Táborští hráči znovu donutili dravé písecké bojovníky k bezpodmínečné kapitulaci

09.12.2017 23:09, autor: Pavel Šácha

Něčeho takového se táborští hokejoví fandové jen tak nenasytí…! Jejich mužstvo se letos už potřetí postavilo proti družině ze sousedního Písku a znovu slavilo vítězství, ani by od bojovného protivníka inkasovalo byť jen jediný gólový úder. Díky výhře, která se tentokrát nerodila vůbec snadno, se Kohouti dokonce prodrali do čela skupiny Střed!

Táborští hráči znovu donutili dravé písecké bojovníky k bezpodmínečné kapitulaci

IHC Králové Písek - HC Tábor

0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Sobota, 9.12.2017 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 39. Blažek z TS, 45. Heřman (Blažek, Duben), 59. Heřman (Matušík).

Rozhodčí: Malota - Štětina, Oudes.   Vyloučení: 4:7   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 37:34   Diváci: 380

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Štekr (Kříž) – Suda, Parýzek, Hřebíček, Polata, Červinský, Turek – Vlk, Jan Bárta, Doktor, Ciboch, Koupal, Novák, Drda, Duchoň, Medek.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Kachyňa, Havran, Tesař, K. Černý, Duben, Dvořák - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Pechánek, Urbanec - T. Černý, Kadilák, Škrdleta.

 

Při termínové kolizi s utkáním B-týmu a zdravotním patáliím některých hráčů táborští trenéři lopotně skládali alespoň tři formace. Čerstvá absence nemocného Radka Seidla navíc posunula obránce Tomáše Černého na křídlo třetí útočné formace… Ani domácí – byť vyzbrojení o českobudějovické mladíky Doktora a Bártu – nebyli úplně kompletní, rozhodně jim však nechybělo odhodlání přerušit nadvládu Tábora nad prestižními sousedskými střety.

Ohromná touha získat skalp rivala se odrazila do průběhu první části hry. Písecký celek do ní vstoupil s ohromným úsilím, byl aktivnější ve hře i ve střelbě a hostující gólman Novák měl od začátku spoustu práce. Už ve 2. minutě musel řešit nebezpečnou příležitost Koupala a na konci 8. minuty zlikvidoval i samostatný výpad Doktora. Táborští hráči jakoby neměli kudy vstoupit do děje zápasu a jejich výkon korespondoval s velkým chladem na stadionu. Přesto si také oni vytvořili dvě stoprocentní šance, ale při té první mířil Blažek v tísni mimo a Březinovu „gólovou" střelu zastavila v cestě do odkryté části branky Štekrova lapačka. V závěru první třetiny se hosté na chvíli ocitli jen ve třech a vedoucí gól Písku visel na vlásku, ale tyč táborské klece, a především její strážce byli proti.

Patnáctiminutová přestávka na dosavadním rozložení sil příliš nezměnila. Úvodních deset minut druhé části se neslo v podobném duchu, jako předchozí dějství a brankář Novák zůstal v neustálé permanenci. S příchodem druhé poloviny střetnutí a po dalším přežitém oslabení se obraz hry viditelně změnil. Táborský celek získal několika povedenými střídáními pevnější půdu pod nohama a postupně se ujal dominantní role. Při slibných šancích Blažka, Heřmana a Pechánka se ještě vyznamenal pozorný Štekr, ale sto sekund před druhou sirénou už uhodilo. Neúnavný Blažek byl při svém samostatném výpadu zastaven domácím obráncem a sudí Malota se rozhodl pro odpískání trestného střílení. Při jeho exekuci potvrdil muž s číslem 21 na dresu svou výtečnou pohodu z posledních utkání a střelou k tyči zajistil Kohoutům vedení – 0:1.

Příjemný moment ze závěru druhé třetiny vnesl do hry táborské party více rozvahy a ještě umocnil její chuť dotáhnout zápas k úspěšnému konci. Bojovně naladěný písečtí hráči – vědomi si toho, že mají bodový zisk stále nadosah – sice ze svého úsilí pranic neslevili, ale hosté už jim přece jen přitáhli řetězy. Výrazně jim k tomu dopomohl i druhý gólový počin ze 35. minuty. Blažek se rázně probil do útočného pásma, přihrávkou od zadního mantinelu našel Heřmana, a ten neomylně poslal kotouč do odkryté části písecké branky – 0:2. Za tohoto stavu už to bylo pro písecké mužstvo hodně těžké. Přesto ještě jednu slibnou šanci na výsledkový obrat dostalo, to když v krátkém sledu po sobě usedli na trestnou lavici Tesař s Kachyňou a před domácími se otevřela výhoda minutu a půl dlouhé početní převahy pěti proti třem. Trenéři Míka a Volf si vzali oddechový čas, a ihned po buly v útočném pásmu vyslali namísto Štekra do boje šestého hráče. Brankář Novák za pomoci spoluhráčů ale potvrdil svou extratřídu a sérií dalších parádních zákroků odmítl drama. V čase 58:23 navíc  Heřman poslal z vlastního pásma puk do opuštěné písecké klece a stanovil konečné skóre – 0:3.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Vstup do utkání z naší strany nebyl dobrý, což nás provázelo už v předchozích utkáních. Písek byl až do poloviny zápasu aktivnějším týmem a může být rádi, že nám výborně zachytal David Novák. Zhruba od poloviny druhé třetiny vstoupily do zápasu nějaké emoce, což nám pomohlo dostat se do hry. Důležité bylo, že se nám podařilo proměnit trestné střílení. Řekl bych, že do té chvíle už jsme měli utkání vcelku pod kontrolou, i když soupeř nadále hrozil a v závěru hrál za stavu 0:2 v šesti proti třem. Vedle brankáře musím vyzdvihnout i Davida Blažka, který hraje už několikátý zápas výborně.“           

        

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality