Táborští hráči doma udolali houževnatého rivala ze západu Čech, a zase to byla dřina

04.10.2017 17:01, autor: Pavel Šácha

Na konto táborských hokejistů přibylo po středečním utkání s klatovským rivalem páté sezónní vítězství. Podobně jako v sobotním střetnutí s David Servisem k němu vedla přes velmi odolného soupeře trnitá cesta.

Táborští hráči doma udolali houževnatého rivala ze západu Čech, a zase to byla dřina

HC Tábor - HC Klatovy

6:3 (1:0, 2:1, 3:2)

Středa, 4.10.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Matušík (Kachyňa, Heřman),24. Urbanec, 32. Heřman (Prokeš, Matušík), 46. Havran (Urbanec, Pechánek), 60. Prokeš (Heřman), 60. Andres (Kachyňa) - 30. Uhlík (Pacanda), 46. Kokoška (Vlček, Walter), 56. Topinka (Kokoška).

Rozhodčí: Velčovský - Marek, Ovsík.   Vyloučení: 9:10   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2 4:2, 4:3, 6:3   Diváci: 962

HC TÁBOR: D. Novák (Klestil) - Tesař, Kachyňa, K. Černý, Duben, Havran, Dvořák, Raiterman - Heřman, Prokeš, Andres - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec.

HC KLATOVY: Sochůrek (Plánička) - Leština, Walter, Kaňák, Slavík, Houfek, Kubík, Straka - Uhlík, Topinka, Pacanda, Vracovský, Tulačka, Kokoška, Vlček, Němec, Vavřička, Vondrák, Piovarči, Kosnar.


Od úvodních minut středečního duelu bylo před oběma brankami poměrně rušno. V úvodu 5. minuty se ocitl za zády domácích obránců Němec, ale svůj únik zakončil střelou mimo. Téměř vzápětí se navíc dopustil faulu a táborský tým naložil se svou první početní výhodou znamenitě. Trvalý tlak v útočném pásmu zapečetil vedoucí trefou Matušík, jenž usměrnil za záda gólmana Sochůrka střelu obránce Kachyni - 1:0. V dalších minutách byli Táborští poměrně výrazně aktivnějším týmem, ale uklidňující trefy se nedočkali: Pechánkův rázný průnik skončil na Sochůrkovi a Matušík
s Prokešem minuli ze slibných pozic zcela odkryté části klatovské klece. Ve 14. minutě navíc nechybělo mnoho
a Západočeši se mohli radovat z vyrovnání. Po Novákem zmařené vyložené šanci hostů se puk vynořil za jeho zády, ale Pacanda svou dorážku mezi tyče nenasměroval.

V  prostřední periodě čekala necelá tisícovka diváků na první výrazný moment téměř čtyři minuty, ale rozhodně stál za to. Hlavní role se ujal domácí forvard Urbanec, který po přejetí útočné modré čáry napřáhl z hranice pravého kruhu a za jeho dělovkou se Sochůrek nestihl ani ohlédnout - 2:0. Tento okamžik se stal signálem k další mohutné ofenzívě táborského mužstva. Nejblíže ke gólu měl ve 25. minutě Seidl, který se řítil sám na klatovského gólmana, ale
po blafáku už nestihl zvednout kotouč nad jeho beton. Jen o pár vteřin později si šikovně našel ideální palebnou pozici Raiterman, ale ani on se stavem utkání nezahýbal. A jak už to tak bývá, uhodilo na druhé straně. Také klatovští mladíci totiž dokázali být soupeřově brance často velmi nebezpeční a před příchodem druhé poloviny zápasu se za to odměnili snížením, které obstaral pohodlnou dorážkou do odkryté branky Uhlík - 2:1. O dvě minuty později ale jejich euforie opadla. Domácí celek se při vyloučení Tulačky nastěhoval do útočného pásma a jeho manévry zakončil střelou z otočky Heřman, pro kterého to byl už šestý gól v sezoně - 3:1.

Dvoubrankové vedení vneslo do táborských řad až přílišný klid. Závěrečnou dvacetiminutovky rozehráli Kohouti ledabyle a série lehkovážností vyústila v hrubku před vlastní brankou, kterou pohotově ztrestal Kokoška - 3:2. Klatovští trenéři ale ještě ani nestihli rozevřít plány na vyrovnávající úder, a jejich družina musela znovu dohánět dvoubrankové manko. Pouhých čtrnáct sekund po gólu hostů totiž napřáhl od modré čáry Havran a Sochůrek zaregistroval jeho ránu až v době, kdy zahýbala sítí za jeho zády - 4:2. Zbytek zápasu, který měl díky oběma soupeřům solidní tempo, bohužel rozbil až příliš úzkosltivý metr sudího Velčovského. Po pěti vyloučeních na obou stranách hra totálně ztratila plynulost i potřebný náboj. Podobně jako o víkendu to ovšem divákům vynahradil bouřlivý závěr utkání. Impuls k tomu dodali hosté z Pošumaví - v čase 55:54, kdy hráli svou sedmou přesilovku, našel Kokoška krásně hůl Topinky a klatovský kapitán pozvedl povadající prapor své družiny - 4:3. A nemuselo zůstat jen u toho...! Pouze o minutu a půl později proklouzl za záda táborských obránců Kokoška a jen díky výbornému zákroku Nováka zůstalo vedení Kohoutů v platnosti. V poslední minutě se hostující tým odhodlal k odvolání brankáře Sochůrka, ale tento krok se mu hrubě nevyplatil. V čase 59:19 se zmocnil puku Prokeš a ze středního pásma neomylně trefil opuštěnou klatovskou klec - 5:3. Bílo-červení v zoufalé snaze skórovat v riziku pokračovali a byli nuceni spolknout ještě jednu hořkou pilulku. Jedinou vteřinu před závěrečnou sirénou dopravil kotouč do sítě i další člen táborské první formace Andres a vtiskl výsledku konečnou podobu 6:3.  

Tomáš Matušík: Naše  výsledky jsou vysoko nad předváděnou hrou

Hodnocení trenéra: "Máme tři body, což je skvělé, protože Klatovy u nás odvedly opravdu velmi dobrý a sympatický výkon. Jinak se mi snad ale ani nechce zápas hodnotit... Jsem totiž hrozně nespokojený s výkonem, který jsme předvedli. Nebyli jsme vůbec důslední, ledabyle jsme bránili a hráli nezodpovědně. Devět vyloučení to jenom podtrhuje. Místo toho, abychom zápas při svém vedení definitivně rozhodli, dostáváme sami soupeře do hry. V závěru chytil David Novák tři jasné góly. Jsem zklamaný z toho, že se herně nikam neposouváme. Děláme v kabině rozbory, na tréninku se na potřebné věci zaměřujeme, ale není to nic platné. Ano, máme pět vítězství, ale naše výsledky jsou vysoko nad předváděnou hrou." 

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality