Táborští hokejisté prožili povedený druholigový večer a po zásluze ukončili neporazitelnost pražské Kobry

26.09.2015 17:43, autor: Pavel Šácha

Ve čtvrtém pokračování druhé ligy přijali táborští hokejisté zajímavou výzvu. Za soupeře jim program soutěže přisoudil "starého známého" z posledního semifinále play-off: pražskou Kobru.

Táborští hokejisté prožili povedený druholigový večer a po zásluze ukončili neporazitelnost pražské Kobry

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Sobota, 26.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Vaniš (Hlaveš), 22. Březina (Matušík), 46. Polodna (Mrkvička), 55. Severa (Klíma, Vaniš) - 21. Jakeš (Kučera).

Rozhodčí: Kopeček - Mertl, Samuel.   Vyloučení: 9:11   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1   Střely: 44:18   Diváci: 800

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Kříž, Klíma, Kanov, Heršálek, Hlaveš, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Zayml, Vaniš.

HC KOBRA PRAHA: Langer (Bílek) - Drábek, Kulich, Drahorád, Verbík, Cafourek, Šteiner, Bureš, Lang - Jakeš, Slanina, Kučera, Škop, Hanták, Borovanský, Hlinka, Jedlička, Vlach, Strnad, Kysela.

Táborští trenéři se museli vypořádat s absencemi zraněného obránce Martina Havrana a nemocného útočníka Jakuba Krätzera. Do hry se naopak zapojil rekonvalescent Marcel Dvořák a poprvé od úvodních minut dostal příležitost mladý forvard Jiří Severa.

I. třetina

Táborští hráči vlétli do zápasu jako hurikán Andrew a hned v úvodních minutách ukázali Langerovi v brance hostů, že ho nečeká pohodový večer. Už v 1. minutě se dostal k zakončení výpadu dvou domácích hráčů na jediného obránce Polodna, ale v zakončení mu sjel puk z hole. O tři minuty později se po pohotové souhře Zaymla řítil sám na gólmana Pražanů Vaniš, ale Langer jeho úmysl vystihl. Totéž se strážci hostující svatyně povedlo opět proti Polodnovi, jenž se mu ocitl tváří v tvář po ideálně načasované přihrávce Kellnera.

 Táborskému týmu se dostalo zasloužené radosti až při jeho čtvrté vyložené šanci . kolem mantinelu prosvištěl Vaniš, a bleskurychlý blafák u levé tyče tentokrát Langer v cestě do sítě nezastavil - 1:0. Nátlaková hra Kohoutů pokračovala i ve zbytku první části hry, aktivním pohybem si vynutili hned čtyři přesilové hry, ale jejich interpretace výkon hráčů Tábora znehodnotila. Vedení domácího celku mělo být před první sirénou daleko výraznější...

II. třetina

Jakkoliv bylo úvodní dějství v podání domácího celku euforické a herně vydařené, to druhé pro něj začalo jako ze zlého snu. Už po jednadvaceti vteřinách hry dostala v obranném pásmu Jihočechů prostor elitní dvojice hostů Kučera - Jakeš a druhý jmenovaný toho okamžitě využil k dorovnání skóre - 1:1. Radost na střídačce Kobry ovšem dlouho nevydržela a brzy se přestěhovala zpět na tu domácí. Jen o necelou minutu později se Táborští zabydleli před Langerovou brankou, Matušíkova přihrávka přistála na holi Březiny a mladý útočník se zapsal mezi střelce i ve čtvrtém sezónním střetnutí - 2:1. Opětovným vedením naladění diváci byli v očekávání další zajímavé hokejové podívané. Ta by se možná i dostavila, nebýt ostudné frašky, ve které hrála hlavní roli světelná kostka. Dlouhotrvající ignorance ze strany těch, jejichž profesní povinností je zjednat nápravu jejího havarijního stavu, tentokrát rozkvetla v celé své "kráse". Přes neutuchající snahu časoměřičů udržet utkání důstojnou podobu se část druhé třetiny proměnila v nesportovní soutěžní hru s názvem "Půjde či nepůjde?". Když už se konečně podařilo pošramocenou techniku probudit k pravidelnému odčítání času, dostávali se hráči obou mužstev jen těžko do tempa z předchozího dějství. Na konci 27. minuty se otevřela slibná možnost ke skórování Pražanům, to když vinou vyloučení Vaniše a Semráda dostali příležitost téměř minutové přesilovky pěti proti třem. Domácí hráči se ovšem výtečně bránili a faul hostů na Matušíka předčasně jejich manévry utnul. Do přestávky už se na jednobrankovém náskoku táborské družiny nic nezměnilo, byť k tomu měli právě domácí hodně blízko. Dravé průniky Polodny a Severy dokázal zlikvidovat Langer a střelu Hlaveše ze 14. minuty po přihrávce Mrkvičky zastavila tyč.

III. třetina

Před závěrečnou dvacetiminutovkou byli na tahu hosté z pražského Braníku a dalo se očekávat, že se do táborského celku budou chtít zakousnout. Nic takového se však nekonalo. Po vyrovnaném začátku třetiny se nejzajímavější věci udály výhradně v hostujícím obranném pásmu. Ve 45. minutě operoval na brankovišti důrazný Seidl a dokonce protlačil puk do sítě, rozhodčí Skopeček ovšem sledoval dění před brankou zblízka a gól neuznal. Přesto netrvalo dlouho a ochozy táborského stadionu už bouřily naostro. Pohotová přihrávka Mrkvičky zpoza branky našla u bližší tyče hlídkujícího Polodnu, a ten dokázal zamířit mimo dosah Langerovy výstroje - 3:1. Třetí gólový pamlsek z táborské dílny určil další ráz střetnutí a domácí mužstvo neomylně mířilo vstříc zasloužené výhře. V 50. minutě se ocitl sám před brankou Kobry Severa, ovšem na jejího mladého exsparťanského strážce nevyzrál. O necelé čtyři minuty později se v domácí přesilovce prezentoval krásným průnikem Mrkvička, ale Langer znovu spolehlivě zasáhl. Osud střetnutí měl ovšem pro táborské fandy přichystaný ještě jeden radostný okamžik. Postaral se o něj mladý forvard Severa, který protlačil zblízka puk do branky hostů, a ozdobil tak svůj první plnohodnotný start v dresu Kohoutů vstřeleným gólem - 4:1.

 Na oslavy zasloužené a cenné výhry nad ambiciózním týmem z Prahy ovšem Táborští moc času neměli. Už zítra v půl deváté ráno je čeká trénink, na kterém by měli vyhnat z těla únavu a naladit se na pondělní dalekou výpravu do Vrchlabí. 

    

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality