Táborští hráči ve středu vyrukují do derby, srovnají si u Otavy s Pískem sezónní účet?

05.02.2019 16:31, autor: Pavel Šácha

Naděje na tradiční prodloužení sezony už vzaly za své, ale motivaci uspět táborští hokejisté ve zbylých šesti střetnutích sezony neztrácejí. A když je navíc program soutěže navede k derby na ledě Písku, tep fanoušků i hráčů se rázem šplhá ještě podstatně výš. Očekávaný duel se hraje u Otavy ve středu od 18 hodin.

Táborští hráči ve středu vyrukují do derby, srovnají si u Otavy s Pískem sezónní účet?


Vzájemné sezónní bilance

Bitvy obou jihočeských rivalů se v předchozích letech nesly ve znamení neohroženého kralování táborské družiny. V letošním ročníku se ale písecký hokej své chvíle radosti dočkal. V prvním duelu sice u Jordánu prohrál hladce 1:6, domácí odvetu ale dovedl k vítězství 3:2 a záhy rozjásal své příznivce i triumfální výhrou na táborském ledě v poměru 6:2. Jak dopadne čtvrtý střet krajských sousedů, to se fandové obou mužstev dozvědí až po středeční 20. hodině.

Sonda do píseckého tábora

Po letech brzkých konců sezony Písečtí natěšeně přešlapují v předsálí druholigového play-off, byť se ještě alespoň po očku musejí ohlížet na počínání budějovického David servisu. Ten na ně ztrácí šest kol před koncem „jen“ deset bodů a v teoretické rovině může ještě fenomenálním finišem v kombinaci s píseckými ztrátami zamíchat kartami.

 Dlouho nevýrazné žluto-modré barvy se ale v aktuální sezoně slibně rozzářily a nehodlají svou sytost ztratit. Nejkrizovější okamžiky prožívali svěřenci mladého kouče Karla Herra na přelomu prosince a ledna, kdy prohráli šest zápasů v řadě, z toho čtyři výrazným rozdílem. Zamračenou sérii utnulo až vítězství ve Valašském Meziříčí a bilance IHC Písek se opět otočila k příjemnému sezónnímu standardu. Do derby přesto půjde lehce zatížený dvěma porážkami z uplynulého týdne. První z nich si přivezl ze slibně rozehrané partie u favorita ve Žďáru nad Sázavou (1:4), tu podstatně bolestnější musel strávit v sobotním domácím utkání s posledním týmem východní skupiny z Orlové (2:4).

 Nabuzený písecký tým těží na druholigové scéně především ze dvou ničivých zbraní. Tou první je bezesporu jeho elitní útočná letka. Její šéf Jan Sýbek si v produktivitě celé třetí nejvyšší soutěže hoví na stříbrném stupínku, když posbíral už 50 bodů za 22 gólů a 28 asistencí. Jeho parťák Petr Hučko má na kontě 47 bodů (15+32) a důležitým tmelem úderné formace je „malý velký“ muž Jan Polata (13+13), který byl ovšem nucen poslední zápasy Písku vynechat. Možná ještě důležitějším kamínkem je v písecké hokejové mozaice brankář Martin Hauser. Teprve dvacetiletý šikula se vrátil do píseckého brankoviště po krátké německé epizodě a výtečnými výkony si v něm vybudoval neotřesitelnou pozici. Při návštěvě písecké šatny nelze zapomenout na extraligou ošlehaného obránce Martina Parýzka, který je lídrem týmové defenzívy a rovněž už nechal za zády hranici dvaceti kanadských bodů (7+16).

Z táborské šatny

Jak už bylo avizováno, šance kohoutů na obsazení postupové čtvrté příčky se pohybují v rovině blížící se žánru science-fiction. Podobně nepravděpodobný je pád táborské družiny
na dno, kde se už dlouho topí v problémech pelhřimovští Lední Medvědi. Početně i herně oslabené mužstvo tak směřuje své úsilí ve zbytku sezony k potěše těch opravdových fanoušků táborského hokeje, a ve hře jsou také místa v budoucím druholigovém kádru.

 V sobotu si hráči od Jordánu přivezli porážku 4:6 z Kopřivnice, kde doplatili především na příliš vysoký počet vyloučení a chyb.

 Po nemoci se trenérům znovu hlásil na tréninku útočník Jakub Drda. Předčasně naopak do šatny odkulhal obránce Luboš Adam a jeho start ve středečním derby je ohrožený. Na ledě opět nechyběli rekonvalescenti Martin Havran a Radim Heřman, ti ale své zkušenosti zatím týmu dodat nemohou.

 Ať už táborský celek vyrukuje do derby v té či oné sestavě, jisté je, že si její členové přibalí do výstroje touhu srovnat si s píseckým rivalem sezónní výsledkový účet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality