Táborští hráči si připsali v přípravě pátý skalp, přehráli houževnatý tým Příbrami

22.08.2019 21:39, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zůstávají v přípravě stoprocentní. Ve čtvrtek večer si v rychlé a důrazné partii poradili s nováčkem z Příbrami, který skládá pro svou obnovenou premiéru na republikové scéně velice silný tým.

Táborští hráči si připsali v přípravě pátý skalp, přehráli houževnatý tým Příbrami

HC Tábor - HC Baník Příbram

6:3 (0:1, 3:1, 3:1)

Čtvrtek, 22.8.2019 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Seidl (Košař, Prášek), 30. Černý (Heřman, Dančišin), 32. Seidl (Zayml, Prášek), 42. Bárta (Dančišin), 49. Dvořák (Seidl), 52. Raiterman (Heřman, Dančišin) - 20. Kolouch (Brzák, Adam), 32. Chlouba (J. Rittig), 48.Gengel (Kolouch).

Rozhodčí: Pešina - Šimánek, Maxa.   Vyloučení: 8:9 - navíc Josefus 2 x 10 minut OT, Kolouch 10 minut OT.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 29:27   Diváci: 500

HC TÁBOR: M. Novák (Prchlík) - Černý, Havelka, Skočovský, Košař, Dvořák, Raiterman, Havran - Pejchal, Dančišin, Heřman - Bárta, Trummer, Keszi - Prášek, Zayml, Seidl - Březina, Pechánek, Kadilák.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech (Mišán) - Mašek, Hlaváček, Saňa, Adam, J. Rittig, Holý, Grubner, Rampfel - Gengel, Káník, Frolík, Brzák, Josefus, Tlačil, Chlouba, Bečka, Jindra, Kolouch, Pejsar, Kuluris, T. Rittig.


Pohled na soupisku Příbrami rozhodně nebudí dojem, že by měla hrát po svém návratu do ligových kruhů pouze epizodní roli. Trenér Jan Tlačil vyslal do boje mimo jiné i zkušeného extáborského gólmana Jakuba Čecha, a také svého syna Jana Tlačila mladšího, jemuž po rychlém konci v Motoru nevyšla ani rychlá zkouška v Prostějově. Táborští trenéři postrádající několik zdravotně indisponovaných hráčů tentokrát rozložili síly na čtyři útočné formace. Diváci viděli poprvé v akci i nové ofenzivní tváře Milana Dančišina (číslo dresu 23) a Vincenta Kesziho (6).

Příbramské mužstvo od úvodních minut prokazovalo, čím hodlá být pro své soupeře ve druholigové skupině Střed nepříjemné. Jeho hráči měli od úvodních minut výtečný pohyb a prokazovali sílu i kvalitu v soubojích. Domácí celek za nimi sice nikterak nezaostával, nedostatek klidu a prostoru pro hru se ale odrazil ve vyšším počtu nepřesných rozehrávek a chyb. Vyrovnaná a rušná první třetina vynesla oběma stranám několik slibných šancí, ale žádná z nich dlouho ke gólu nevedla. Prázdný střelecký účet se dočkal první položky pouhých šest vteřin před koncem a zapsali ji do něj příbramští hokejisté. Perfektně sehrané přečíslení dva na jednoho pohodlně zakončil střelou do zcela odkryté branky Kolouch0:1.

Také první podstatný moment druhé části hry obstarali Středočeši, ale Jindrovu ránu z hranice kruhu zastavila tyč Novákovy klece. O čtyři minuty později se ujal scénáře utkání táborský soubor – Košařovu ránu od modré pohotově tečoval Seidl a vyrovnávající trefa obalila hokejky domácích hráčů podstatně větší herní pohodou – 1:1. S příchodem druhé poloviny zápasu rozpoutala peklo před Čechovou brankou formace Pejchal – Dančišin – Heřman, ke které se záhy přidal obránce Černý a v poměrně těžké situaci stihl umístit kotouč za záda hostujícího gólmana – 2:1. O dvaasedmdesát vteřin později tleskali diváci v ochozech krásné akci po ose Prášek – Zayml – Seidl, kterou posledně jmenovaný přetavil ve třetí úspěch kohoutů – 3:1. Než se ale stihli táborští hokejisté rozletět k pomyslným výšinám, přistřihla jim o pouhých čtrnáct vteřin později přesná střela Chlouby znamenající snížení na rozdíl jediné branky – 3:2. V následujících minutách druhé třetiny si oba týmy vyměnily po jedné přesilové hře, ale s výjimkou nezakončené tutovky domácího Dančišina už se nic podstatného na ledě neudálo.

Táborští vstoupili do závěrečné dvacetiminutovky bez čerstvě zraněných Trummera a Skočovského, její start ovšem zvládli znamenitě. První velkou šanci zhatil Zaymlovi Čechův pohotový zákrok holí, ale v čase 41:45 už si fanoušci zajásali. Umožnil jim to Bárta, který se elegantně uvolnil jeden na jednoho a svou akci ozdobil gólem na 4:2. Nadále velmi houževnatým hostům se podařilo v úvodu 48. minuty snížit díky další povedené akci dva na jednoho lehce zakončené ostříleným kapitánem Gengelem4:3. Další plány příbramské družiny na dorovnání skóre ovšem táborský tým rázně přeškrtal a paradoxně tak učinil při vlastním oslabení. Ve 49. minutě se Seidlovo nahození sneslo na hůl zcela osamoceného obránce Dvořáka, a tenžto výltník do ofenzivních krajů  nedal Čechovi příležitost zasáhnout - 5:3. V čase 50:58 knoukautoval naděje hostů na výsledkový zvrat obránce Raiterman, jehož vyzvala ke skórování z prostoru mezi kruhy přihrávka Heřmana – 6:3. Závěr střetnutí už góly nepřinesl, o to více ale nabídl emocí. Hosté si totiž za tohoto stavu nebrali servítky, a především zákrok Josefuse na Dančišina potřísnil sympatický dojem, který u Jordánu zanechali. U táborské střídačky se dokonce vzňala rázná potyčka mezi táborským kapitánem Heřmanem a Maškem. Hostující bek vyfasoval trest 2+10 minut (už v přechozím průběhu utkání inkasoval Josefus dvě „desítky“ a odešel předčasně pod sprchy. Po závěrečné siréně se táborská hokejová obec právem radovala z páté výhry na přípravném poli.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality