Táborští hokejisté vytěžili z odvety ve Velkém Meziříčí výhru v prodloužení

24.08.2021 14:20, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor má za sebou pátý přípravný zápas před startem nové mistrovské sezony. Z ledu Velkého Meziříčí si přivezlo výhru v prodloužení a s ní i celou řadu užitečných poznatků, které se promítnou do pokračující přípravy.

Táborští hokejisté vytěžili z odvety ve Velkém Meziříčí výhru v prodloužení

HHK Velké Meziříčí - HC Tábor

3:4p (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)

Úterý, 24.8.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Horký (TS), 23. Střecha Tomáš (Horký), 39. Střecha Tomáš - 12. Šulek (Hasman, Zayml), 15. Macháček (Bárta, Matiášek), 41. Bárta (Šulek), 62. Zayml (Šulek, Pařízek).

Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Kučera   Vyloučení: 4:3   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4   Střely: 25:38   Diváci: 100

HHK VELKÉ MEZIŘÍČÍ: Krejčí (Juda) – Báňa, Slabý, Kaláb, Ambrož, Kochánek, Marek, Kameník – Horký, F. Střecha, Juráň – Paták, Malec, Barák – Strnad, Křenek, T. Střecha – Rozmarín, Mojdl, M. Vlašín.

HC TÁBOR: Dvořák (Vácha) - Pařízek, Hajič, Černý, Havelka, Havran, Čížek - Hasman, Bárta, Šulek - Matiášek, Zayml, Macháček - Prášek, Březina, Veselý - Chocholoušek, Přívozník.


Brankář Kolář, obránci Kříž, Radoš, Zíb, Doktor a útočníci Matušík, Škoda, Endál, Dančišin a Seidl – to byli hráči, kteří z různých důvodů do autobusu směřujícího k úternímu střetnutí neusedli. Ti, co ve Velkém Meziříčí nastoupili, se na malém kluzišti probouzeli pomalu. Na konci 8. minuty to vyústilo v první z řady velkých individuálních zaváhání, které obránce Havelka hasil faulem a následné trestné střílení proměnil Horký, jenž se štěstím procedil puk mezi Dvořákovými betony – 1:0. Od tohoto okamžiku se Táborští chopili iniciativy, ovládli hru a ještě do přestávky se jim podařilo průběžný výsledek střetnutí otočit. Ve 12. minutě zakončil Šulek rychlou kombinační spolupráci se Zaymlem a Hasmanem a na konci 15. minuty Macháček pohodlně proměnil ve vedoucí gól nezištnou přihrávku Bárty – 1:2. Další branky už hosté z výrazného náporu nevytěžili.

V průběhu druhé periody toho mohli litovat, protože notně slevili z dosavadního kvalitního výkonu a pustili své hostitele do sedla. Už na konci 23. minuty při signalizovaném faulu hostů opanovali hráči Velkého Meziříčí území před Dvořákovou brankou a T. Střecha toho využil k vyrovnání na 2:2. Táborský gólman musel i v dalších minutách několikrát hasit fatální zaváhání svých spoluhráčů, ale i ti měli šance ke skórování, konkrétně především Prášek a Zayml. Poslední dvě minuty prostředního dějství vyšly domácím hokejistům znamenitě. Jejich první tutovku neproměnil Juráň, při druhé Patáka výtečně vychytal Dvořák, ale do třetice už to Meziříčským vyšlo. Podobně jako v prvním utkání u Jordánu se parádní trefou blýskl T. Střecha a v čase 38:47 překlopil vedení na stranu svého týmu – 3:2.

Na odpověď stačilo táborské družině pouhých dvanáct vteřin hry ve třetí části, kdy se Bárta ocitl tváří v tvář brankáři Krejčímu a neomylným bekhendovým zakončením vyrovnal na 3:3. Ve 44. minutě sice hosté znovu nesmyslně chybovali v obranném pásmu a do šance se řítil Horký, tentokrát si však na Dvořáka nepřišel. Zbytek utkání už se hrál převážně podle táborských not, jenže oslavná gólová árie kohoutů navzdory několika velkým šancím nezazněla.

Za stavu 3:3 se zápas překlopil do prodloužení, které táborští hráči zahájili v početní výhodě. A dokázali ji využít – nastavení hry sice odstartoval únik domácího Malce, jenž ovšem nedostal potřebný prostor pro zakončení, pak ale zamanévrovali v útočném pásmu Táborští a Zayml chladnokrevně rozhodl o vítězství hostů.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor                                                                                                          

„Vinou zdravotních potíží a pracovních povinností jsme ve Velkém Meziříčí neměli devět hráčů. Byl to poslední zápas, ve kterém jsme ještě nějakým způsobem experimentovali se sestavou. Teď máme zhruba tři a půl týdne na to, abychom zapracovali na konkrétním složení mužstva pro start sezony, samozřejmě i s ohledem na současný zdravotní stav některých hráčů. Co se týče samotného průběhu zápasu, hrál se na malém hřišti, na kterém jsme se zhruba pět minut rozkoukávali. Ve zbytku první třetiny už jsme byli aktivnější a měli jsme po ní vést minimálně o tři góly. O lepší výsledek nás znovu připravila nekoncentrovanost ve druhé třetině, kdy jsme soupeři umožnili, aby nás v určitých fázích dostal pod tlak. Těžce jsme se pak dostávali do hry. V poslední části už jsme zase přepnuli na vyšší obrátky, hned na začátku jsme vyrovnali, ale pak jsme nevyužili další velké šance a konečný výsledek už jsme neovlivnili. Alespoň jsme tedy dali gól v prodloužení a zápas výsledkově překlopili na svou stranu. Co nás ale sráželo v podstatě po celý zápas, to byly hrubé individuální chyby. Každopádně i takové utkání je dobré a ukázalo nám další důležité věci do další přípravy.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality