Táborští hokejisté vyplní sobotu výpravou do Orlové. Bude pro ně úspěšná?

11.01.2019 03:47, autor: Pavel Šácha

Po týdnu vyplněném čtyřmi tréninky nastoupí táborští hokejisté ke svému sedmadvacátému střetnutí v letošním ročníku druhé ligy. A znovu je čeká dlouhé cestování: jejich autobus vyrazí v sobotu do Orlové už o deváté hodině ranní, přičemž samotný zápas s posledním týmem skupiny Východ začne v 17 hodin.

Táborští hokejisté vyplní sobotu výpravou do Orlové. Bude pro ně úspěšná?


Vizitka soupeře

Celek Orlové se vrátil na druholigovou scénu namísto svého přeborového přemožitele ze Studénky, který na postup nereflektoval. Ke kormidlu se postavil ostřílený exsparťanský kouč Darek Stránský a jistě si představoval lepší současnost své družiny.

Orli vstoupili do soutěže sedmi porážkami a okamžitě se zasekli na dně východní skupiny. Po takto špatném startu sice šokovali fanoušky vítězstvím 5:1 v Šumperku, žádnou úspěšnou šňůru tím ovšem nenastartovali. Na lepší čas se zablýsklo až s příchodem prosince, kdy Slezané postupně oslavili plný bodový zisk s Opavou, Pískem a v Novém Jičíně. Vzápětí ale načali těžkou sérii utkání drtivou porážkou 0:8 v Havlíčkově Brodě a následně padli i s Valašským Meziříčím (2:3), Moravskými Budějovicemi (1:4), ve Žďáru nad Sázavou (1:9) a v tomto týdnu i v Kopřivnici (3:7). Reprezentanti Orlové tak v tabulce „zamrzli“ na zisku 21 bodů a od předposledního Nového Jičína je v současnosti dělí šestnáctibodová propast.

Nejproduktivnějším hráčem týmu, a zároveň i nejlepším střelcem je jednadvacetiletý Rus Arslan Akhmetianov s výčtem 11 branek a 7 asistencí. Pozoruhodnou „sedmičkovou“ bilanci vykázal při své orlovské výpomoci útočník Frýdku-Místku Filip Kuťák. V 7 zápasech zaznamenal 7 přesných zásahů a stejný počet gólových přihrávek. Není bez zajímavosti, že třetí v bodování Orlové zůstává Lukáš Sladkovský (6+7), který už ale hájí barvy HC Tábor. Do známého prostředí se v sobotu vrátí také obránce Luboš Adam, jenž v Orlové hostoval z Poruby.
 V brankovišti domácího týmu strávil nejvíce času někdejší mládežnický reprezentant René Svoboda, v posledních střetnutích ovšem trenéři více sázejí na o tři roky mladšího Jakuba Ovčářiho.

Z táborské šatny

Po pětibodovém zisku z posledních zápasů se pochopitelně nakoukla do kabiny kohoutů lepší nálada, která by se mohla stát základem pro případný sobotní úspěch ve Slezsku. O složení táborské družiny ovšem rozhodne až páteční večerní trénink. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech se ovšem podle všeho ani tentokrát nevyhnou vynuceným změnám. Kvůli zranění ze zápasu s Opavou netrénuje zkušený obránce Martin Havran a nemoc vyřadila z boje také jeho milevského souputníka Marcela Dvořáka. Mimo hru nadále zůstává i další zdravotně indisponovaný bek Marek Duben, a také dlouhodobě zraněný Radim Heřman.

První vzájemný zápas

Oba sobotní soupeři si to spolu rozdali ve svátečním listopadovém termínu. Více radosti přinesl zápas domácím Jihočechům, kteří si přilepšili dvoubodovou výhrou 4:3 po prodloužení. Branky Tábora obstarali Březina, Pechánek, Kachyňa a Zayml. O tom, jak dopadne odveta, bude jasno v sobotu po osmé hodině večerní…          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality