Táborští hráči u Vajgaru prolomili dvoucifernou gólovou hranici, domácí byli bez šance

04.11.2015 22:21, autor: Pavel Šácha

Táborští fandové, kteří se ve středu vypravili za Kohouty na utkání do Jindřichova Hradce, určitě nemuseli litovat. Jejich celek potvrdil ve druhém derby v řadě roli jasného favorita a srazil poslední tým tabulky do kolen jedenácti gólovými direkty.

Táborští hráči u Vajgaru prolomili dvoucifernou gólovou hranici, domácí byli bez šance

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

4:11 (1:5, 1:3, 2:3)

Středa, 4.11.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Voříšek (Bárta), 37. Lazorišák (Popelka, Košťál), 53. Záhora (Šesták, Fencl), 54. Košťál (Lazorišák, Koňařík) - 2. Severa (Zayml), 4. Matušík (Seidl, Heršálek), 10. Polodna (Kellner), 14. Polodna (Mrkvička, Semrád), 19. Matušík (Seidl, Klíma), 24. Semrád (Polodna, Mrkvička), 28. Severa (Zayml, Krätzer), 29. Klíma (Matušík), 43. Blažek (Heršálek, Zayml), 45. Krätzer (Seidl, Matušík), 46. Krätzer (Seidl).

Rozhodčí: Pokorný - Tasch, Špringl.   Vyloučení: 8:8   Využití: 1:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:8, 2:8, 2:11, 4:11   Střely: 28:55   Diváci: 480

KLH VAJGAR J. HRADEC: Kubeš (10. Fogl) - Kadlec, Koňařík, Zvoník, Port, Popelka, Pípal, Babchuk - Šesták, Hložek, Bárta, Brabec, Pašek, Voříšek, Košťál, Lazorišák, Fencl, Heřmánek, Tomšík, Záhora.

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Zayml, Krätzer, od 27. navíc Blažek.

Nic nepodcenit! S takovým krédem odcestovali táborští hokejisté ke středečnímu duelu na led jindřichohradeckého Vajgaru. V patách jim byla početná enkláva fanoušků, kteří vtiskli návštěvě na stadionu Jana Marka důstojnou podobu a po celý zápas hnali své mužstvo do útoku.

I. třetina

 Na konci 2. minuty se přihodilo to nejlepší, co mohlo táborský tým potkat. Po vyhrané buly se uvolnil Severa, nabruslil si do vhodné palebné pozice a přesně mířenou ranou k tyči poprvé překonal brankáře Kubeše - 0:1. O necelé dvě minuty prošli domácí obránci školením u mistra Matušíka, jenž svou povedenou individuální akci zakončil bekhendovým blafákem mezi betony a zvýšil na rozdíl dvou branek. Jakkoliv přímočará a rázná byla ofenzíva táborského celku, v jeho vlastní třetině panovala mnohdy přílišná bohorovnost. V 9. minutě na to hosty výrazně upozornil domácí kapitán Voříšek, od jehož bruslí se odrazila za Novákova záda přihrávka Bárty a bylo to už jen o gól. Ze zažehnuté jiskřičky domácích nadějí ovšem jasný plamen nevyšlehl. Jen o minutu později totiž prolétl mezi obránci Vajgaru Polodna a svůj výpad dokázal i neomylně zakončit - 1:3. Brankář Kubeš vrhl poslední smutný pohled do své branky, a pak už zamířil na střídačku, se kterou se naopak po oddechovém čase rozloučll jeho mladší gólmanský kolega Fogl. Ten jen pár desítek vteřin po příchodu na led uslyšel za svými zády zazvonit horní tyč, ale přes trvalý nápor Kohoutů kapituloval až ve 14. minutě při oslabení svého týmu. Po přihrávce Mrkvičky se o to krásnou ranou pod horní tyč postaral Polodna a navýšil skóre na 1:4. V polovině 17. minuty se ocitl tváří v tvář táborskému brankáři Novákovi Heřmánek, ten však nakonec zasahovat nemusel. Poslední slovo si vzal v úvodní dvacetiminutovce hostující kapitán Matušík, proti jeho zakočení neměl Fogl nejmenší šanci - 1:5.

II. třetina 

Také prostřední dějství měli táborští hráči pevně ve svém režii a dokázali v něm navýšit svůj náskok o další dvě branky. První gólový úder utržila domácí obrana už po necelých čtyřech minutách, kdy obránce Semrád chladnokrevně přetavil Polodnovu přihrávku v šestý gól táborského týmu. O chvíli později se vynořil za zády hostujících beků Voříšek, ale ještě než stihl svůj únik zakončit, parádně ho odstavil od puku Dvořák a ze šance sešlo. V dalších minutách se postupně ocitli v šancích z kategorie těch nejvyloženějších táborští Severa, Zayml, Kellner i Mrkvička, ale junior Fogl v brance Vajgaru vykouzlil hned několik skvělých zákroků a uchránil své mužstvo od další pohromy. Ve 28. minutě musel nakonec přece jen kapitulovat - nádherná přesilovková kombinace před hradeckou klecí po ose Krätzer - Zayml - Severa vyústila v zakončení posledně jmenovaného do odkryté klece - 1:7. Radost táborské části publika ještě nedozněla a skóre doznalo další proměny. V čase 28:21 skončila za Foglovými zády rána obránce Klímy od modré a táborskými fandy už dlouho vyvolávaná "desítka" byla zase o kousek blíž - 1:8. V povzbuzování svých barev ovšem vytrvali také domácí příznivci, za což se dočkali odměny. Necelé čtyři minuty před koncem sice stihl Novák zlikvidovat pokus Popelky, na dorážku z hole Lazorišáka už ale dosáhnout nemohl - 2:8. Závěr druhé části už vyplnila jen potyčka Krätzera s domácím Košťálem, který marně zkoušel ukout nesmyslnou vendetu za předchozí čistě dohraný souboj táborského útočníka.

III. třetina 

Do závěrečné periody si favorit od Jordánu přenesl hned několikerou výzvu spjatou především s dovršením dvouciferného skóre. A brzy se dočkala naplnění... Byli to ovšem hráči Jindřichova Hradce, kteří se hned v úvodu třetiny postarali o velký vzruch. Při oslabení svého týmu se nejprve ocitl v obrovské šanci Pašek a po něm i jeden z jeho parťáků, v obou případech ale puk jen proklouzal vedle tyče Novákovy branky. Ve 43. minutě Kohouti potřetí udeřili v početní převaze, to když Foglem vyražený kotouč uklidil do branky Blažek a přiblížil svůj tým vypsanému cíli - 2:9. Otázka, kdo - a zda vůbec - dovrší hranici deseti vstřelených branek, se dočkala odpovědi v čase 44:06. Do peněženky bude muset sáhnout Krätzer, který po Matušíkově přihrávce od mantinelu z první pověsil puk pod horní tyč a dostal fanoušky Tábora do varu - 2:10. Tentýž táborský forvard téměř vzápětí rozšířil řady dvougólových hostujících střelců, kfdyž tentokrát nepohrdl nabídkou Seidla - 2:11. Za tohoto stavu už palba táborských hráčů utichla a jejich polevení v koncentraci otevřeli pro Jindřichohradecké dveře ke korekci skóre. V 53. minutě hrál domácí soubor přesilovku a cestu za Novákova záda si našla střela Záhory - 3:11. O minutu později se ve spletité situaci před táborskou brankou zmocnil puku Košťál, potáhl ho do strany a Novák už neměl šanci na jeho zakončení dosáhnout - 4:11. Závěr jednoznačného střetnutí potřísnily zbytečné emoce. Nejprve se jal domácí Hložek před střídačkou svého tým dvakrát "zbrousit" Heršálka, ale vybral si špatně. Táborský bek ho za to hned vzápětí nekompromisně ztrestal. Málem ale přišel o svou hokejku, kterou domácí střídačka pohotově ukryla mezi své hole, snad ve snaze ulevit svému rozpočtu. K další šarvátce došlo necelou minutu před koncem mezi hradeckým Šestákem a Dvořákem, ale na osudu střetnutí už pochopitelně vůbec nic změnit nemohla... 

Hodnocení trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: "Jsem rád, že máme tohle strašné utkání za sebou, nikdo se nezranil a udělali jsme radost divákům, kteří za námi přijeli a byli znovu skvělí. Domácí se snažili od začátku dohrávat souboje a provokovat. Naši hráči dokázali držet nervy na uzdě, až v posledních sedmi minutách už si některé věci nenechali líbit. A ještě jedna věc; když se Luboš Heršálek pral, odvezli domácí jeho hokejku na svou střídačku a dali si ji mezi své hole. S tím jsem se vážně ještě nesetkal...!"     

 

         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality