapačkou a podruhé zastavila jeho střelu tyč.

 A pak už se jen slavilo… Domácí soubor v sobotu potvrdil střeleckou pohodu z posledních tří utkání, které ověnčil plným bodovým ziskem a impozantním skóre 28:3.                        

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality