Táborští hokejisté dnes poznají svůj osud. Z jakého místa půjdou do play-off? A na koho v něm narazí?

24.02.2015 20:29, autor: Pavel Šácha

Třetí nebo čtvrté místo? Pelhřimov, Jindřichův Hradec, Trutnov, nebo Moravské Budějovice? Otázky, které jsou nyní v hokejových kruzích u Jordánu suverénně nejčastěji omílané. Kolikátý táborský tým skončí, a na kterého soupeře narazí v prvním kole play-off, na to s definitivní platností odpoví až středeční večer.

Táborští hokejisté dnes poznají svůj osud. Z jakého místa půjdou do play-off? A na koho v něm narazí?

HC Řisuty - HC Tábor

4:5p (1:2, 3:0, 0:2 - 0:1)

Středa, 25.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Krpata (Brém), 25. Kraus (Vlček), 30. Šubrt (Sedláček), 33. Babický (Sedláček) - 18. Černý (Matušík), 20. Krätzer (Kolomý), 43. Březina (Dvořák, Boháč), 51. Mařík (Matušík, Heršálek), 65. Dvořák (Krätzer).

Rozhodčí: Battěk - Luczko, Střelka.   Vyloučení: 8:14 - navíc Klestil (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 4:2, 4:5   Střely: 27:39   Diváci: 123

HC ŘISUTY: Schwamberger (Černý) - Dostál, Bílek, Sedláček, Babický, Raclavský, Tomáš - Landa, Kos, Náprstek - Záleský, Brém, Kraus - Krpata, Vlček, Vodička - Vyšín, Šubrt.

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kolomý, Boháč, Zayml (32. Březina).

Bod k jistotě 3. místa

 Táborské hokejisty zastihnou tyto stěžejní informace na zimním stadionu ve Slaném. Právě tam je totiž čeká od 18 hodin závěrečný zápas základní části proti řisutským Buldokům.

 Podle původních předpokladů v něm měla táborská parta pouze ladit formu na sobotní start vyřazovacích bojů. Poslední nečekaná domácí porážka s Pelhřimovem (2:3) ovšem vtiskla středečnímu utkání ve Slaném nový rozměr. Chtějí-li Kohouti uhájit před dotírajícím Kolínem třetí příčku, aniž by museli doufat v jeho domácí zaváhání s Bílinou, musejí nad neoblíbeným soupeřem z Řisut vyválčit alespoň bod. V takovém případě se před ně kolínští Kozlové nedostanou ani v případě, že sami nad Bílinou zvítězí, neboť mají horší bilanci ze vzájemných zápasů.

Vizitka soupeře

Řisutské mužstvo vedené ostříleným koučem Janem Nelibou už má naopak ve všem jasno. Základní část soutěže zakončí na desáté příčce a s jistotou ho čeká osmifinálová série se sedmým Žďárem nad Sázavou. Rozehraje ji na ledě soupeře, kde by případně muselo bojovat o postup i v rozhodujícím pátém střetnutí.

 Středočeský tým v letošním ročníku střídá výborné výsledky s často nečekanými porážkami, což vysvětluje jeho dlouhodobý pobyt ve středu tabulky. V posledních dvou kolech měli Řisutští jen pramálo důvodů ke spokojenosti. Domácí zápasy se zmiňovaným Žďárem nad Sázavou a Kláštercem nad Ohří prohráli totožným rozdílem 4:5, a právě tím si zavřeli cestu do lepší poloviny soutěže.

První vzájemný duel

Jak už jsme avizovali, pro táborské mužstvo jsou právě Buldoci jedním z nejčastějších, a zároveň nejméně oblíbených soupeřů. Před dvěma lety si spolu oba celky zahrály celkem osm zápasů včetně čtyř finálových bitev, v loňském roce se střetly dvakrát s bilancí 1:1 (z pohledu Tábora doma vítězství 9:2 a ve Slaném porážka 3:6).

 V aktuálním soutěžním ročníku svedl los druhé ligy oba soupeře dohromady na začátku prosince. Táborští na domácím ledě dvakrát vedli o gól, ale Řisuty pokaždé dokázaly vyrovnat, podruhé dokonce v 59. minutě. Zápas se nakonec přehoupl do samostatných nájezdů, ve kterých zajistil hostům bonusový druhý bod Kos.

Z táborské šatny

Mužstvo Tábora nemůže brát poslední zápas základní části na lehkou váhu, a to hned z několika již zmíněných důvodů. Udržet výhodnější třetí místo, napravit více než nepříjemnou sobotní porážku s Pelhřimovem, a především odehnat od dveří své kabiny hrozící nepohodu – to všechno je pro středeční vystoupení ve hře.

 Kromě vlastního vystoupení budou navíc Táborští sledovat i dění na ostatních druholigových stadionech, které jim přisoudí soupeře pro první kolo play-off. Jak už jsme ale informovali, kalkulovat a plánovat v současné chvíli nelze. A tak se musejí nechat hráči i fanoušci překvapit…

 STŘEDEČNÍ PROGRAM: Pelhřimov – Trutnov, Jablonec nad Nisou – Kobra Praha, Jindřichův Hradec – Nymburk, Sokolov – Vrchlabí, Klatovy – Žďár nad Sázavou, Kolín – Bílina, Řisuty – Tábor, Děčín – Klášterec nad Ohří 6:5 (předehráno).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality