Táborští hokejisté zlomili odpor Chebu a přibalili mu na cestu domů šest gólů

18.12.2021 16:34, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si to v sobotním střetnutí 24. kola rozdali o další porci mistrovských bodů s Chebem. Západočeši si k Jordánu přivezli čtyřzápasovou vítěznou sérii, v duelu s domácím lídrem tabulky ale narazili a na dlouhou cestu domů si přibalili porážku 0:6.

Táborští hokejisté zlomili odpor Chebu a přibalili mu na cestu domů šest gólů

HC Tábor - HC Stadion Cheb

6:0 (0:0, 2:0, 4:0)

Sobota, 18.12.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Havelka (Matušík, Šulek), 36. Hasman (Kříž, Hajič), 41. Endál (Hasman, Dančišin), 54. Matušík (Šulek, Švec), 58. Bárta (Matiášek, Švec), 60. Šulek (Černý, Endál).

Rozhodčí: Jílek - Rubáš, Kubíček.   Vyloučení: 4:9 - navíc Novotný (Cheb) neproměnil trestné střílení.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 46:22   Diváci: 932

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek Radoš, Hubata - Hasman, Dančišin, Endál - Šulek, Matušík, Seidl - Zíb, Zayml, Prášek - Švec, Bárta, Matiášek - Chocholoušek.

HC STADION CHEB: Kašpar (Pitoňák) - Vasiliev, Strýček, Vápeník, Kořán, Šik, Stejskal - Krutina, Vašíček, Holub, Fečo, Novotný, Rozhon, Troška, Prošek, Trapl, Berčík.

V převážné části první třetiny svírali otěže ve svých rukách domácí hokejisté a dokázali z toho vytěžit poměrně dost brankových příležitostí. Chebský gólman Kašpar se ale položil do utkání několika úspěšnými zásahy a po celou úvodní periodu oplýval jistotou i sebevědomím. Dvakrát si na něm ve vyložené pozici vylámal zuby Endál a recept na něj nenašli ani další táborští hráči. V samém závěru skončila dovolená domácímu brankáři Dvořákovi. Hosté vystrčili růžky především v 17. minutě, kdy puk proskákal mezi dvěma obránci až k Proškovi, ale Dvořák jeho únik zpacifikoval. Na konci třetiny měl strážce táborské klece i štěstí, když v početní výhodě Chebu proklouzal puk jen těsně vedle jeho levé tyče.

Prostřední dějství věrně kopírovalo průběh toho předchozího. Jediný, ale podstatný rozdíl, byl ve výsledku. Domácí tým dlouho marně bojoval s nevýrazným zakončením i výtečně chytajícím Kašparem. Tento stav trval do 28. minuty, kdy kouzlo chebského gólmana poměrně krutě vyprchalo – Havelkovu povedenou střelu z kruhu stihl v cestě do sítě jen přibrzdit, ale naštěstí pro kohouty ji nezastavil – 1:0. První dávku klidu využili táborští hráči k dalšímu náporu, skóre ale zůstávalo dlouhou dobu nedotčené. Tak jako v několik jiných zápasech si nakonec pomohli ke zvýraznění svého náskoku v přesilovce. Po ose Hajič – Kříž doputoval puk k Hasmanovi a jeho typický projektil zaregistroval Kašpar až v době, kdy třeskl o síť jeho branky – 2:0. Na konci druhé třetiny mohli domácí už poněkolikáté v utkání děkovat brankáři Dvořákovi, který v početní výhodě zneškodnil únik Berčíka.

Zatímco v předchozí dvacetiminutovce se táborští hráči ke vstřeleným brankám dlouho a těžko prodírali, na startu poslední třetiny jim Chebští zpřístupnili gólové statistiky už po čtyřiceti vteřinách. Jednoduchá akce začala Dančišinovým tandemem na Hasmana a po jeho přihrávce skončila nekompromisní ranou Endála k tyči Kašparovy svatyně – 3:0. Brzy poté se před Jihočechy otevřela dvouminutová přesilovka pěti proti třem. V ní za Kašparem zazvonila tyč po ráně Endála, její zbytek ale nezvládli. Trest za tuto prohýřenou šanci mohl přijít téměř vzápětí, když Černý hasil faulem hostující samostatný únik a sudí Jílek nařídil trestné střílení. Jeho exekuce se ujal Novotný, vsadil na blafák, ale na Dvořáka si nepřišel. Následně si táborský gólman připsal další těžký zákrok, to však bylo poslední výrazné ohrožení jeho vychytaného čistého konta. Naopak na druhé straně ledové plochy domácí konečně zlomili odpor úporné chebské defenzívy a za šest minut dokázali to samé, jako v celém dosavadním průběhu utkání. V polovině 54. minuty zužitkoval Šulkovu přihrávku před odkrytou klec Matušík a o čtyři minuty později okořenil svůj návrat do sestavy po dlouhé rekonvalescenci Bárta, jemuž asistoval jeho souputník v dlouhé rekonvalescenci Matiášek. U obou zmiňovaných gólů navíc zapsal nahrávky debutant v táborském dresu Libor Švec – 5:0. Možná až příliš krutý půltucet v síti chebského Stadionu umně uzavřel Šulek v době, kdy do konce střetnutí chyběly necelé tři vteřiny – 6:0.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

 „Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Za tím, že jsme skoro do poloviny zápasu vedli jen těsně, stojí dobrá obranná hra soupeře a výkon jeho brankáře. Přesto jsme věřili, že je jen otázkou času, kdy to prolomíme, protože jsme měli po celou dobu převahu a tvořili jsme si i dostatek šancí. To se nakonec opravdu potvrdilo a kluci si zaslouží pochvalu za to, jak zápas zvládli. Pravdou je, že když se tým tlačí do ofenzívy, otevírají se soupeři možnosti k šancím. Stejné to bylo i v tomto utkání, kdy nás v důležitých chvílích podržel brankář Dvořák. Musím přiznat, že Cheb u nás odehrál velmi dobré utkání a donutil nás k tomu, že jsme museli hrát o výsledek až do konce. To je pro nás samozřejmě jen dobře, i s výhledem na středeční předvánoční zápas v Příbrami, kde pochopitelně chceme uspět.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality