Táborští hokejisté svedou už v sobotu v Praze třetí sezónní souboj s Kobrou

15.11.2019 02:39, autor: Pavel Šácha

Po týdenní herní přestávce nastoupí táborští hokejisté ke svému osmnáctému vystoupení v aktuální druholigové sezoně. Odehrají ho v sobotu od 18 hodin na ledě vedoucí Kobry Praha. Na pražský Braník rozhodně nejedou v roli favorita, ale přesto si s sebou vezou touhu pozvednout svůj prapor zablácený několika předchozími neúspěchy.

Táborští hokejisté svedou už v sobotu v Praze třetí sezónní souboj s Kobrou


Vizitka domácího týmu

Ambiciózní soubor Miloslava Šeby vykročil do bojů ve skupině Střed velmi rázně, také on si ale na začátku listopadu vybral slabou chvíli. Před devíti dny inkasoval tvrdý direkt v podobě domácí porážky 1:8 od Klatov, aby si vzápětí přivezli překvapivou porážku 4:6
z ledu předposledního Písku. Lano k návratu do vítězné sféry hodilo Pražanům středeční utkání s čínským celkem Golden Dragon, který navzdory viditelnému hernímu zlepšení prohrál v hájemství Kobry 2:9. Díky tomuto výsledku se domácí prodrali zpět do čela tabulky.

Hattrickem se v zatím posledním střetnutí Kobry blýskl Kamil Bříška, který je fenoménem nejen v bodování skupiny Střed, ale i celé třetí nejvyšší soutěže. Tento ofenzivní lídr plynule navázal na svou skvělou minulou sezonu v dresu jabloneckých Vlků a v dosavadních 17 zápasech zapsal fantastických 43 bodů za 23 branek a 20 asistencí. V týmové produktivitě je mu nejblíž Tomáš Plíhal (9+17), ten ale před deseti dny kabinu Kobry opustil a vrátil se do Jablonce. Na dvacetibodovou hranici se dostali ještě další hráč od Nisy Lukáš Tondr (13 utkání / 6+16) a Tomáš Šťastný (17 / 9+12).
 Mezi obránci na sebe poutá největší pozornost Dominik Šteiner se 6 góly a 4 přihrávkami. Ještě více kanadských bodů ale zdobí statistiky zkušeného nahrávače Tomáše Mrkvičky (17 / 1+13), jenž je zároveň nejtrestanějším hráčem branického mužstva se 44 trestnými minutami.
 V brankovišti hraje dominantní roli Lukáš Sochůrek, jenž pustil svého parťáka Lukáše Langera mezi tyče jen ve dvou duelech s čínským outsiderem a v části nepovedeného střetnutí na ledě Příbrami (2:7).

Dosavadní vzájemné zápasy

Pro oba týmy představuje sobotní utkání třetí setkání na podzimní druholigové scéně. V zápase třetího kola na stadionu Kobry podali táborští hokejisté možná nejlepší výkon v aktuální sezoně, přesto se však museli smířit s porážkou 3:4. O necelý měsíc později se hrála v Táboře odveta, ve které byli znovu – a tentokrát zaslouženě – spokojenější Pražané po výhře 4:2. Zatímco pod domácím úspěchem favorita byli podepsaní výhradně exjablonečtí tahouni Bříška, Plíhal a Tondr, u Jordánu se ani jeden z nich na vítězství bodově nepodílel.

Z táborské šatny

Kohouti měli v tomto týdnu volno a poctivou přípravou se snažili zahnat chmury z nepříliš lichotivého období, kdy je tři porážky ze čtyř utkání srazily na 4. místo a rozesely v jejich šatně nepříjemnou nepohodu. Bezesporu nejvýraznějším problémem táborské družiny je aktuální střelecká mizérie. Pomineme-li upracované „povinné“ vítězství 7:3 v hájemství China Golden Dragon, zaznamenali táborští hráči ve třech posledních prohraných zápasech dohromady pouhé dva góly.
 „Produktivita nás obrovsky sráží. Snažíme se na tom při trénincích pracovat, ale momentálně se v koncovce hrozně trápíme,“ posteskl si trenér Arpád Györi po neúspěšném domácím zápase s Příbramí, ve kterém jeho tým neskóroval a prohrál ho 0:2.

Pro sobotní duel na Kobře nemohou Táborští počítat s útočníkem Janem Trummerem, jehož obnovené zranění ramena si opět vyžádá dlouhou rekonvalescenci. K dispozici jim zřejmě nebude ani obránce Kamil Černý, jenž sice do minulého utkání s Příbramí nastoupil, ale stále není fit. Otazník se nadále vznáší i nad startem jiného zkušeného beka Davida Skočovského, který vynechal už předchozí dvě utkání.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality