Táborští hráči změří ve středu už počtvrté své síly s čínským týmem Golden Dragon

05.11.2019 22:50, autor: Pavel Šácha

S jasným úkolem, vírou ve své vlastní schopnosti, ale zároveň i s pokorou před případnými rozmary osudu odcestují ve středu táborští hokejisté k zápasu s čínským týmem Golden Dragon. Odehraje se ve Slaném a jeho začátek je naplánován na 19. hodinu.

Táborští hráči změří ve středu už počtvrté své síly s čínským týmem Golden Dragon


Vizitka asijského protivníka

Účinkování čínského celku ve třetí nejvyšší soutěži je v médiích i u soupeřů propíráno ze všech světových stran. Podle dosavadních výsledků týmu vedeného českými internacionály Jiřím Šejbou a Josefem Zajícem je zřejmé, že úroveň druhé ligy prozatím přesahovala možnosti Zlatého draka. Ze šestnácti střetnutí vytěžil jediný bod z utkání v Písku, kde překvapivě prohrál až po nájezdech 5:6, když ještě necelou minutu před koncem základní hrací doby vedl 5:4. Naproti tomu v deseti střetnutích vyfasovali hráči asijského hosta v tuzemských hokejových vodách drtivý dvouciferný příděl.

Poslední dvě vystoupení Golden Dragon ovšem vztyčila před jeho budoucími soupeři v čele s táborskými kohouty velký varovný vykřičník. K již začleněným českým „krajánkům“ v mužstvu Jakubovi Kučerovi, Michalu Kučerovi a Pavlu Husárikovi se přidružili další čeští hráči z kladenské líhně, konkrétně devatenáctiletí Adam Zich, Martin Bláha a Martin Nagy. Právě jejich přítomnost se podepsala pod zajímavé výsledky posledních dvou střetnutí outsidera soutěže. V Klatovech udrželi právě Češi v čínských službách domácího favorita na uzdě a podlehli mu více než přijatelným rozdílem 3:6, aby o pár dní později čínskému drakovi málem znovu odevzdal bodovou kořist Písek. Ten vyhrál ve Slaném až po velkém boji 4:3.

Tři vzájemné zápasy

Táborský tým už má s cizokrajným protivníkem bohatou zkušenost. Na jeho domovském ledě zahajoval sezonu a tehdejší krok do neznáma přetavil ve vítězství 7:0. Další dva duely Jihočechů s China Golden Dragon se odehrály v pouhých pěti dnech u Jordánu. V tom prvním utržili hosté debakl 0:16, ve druhém už kohouti těžko hledali motivaci k další kanonádě, zatímco Číňané přidali na úsilí. Utkání tak skončilo vcelku „obyčejnou“ výhrou Tábora v poměru 7:1.

Z táborské šatny

Trenér Arpád Györi s asistentem Miloslavem Čechem museli po utkání v Kolíně udělat nepříjemný škrt ve svých plánech. Útočník Jan Trummer si obnovil dlouhodobě léčené zranění ramene a čeká ho další absence. Z defenzivních řad, které nadále postrádají Kamila Černého, vypadl snad jen pro středeční utkání další zkušený bek David Skočovský. Příjemnou zprávou je naopak fakt, že poprvé v sezoně obsadí táborské brankoviště uzdravený gólman David Novák.

Jakýkoliv jiný rezultát než tříbodový zisk by se stal pochopitelně těžko smazatelnou kaňkou na sezónním účinkování kohoutů. Ve hře je ovšem mnohem víc. Cílem táborských hokejistů by měla být touha vytěsnit z hlav předchozí dvě porážky a co nejlépe se naladit na mnohem těžší a důležitý sobotní souboj s Příbramí.              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality