Táborští hokejisté domácí úkol zvládli, čínský Zlatý drak jim starosti nezpůsobil

04.12.2019 17:51, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve středu vstoupili do druhé poloviny bojů v základní části druhé ligy. Popáté v aktuálním ročníku proti nim stanul celek China Golden Dragon a úkol byl jasně daný: dokráčet si bez výraznějšího nervového vypětí pro očekávaný tříbodový zisk. V šedesáti minutách hry kohouti tento úkol bezezbytku splnili a po závěrečné siréně slavili s fanoušky vítězství v poměru 9:1.

Táborští hokejisté domácí úkol zvládli, čínský Zlatý drak jim starosti nezpůsobil

HC Tábor - Golden Dragon

9:1 (3:0, 3:1, 3:0)

Středa, 4.12.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Šulek (Prášek), 12. Řepík (Radoš, Skočovský), 12. Dančišin (Zayml), 22. Šulek (Hajič, Bárta), 31. Pechánek (Havran, Kadilák), 37. Dančišin (Černý, Havelka), 49. Heřman (Řepík, Pejchal), 52. Šulek, 55. Pechánek (Skočovský, Radoš). - 31. Xiang (Han).

Rozhodčí: Reich - Křivohlavý, Klouda.   Vyloučení: 3:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:1, 9:1   Střely: 62:17   Diváci: 521

HC TÁBOR: M. Novák (Šorf) - Havran, Hajič, Černý, Havelka, Skočovský, Radoš, Beran - Prášek, Bárta, Šulek - Pejchal, Řepík, Heřman - Dančišin, Zayml, Seidl - Březina, Pechánek, Kadilák.

GOLDEN DRAGON: Wang (P. Han) - Y. Han, J. Kučera, Jin, Si, Song, Wang, Zich - Zheng, Chu, M. Li, Husárik, Xiang, H. Li, M. Kučera, Nagy, Yao, Bláha, Ma.


V úvodu střetnutí působili táborští hráči rozpačitým dojmem a k výraznějšímu ohrožení hostující klece se neprodrali. Na první závar před Wangem si museli diváci počkat až do 5. minuty, ale čínský gólman nebezpečí zažehnal. V polovině 6. minuty usedl na trestnou lavici domácí Seidl. V následném oslabení se Zlatý drak neprosadil, a naopak táborský Bárta prosvištěl do první vyložené šance, ale v koncovce svého úniku zamířil jen do Wanga. Jasná barvy nanesla na doposud neposkvrněné plátno první třetiny až 12. minuta, kdy domácí mužstvo vtěsnalo do rozmezí pouhých devatenácti vteřin tři góly! Nejprve si do zakončení nabruslil Šulek a blafákem poprvé překonal Wanga1:0. Jen o pět vteřin později čelil gólman Golden Dragon Řepíkovi, a také v tomto případě si táborský forvard počínal mazácky – 2:0. Parádní úsek první části uzavřel svým gólem Dančišin po souhře Zaymla – 3:0. Tři vstřelené góly konečně prolomily stavidla domácí ofenzívy a do první sirény se narodily i další šance, ale čtvrtá branka nepadla. Nejblíže k ní měl Dančišin, ale orazítkoval jen tyč hostující branky.

Po osmnácti vteřinách hry ve druhé části vykázal sudí Reich za katr hostujícího Hana a domácí hráči příležitostí ke zvýšení skóre nepohrdli. Jejich manévry v útočném pásmu vyústily v přihrávku Hajiče zpoza branky na Šulka, a ten vymetl horní růžek Wangovy branky – 4:0. V následujících minutách se výkon táborské družiny ocitl v útlumu a práci měl i Novák, který čelil dvěma nebezpečným pokusům z hole kanonýra asijského celku Zhenga. S příchodem druhé poloviny střetnutí hra kohoutů znovu nabrala grády a čínský brankář se měl hodně co ohánět. Ve 30. minutě ještě Dančišin podruhé v zápase zazvonil na tyč jeho branky, ale hned při následujícím útoku Jihočeši udeřili – Havranovu ránu od modré pohotově usměrnil za Wangova záda Pechánek a zvýšil už na 5:0. Radost táborského souboru ovšem jen o jedenáct vteřin později ochladla, to když kapitán hostů Xiang prosvištěl kolem obou střídaček a svižnou ranou procedil puk za Novákova záda – 5:1. Inkasovaný gól naštěstí domácí mužstvo nikterak nepoznamenal a ještě do přestávky stihlo výsledkovou propast mezi oběma soupeři znovu prohloubit. V polovině 37. minuty se o to postaral Dančišin, který chladnokrevně usměrnil do branky Číňanů odraženou střelu Černého – 6:1.

Ani začátek závěrečné dvacetiminutovky nebyl v podání domácího favorita nikterak oslnivý. Nejprve se sice svědomitě ubránil dvěma přesilovkám soupeře (Dančišin navíc v úniku neúspěšně útočil na hattrick), ale vzápětí mohli Táborští děkovat brankáři Novákovi, jenž svědomitě zneškodnil příležitosti českých hráčů v barvách Zlatého draka J, Kučery Husárika a Nagyho. Požadované obrátky vrátila táborské ofenzívě 49. minuta, kdy se v přesilové hře parádně opřel do přihrávky Řepíka Heřman a přidal sedmý gól svého týmu – 7:1. Na jeho gól se pokusil odpovědět další „krajánek“ v dresu hostů Bláha, ale ve vyložené pozici mířil vysoko nad. Od té chvíle už se zraky diváků upíraly téměř výhradně do obranného pásma hostů. V 52. minutě se u mantinelu zmocnil puku Šulek a nekompromisním zakončením přidal svůj třetí přesný zásah v utkání – 8:1. O čtyři minuty později namnožil svou gólovou sbírku v utkání i Pechánek, který umně zapečetil pohlednou spolupráci se Skočovským a ustanovil výsledek 9:1. Diváci v tu chvíli žádali po domácí družině „desítku“, ale dvouciferná hranice zůstala neprolomená, když se neujaly šance Havelky a Šulka ani dvojnásobná početní výhoda Tábora v samém závěru střetnutí.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Body z tohoto zápasu pro nás byly v podstatě povinné. Potřebovali jsme se zvednout po nepovedeném zápase s Kolínem. Do utkání jsme nasadili čtyři útoky, abychom před dalšími těžkými zápasy rozložili síly. V úvodu byla na naší hře patrná nervozita, ale pak jsme dali tři rychlé góly, což je samozřejmě v takovém zápase důležité. Naše mužstvo je přece jen mladé a psychika dělá hodně. V utkání jsme viděli situace, které od hráčů požadujeme a na kterých se snažíme pracovat, ale také horší momenty, kdy se projevila momentální pohoda daného hráče. Spíš se ale jednalo o individuální chyby. V takovémhle zápase je každopádně těžké udržet si koncentraci po celých šedesát minut, ale myslím si, že jsme to utkání zvládli dobře.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality