Táborští hokejisté v kostrbatém utkání zlomili odpor Pelhřimova a naladili vítězné noty

03.09.2015 17:38, autor: Pavel Šácha

Čtvrteční podvečer na táborském zimním stadionu patřil předposlednímu přípravnému vystoupení domácích Kohoutů. Za soupeře jim byl početně oslabený rival z Pelhřimova.

Táborští hokejisté v kostrbatém utkání zlomili odpor Pelhřimova a naladili vítězné noty

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

6:3 (0:2, 3:1, 3:0)

Čtvrtek, 3.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Blažek (Březina), 33. Zayml (Matušík), 35. Kellner (Tesař), 42. Matušík (Seidl, T. Hájek), 57. Březina (Vaniš, Blažek), 59. Vaniš - 17. Siřiště (Martin Hadrava), 20. F. Kasalý (Kůrka), 26. Kopic (M. Jelínek, Martin Hadrava)

Rozhodčí: Urban - Dančišin, Deim.   Vyloučení: 10:8 - navíc Matušík (Tábor), Kopic, Adam (oba Pelhřimov) 10 minut, Zd. Jelínek (Pelhřimov) 5+OK   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3   Střely: 53:20   Diváci: 270

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Hlaveš, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, A. Hájek, Tesař - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl - Březina, Boháč, Blažek - Krätzer, Zayml, Vaniš.

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Svoboda (31. Černý) - Kuba., D. Kasalý, Adam, Zd. Jelínek, Kůrka, Votápek, Martin Hadrava, Vylíčil, F. Kasalý, M. Jelínek, Kopic, Siřiště.

Táborští trenéři vyslali proti pelhřimovské družině sedm obránců a čtyři kompletní formace. V zadních řadách tentokrát chyběl vedle rekonvalescenta Dvořáka také Semrád, kterého znovu využily České Budějovice. Ostrý debut mezi mužskými mantinely si naproti tomu odbyl věkem ještě starší dorostenec Jan Tesař, který s "áčkem" trénuje. Fanoušci mohli spatřit v akci i staronovou tvář defenzivní vozby Kohoutů Michala Klímu a poprvé na táborském ledě si zahrál také útočník Marek Vaniš.

 Pelhřimovská družina byla početně o poznání skromnější a do zápasu vyrukovala jen se dvěma řadami. V úvodních devíti minutách byli hosté přesto překvapivě aktivnější ve střelbě a donutili Klestila k několik ostrým zákrokům. Táborský celek popustil stavidla ofenzívy až s příchodem druhé poloviny střetnutí. Jejich lavinu střel odstartovala tutovka T. Hájka, se kterou si ovšem pelhřimovský gólman poradil. V několik dalších minutách počet domácích vyložených příležitostí výrazně vzrostl, přesto zůstala v kolonce vstřelených gólů hrozivá nula. Tvář v tvář brankáři se postupně zjevili Mrkvička, T. Hájek i Kellner, ale výstroj strážce hostující klece jako by měla obří rozměry. V jeho spárech nakonec zůstalo všech dvacet jedna táborských střel na branku. Naproti tomu Svobodovi spoluhráči byli o poznání produktivnější a do kabin si odnesli dvoubrankové vedení. V 17. minutě se prosadil pohodlnou dorážkou u přední tyče Siřiště a v při vyloučení Heršálka z 20. minuty překonal Klestila F. Kasalý - 0:2.

 Prostřední dějství příliš hokejové krásy nepobralo. A v podstatě ani nemohlo - hra byla rozkouskovaná celou řadou vyloučení na obou stranách. Čtyři domácí řady marně vyhlížely herní tempo a vytíženost, naopak okleštěná pelhřimovská sestava měla daleko více času k odpočinku. Ve 25. minutě táborští hráči konečně prolomili střeleckou impotenci, a paradoxně se tak stalo při jejich oslabení. Z poctivé práce Březiny vytěžil střeleckou příležitost Blažek a z první zamířil přesně - 1:2. Radost Jihočechů ovšem netrvala dlouho. Při pokračující početní převaze dostali hosté prostor k přečíslení a díky Kopicovi to bylo znovu o dvě branky. Ve druhé pokovině třetiny už se dostávali ke slovu výhradně Kohouti a dopomohlo jim k tomu i vyloučení Jelínka na 5 minut a do konce utkání za zákrok na Zaymla. Táborský forvard za drobnou vendetu rovněž usedl na trestnou lavici, ale po svém návratu si dokonale spravil chuť - dělovku Matušíka vystřídavší gólman Černý jen vyrazil, a právě Zayml měl u tyče snadný úkol - 2:3. O dvě minuty později Táborští dorovnali skóre. Mladíček Tesař vyslal kolem mantinelu na zteč Kellnera, který si se zakončením svého výpadu poradil mazácky - 3:3.

 Z poslední dvacetiminutovky se odehrálo jen něco málo přes minutu a domácí mužstvo poprvé překlopilo skóre na svou stranu; v útočném pásmu zaúřadovalo trio T. Hájek - Seidl - Matušík a posledně jmenovaný přidal čtvrtý táborský gól. V tu chvíli už bylo zřejmé, že si celek od Jordánu svou pouť za vítězstvím pohlídá. Lední Medvědi sice dovedli tu a tam zahrozit a otestovat domácí defenzívu, ale k obratu ve skóre už měli daleko. V závěru, který přinesl mimo jiné i desetiminutové osobní tresty pro domácího kapitána Matušíka a hostujícího Adama, obdaroval tým Tábora diváky dvěma povedenými gólovými akcemi. První z nich se narodila z přímořaré akce po ose Blažek, Vaniš a neomylně zakončující Březina - 5:3. Konečnou podobu výsledku vtiskl individuální počin štírka Vaniše, který tak přidal ke třem asistencím ze dvou zápasů i první gólový zásah v táborském dresu.

Zaznělo po utkání

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "V první třetině nám chyběly góly. Poměr střel byl 21:7 v náš prospěch, ale přesto jsme prohrávali 0:2. Soupeř začal zápas docela aktivně, jinak se mu ale nechtělo hrát. Nechceme se na to samozřejmě nijak vymlouvat, takové zápasy budeme hrát často, ale faktem je, že jsme se se čtyřmi formacemi hrozně těžko dostávali do tempa. Hra byla pořád přerušovaná, a to nám samozřejmě vůbec nevyhovuje. V první půlce zápasu jsme hodně špatně bránili, pak se to přece jenom zlepšilo. To samé platí o pohybu. Včerejší trénink ukázal, že nás už trochu opouští únava. Dnes to v první třetině tak nevypadalo, ale postupem času jsme se zvedali. Teď se v přípravě začneme mnohem víc věnovat herním činostem." 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality