Táborští hráči vydláždili svým hostitelům z Havlíčkova Brodu cestu k hladké výhře

22.09.2018 23:09, autor: Pavel Šácha

Havlíčkobrodská Kotlina zůstává pro táborské hokejisty zapovězenou druholigovou destinací. V sobotním střetnutí s domácím favoritem vyšli naprázdno bodově i střelecky. Rozdílovým jazýčkem na vahách se stal počet vyloučených a produktivita obou mužstev.

Táborští hráči vydláždili svým hostitelům z Havlíčkova Brodu cestu k hladké výhře

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Sobota, 22.9.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Nepokoj (Milfait, Procházka), 22. Kulhánek (Třetina, Přidal), 29. Kulhánek (Blinka), 34. Milfait (Michálek, Beneš), 59. Procházka (Blinka, Holenda).

Rozhodčí: Antonín - Maloušek, Hübl.   Vyloučení: 5:9   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 39:26   Diváci: 586

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Beneš, Milfait, Michálek – Holenda, Třetina, Přidal – Blinka, Voříšek, Procházka – Ludvík, Kozlík, Chlubna – Kuchta.

HC TÁBOR: Dudáček (M. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Raiterman, Hlaveš, Duben, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Květoň, Točík - Kalaš, Zayml, Hrala - od 41. navíc Pechánek.


Táborští hráči zahájili sobotní duel přesně tak, jak si nepřáli. Už po necelých třech minutách usedl na trestnou lavici obránce Hajič a domácí celek první nabídkou ke skórování nepohrdl. Střelu Nepokoje od modré čáry vychýlila nešťastná teč bránícího Raitermana mimo Dudáčkův dosah a Bruslaři šli už v čase 3:09 do vedení 1:0. Vzápětí si zahráli přesilovku také hosté, ale výraznější ohrožení Novákovy klece přišlo až v jejím závěru díky nedotaženému výpadu Matušíka. Skóre se tedy nezměnilo, zato se ovšem proměnil obraz hry. Kohouti se několika vydařenými akcemi dostali do zápasu a byli aktivnějším týmem. Svůj velmi dobrý herní projev pohříchu alespoň k vyrovnání nedotáhli. Nejblíže k němu měli Březina a Květoň, ale prvně jmenovaného vychytal Nováka a druhý měl při zakončení z prostoru mezi kruhy vychýlenou mušku.

Prostřední dějství rozehráli Jihočeši v početní nevýhodě a jejich brankář Dudáček měl od úvodních vteřin práce nad hlavu. Zbytek oslabení sice přežili, hned vzápětí se ale dopustil faulu Havran a domácí družina to nekompromisně ztrestala zásluhou Kulhánka, který měl na hranici kruhu dost času i prostoru zamířit – 2:0. Na druhý inkasovaný gól odpověděl táborský tým smělými ofenzivními manévry a následně si vynutil druhou přesilovku v utkání, která nabídla dva zajímavé momenty. Nejprve ujel hostujícím obráncům Chlubna, jenž si ale vylámal zuby na Dudáčkovi, vzápětí se na druhé straně ocitl ve velké šanci Blažek, ale tváří v tvář Novákovi rovněž neuspěl. Jen o pár desítek vteřin později zavládlo na brodské střídačce i v ochozech bujaré veselí. V polovině 9. minuty čelil Dudáček náporu domácího celku, dvakrát výtečně zasáhl, ale napotřetí už neměl proti dorážce Kulhánka nárok – 3:0. Když už to vypadalo, že se Táborští i z této nepříjemnosti oklepou a najdou ještě síly k návratu do zápasu, zabrzdil je další dvouminutový trest. Početní převaze soupeře se tentokrát dokázali ubránit, ale bezprostředně po ní zůstal na chvíli nepokrytý Milfait a ranou do horní ho růžku táborské klece zvýšil na 4:0.

Závěrečná dvacetiminutovka se stala jakýmsi symbolem průběhu celého utkání. Po herní stránce se nesla v poměrně vyrovnaném duchu, ale jakoukoliv snahu hostů znehodnotila další tři vyloučení. Poslední z nich pohotově využil Procházka po hezké nabídce od Blinky a ustanovil konečné skóre – 5:0. Z pohledu táborského týmu je výše porážky krutým vyjádřením obrazu hry, body si ale jejich protivník rozhodně zasloužil.

Hodnocení trenéra                                                                         

Arpád Györi, HC Tábor: „První třetina byla z naší strany velmi dobrá, minimálně jedna z těch nejlepších. Hráli jsme dobře odzadu, dávali jsme rychle kotouče a byli jsme aktivnějším týmem. Bohužel i tak skončila výsledkově v náš neprospěch, když jsme brzy inkasovali při oslabení. Nabádali jsme hráče, že nesmíme dělat hloupé fauly, protože soupeř umí přesilovky využívat. Na začátku druhé části jsme přežili zbytek oslabení, ale pak právě takový zbytečný faul přišel a gól na 2:0 nás zase srazil do kolen. Po něm už domácí převzali iniciativu a využili toho, že jsme byli i nadále nedisciplinovaní. Tak kvalitní tým jako Havlíčkův Brod toho umí využít. Ve třetí třetině jsme sice hru zase zlepšili, ale znovu jsme inkasovali v oslabení, aniž bychom se sami prosadili.“     

     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality