Táborští hokejisté vydolovali ze zajímavé bitvy s Buldoky dva body, o ten třetí přišli půl minuty před koncem

19.09.2015 17:49, autor: Pavel Šácha

Fanoušci Kohoutů si v sobotu užili dvojí premiéru. Nejprve mohli po vstupu na stadion vůbec poprvé navštívit krásně vyvedený nový Fanshop HC Tábor a vzápětí usedli do ochozů, aby sledovali úvodní domácí střetnutí svého týmu proti Řisutům.

Táborští hokejisté vydolovali ze zajímavé bitvy s Buldoky dva body, o ten třetí přišli půl minuty před koncem

HC Tábor - HC Řisuty

4:3p (0:1, 2:1, 1:1)

Sobota, 19.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Březina (Vaniš, Kříž), 40. Kellner (Polodna, Mrkvička), 50. Polodna (Vaniš, Matušík), 64. Heršálek (Semrád) - 12. Arnošt (Čurda, Šilhavý), 37. Čurda (Arnošt, Muláček), 60. Šilhavý (Kos, Čurda).

Rozhodčí: St. Mertl - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 7:7   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:1, 2:2, 3:2, 3:3   Střely: 42:23   Diváci: 1025

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kříž, Heršálek, Hlaveš, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Vaniš - Krätzer, Zayml, Blažek - od 41. navíc Severa.

HC ŘISUTY: Ilašenko (Škubal) - Kašák, Kužel, Sedláček, Bílek, Babický, Muláček, Raclavský, Dostál - Butor, Kos, Fortelka, Z8leský, Brém, Sladký, Arnošt, Šilhavý, Čurda, Slavíček, Veselý, Kalla.

Bez zraněného obránce Jana Kanova, zato s českobudějovickým bekem Lukášem Křížem vyrukovalo táborské mužstvo do první mistrovské bitvy na domácím kluzišti.

I. třetina

Po oťukávacích úvodních minutách hry, ve kterých se hosté dvakrát dostali do přečíslení, převzali domácí hokejisté iniciativu a před řisutskou brankou bylo hodně živo. Její strážce Ilašenko se ovšem ukázal být ve skvělé formě a během úvodní části zneškodnil sedmnáct táborských střel na branku včetně několik vyložených příležitostí. Středočechům naopak stačilo jen málo k tomu, aby se dostali do vedení. V 11. minutě jim čároví sudí darovali přesilovou hru (příliš mnoho domácích hráčů na ledě) a na její využití nespotřebovala hostující pětice ani půl minuty - velmi dobře sehranou kombinaci zakončoval Arnošt a bylo to 0:1. O necelé dvě minuty později hráli Řisutští další početní převahu, ale tentokrát v ní málem inkasovali. Za záda hostujících obránců se prodral Vaniš, jel sám na Ilašenka, ten si ovšem se zakončením na lapačku poradil. V dalších minutách si domácí soubor vynutil obrovský tlak, ale muž první třetiny Ilašenko zůstal nepřekonaný. V samém závěru málem stihl táborský tým nezasloužený trest v podobě druhé branky, gólman Klestil ovšem předvedl proti zcela osamocenému hráči soupeře zákrok z říše science-fiction.

II. třetina

Prostřední dějství otevřela domácí chyba a následná šance soupeře, ze které však domácí branku pohroma nepostihla. Od této chvíle se táborští hráči znovu pustili do mohutné ofenzívy s cílem zbavit řisutského gólmana jeho kouzla. A podařilo se! Ve 25. minutě usedl za katr hostující obránce Sedláček a s koncem jeho vyloučení ovládla stadion velká táborská radost - mladý útočník Březina si vybruslil z rohu hřiště až do zakončení a z poměrně velkého úhlu trefil nádherně horní růžek Ilašenkovy svatyně - 1:1. Radostný okamžik ještě umocnil sílu domácího náporu a z něj se rekrutovaly i další brankové příležitosti, gólovou příchuť ovšem neměla žádná z nich. V jeden moment sice Mrkvička pohotově ze vzduchu usměrnil kotouč za záda hostujícího brankáře, sudí Mertl však uhasil domácí nadšení verdiktem o hraní vysokou holí. V úvodu 37. minuty se k velké radosti Středočechů opakovala situace z první části hry. Při vyloučení domácího Březiny zakončil řisutské přesilovkové manévry Čurda a brankáři Klestilovi se jeho střela skryla za tělem projíždějícího obránce - 1:2. Tentokrát si ovšem Buldoci jednobrankové vedení do šatny neodvezli, byť měli vzápětí dokonce blízko k jeho navýšení a Veselý orazítkoval tyč Klestilovy branky. Padesát vteřin před koncem druhé periody doputoval puk od Mrkvičky přes Polodnu až ke Kellnerovi, který hlídkoval u levé tyče a při zakončení našel skulinku v Ilašenkově postoji - 2:2.

III. třetina

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky ztratilo dění na ledové ploše náboj z předchozích dvou dějství, tlak Kohoutů ochabl a hrála se vyrovnaná partie bez výraznějších příležitostí. Vzruch dodala střetnutí až situace ze 38, minuty, kdy na trestnou lavici hostů usedli v krátkém sledu po sobě Veselý a Kos. Více než minutovou početní převahu pěti proti třem strávili táborští hokejisté v útočném pásmu, ale dlouho bez efektu. V době, kdy už se prvně jmenovaný hráč vrátil na led, si ale ochozy přece jen radostně zabouřily. Po přihrávce Matušíka a střele Vaniše se dostal k zakončení Polodna a poprvé v utkání vykouzlil pro domácí celek vedení - 3:2. O necelé tři minuty později mohlo být v domácím táboře ještě veseleji, ale zakončení Matušíka jen zazvonilo na levou tyč řisutské klece. Hráči hájící barvy nevelké středočeské obce se nadechli k náporu díky dvěma vyloučením táborských mladíků Březiny a Blažka. Domácí defenzíva v čele s Klestilem prožívala poměrně horké chvíle, jednobrankový náskok však uhájila. Po přežitých oslabeních se Kohouti sami dostali do početní výhody a všechno nasvědčovalo tomu, že jim to usnadní cestu za vítězstvím. Stal se však pravý opak - domácí hráči si nepohlídali situaci za svými zády a řisutský hráč uháněl sám na Klestila. Táborský gólman v pravý čas předvedl kouzlo své lapačky, celá situace si ovšem vyžádala daň v podobě vyloučení dojíždějícího obránce Havrana. Při hře čtyři na čtyři sáhli trenéři hostů k power play a vyslali proti domácí čtveřici pět svých hráčů. Tento tah jim vyšel dokonale. V čase 59:24 se opřel do křížné přihrávky Kose kladenský mladík Šilhavý, a dokonale umístěnou střelou poslal zápas do prodloužení - 3:3

Prodloužení

Boj o bonusový druhý bod nakonec přinesl konečné rozuzlení. V čase 63:05 zapadla za Ilašenkova záda dělovka obránce Heršálka od modré, a Táborští si tak alespoň v dvoubodové podobě uchovali svou dosavadní neporazitelnost.

Ohlas(y) přineseme v samostatném článku.         

        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality