Táborští hokejisté zvládli důležitý třetí zápas výtečně a k Sázavě si v neděli povezou mečbol

18.03.2016 22:20, autor: Pavel Šácha

Fanoušci, kteří v pátek večer přišli na táborský zimní stadion, nemuseli litovat ani jediné vteřiny strávené sledováním třetí semifinálové bitvy. A že jich bylo požehnaně – do ochozů si podle oficiálního údaje našlo cestu 3169 diváků. Většina z nich navíc opouštěla halu spokojena. Aby také ne – domácí hráči díky mimořádně poctivému a bojovnému výkonu dokráčeli k vítězství 4:0.

Táborští hokejisté zvládli důležitý třetí zápas výtečně a k Sázavě si v neděli povezou mečbol

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Pátek, 18.3.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Blažek (Liška, Havran), 34. Vaniš (Boháč, Liška), 51. Kellner (Matušík, Seidl), 56. Seidl (Vaniš)

Rozhodčí: Pražák, Jílek - Kreuzer, Krátký.   Vyloučení: 6:5   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 25:32   Diváci: 3169

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Liška, Tesař - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Březina.

I. třetina

Už od úvodních vteřin zápasu bylo jasné, že se táborskému stadionu vyhne nuda velkým obloukem. Očekávaný opatrný začátek se rozplynul v přívalu rušných momentů na obou stranách. Ten ze 6. minuty probudil v domácím táboře ohromnou euforii. Na dlouho přihrávku Lišky si nabruslil Blažek, hezky se uvolnil a svou akci dokázal i přesně zakončit – 1:0. O dvě minuty později se před táborským celkem otevřela jedinečná příležitost k navýšení skóre. Brzy po nedovoleném zákroku žďárského Gregara nezkrotil svou hůl Lojek a za zákrok na Kellnera zůstal za katrem čtyři minuty. Sedmdesátivteřinovou přesilovku pěti proti třem ani pokračující početní výhodu ovšem Kohouti nevyužili. Nejblíže k tomu měl Seidl, ale Sláma jeho úmysl vystihl. Ve 14. minutě se dostaly ke své obávané přesilové hře také hostující Plameny, ale domácí bojovníci přečkali vyloučení Lišky bez úhony. Do šatny odcházela obě mužstva za stavu 1:0, který byl pro hráče od Sázavy vzhledem k počtu domácích šancí lichotivý a hratelný.

II. třetina

Na začátku prostředního dějství bylo táborským hokejistům pořádně horko. Na konci 24. minuty se ocitli v ohnisku žďárské přesilovky pěti proti třem, která trvala více než minutu. Hosté se v ní nadlouho nastěhovali do útočného pásma, ale obětavost bránící trojice v kombinaci s chladnokrevnými zákroky Klestila jim srovnat skóre neumožnily. Vzápětí nezužitkovali svou další početní převahu ani Táborští a živelná partie pokračovala. V polovině 34. Minuty si vykoledoval soupeřův faul Březina, a tentokrát už borci v modro-bílých dresech udeřili. Zkušený Boháč procedil mezi obránci přihrávku na Vaniše, a ten zase dokázal protlačit puk přes výstroj gólmana Slámy – 2:0. Od té chvíle už se domácí tým přece jen chopil iniciativy a byl aktivnějším z obou mužstev. Přibrzdilo ho až čtyřminutové vyloučení Černého, které však nakonec žádnou hrozbu nepředstavovalo.

III. třetina

Dvoubrankové manko ještě nemuselo pro hosty nutně představovat neřešitelný rébus a početná skupina jejich věrných fandů byla v očekávání žďárského náporu. Ten se však nekonal; táborská parta měla s přibývajícím časem vývoj střetnutí pod kontrolou a opticky už svého protivníka přehrávala. Naděje Plamenů mohl oživit snad jen Štěpánek, který v 48. minutě postupoval sám na Klestila, ale táborský gólman své čisté konto uhájil. Jen o pár desítek vteřin později se podobná situace odehrála na druhé straně, to když Kellner prosvištěl kolem hostujícího obránce, ale neměl dostatek času dotáhnout svůj blafák do konce. Táborský útočník si dokonale spravil chuť v 51. minutě, kdy napřáhl z hranice kruhu a trefil se parádně nad Slámovu vyrážečku – 3:0. Zasloužené domácí vítězství nad houževnatým soupeřem pak ještě stihl vyšperkovat Seidl po přihrávce Vaniše a stanovil konečný výsledek 4:0.

  Důležité druhé vítězství v sérii posunulo postupové trumfy do rukou táborských hráčů. V neděli od 17.30 hodin se hraje u Sázavy čtvrté utkání, do kterého půjdou s ostřím na krku domácí hokejisté.        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality