Táborský tým splnil povinný domácí úkol, tentokrát se spokojil se sedmi zásahy

12.10.2019 16:43, autor: Pavel Šácha

Už podruhé v pěti dnech si to mužstvo HC Tábor rozdalo o body s čínským účastníkem druhé ligy, týmem Golden Dragon. V úvodním střetnutí utržil exotický soupeř šestnáctibrankový debakl, při své druhé návštěvě se ale držel velmi statečně.

Táborský tým splnil povinný domácí úkol, tentokrát se spokojil se sedmi zásahy

HC Tábor - Golden Dragon

7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

Sobota, 12.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Březina (Skočovský, Jiří Bárta), 4. Havelka (Dančišin), 13. Kadilák (Prášek, Pechánek), 23. Radoš (Skočovský, Zayml), 31. Prášek (Jan Bárta, Havelka), 45. Beran (Prášek, Dančišin), 56. Matějka (Havran). - 13. Zheng (Ma).

Rozhodčí: Pokorný - Křivohlavý, Klouda.   Vyloučení: 4:6   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 61:13   Diváci: 752

HC TÁBOR: M. Novák (D. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Pechánek, Skočovský, Radoš, Beran - Pejchal, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Kadilák, Matějka.

GOLDEN DRAGON: P. Han (Xia) - Si, Xiaodong Wang, Chang, Y. Han, Xihan Wang, J. Kučera, Zhou, Chu, Xudong Wang, Xiang, Husárik, M. Kučera, Zhang, Yao, Song, Li, Zheng, Ma.


Táborský tým nasadil poprvé v mistrovské sezoně do hry uzdraveného obránce Václava Berana, zatímco mimo hru zůstali zdravotně indisponovaní beci Tomáš Hajič a Marcel Dvořák. Také hosté přijeli s obměněnou sestavou, do které se mimo jiné vrátili čeští forvardi Michal Kučera s Husárikem.

Už úvodní střídání naznačila, že to nebudou mít Táborští v cestě za očekávanou výhrou stejně lehké jako v úterním utkání. Domácí hráči přesto brzy zaplnili první gólovou kolonku, to když se v úvodu 3. minuty trefil Březina po hezkém uvolnění a přesné přihrávce Skočovského - 1:0. O necelou minutu později posloužila kohoutům k navýšení skóre přesilová hra, ve které našel Dančišin mezi kruhy Havelku a ten nedal Hanovi v brance Zlatého draka šanci zasáhnout - 2:0. Na další přesný zásah v podání táborského celku si diváci museli počkat do 13. minuty, kdy si při signalizovaném faulu našel brankářem vyraženou střelu Pechánka Kadilák a přehodil puk přes ležícího Hana - 3:0. Základy k další kanonádě byly položeny, ale bezprostředně po třetí brance je navrtal Xiang, který se i s dalším hostujícím hráčem ocitl za zády obránců a s koncovkou si poradil na výbornou - 3:1. K lítosti diváků byl touto trefou čínského hráče gólový účet první třetiny vyčerpán.

Výrazná a trvalá herní nadvláda táborského celku našla podle očekávání své pokračování i ve druhém dějství, ale obsahovala až příliš nedodělků, či naopak zbytečných fines navíc. I proto se příliv brankové radosti zastavil na dvou trefách. Po nevyužité tutovce Šulka z první minuty se proti pravidlům provinil hostující Husárik a domácí mužstvo díky důslednému obránci Radošovi zvýšilo na rozdíl tří branek - 4:1. Druhý gólový moment se rovněž narodil při neúplném počtu hráčů, tentokrát však pobýval na trestné lavici domácí Matějka. Při jeho vyloučení se dostali Táborští k výpadu dva na jednoho, Prášek vzal koncovku na sebe a přesně mířenou střelou po ledě roztleskal diváky popáté - 5:1. Další četné příležitosti zůstaly ležet ladem, a protože na druhé straně hřiště panovalo až na jednu ostrou střelu Xianga trvalé bezvětří a brankář Novák si jen třikrát sáhl na puk, setrval stav 5:1 na světelné kostce až do druhé sirény.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla bezmála osmi stovkám diváků zřejmě nejzajímavější partii ze všech tří sobotních dějství, byť se i v í pohnulo skóre jen dvakrát. Táborské mužstvo, jehož sestava se během utkání několikrát proměnila, přidalo ve snaze vtisknout výsledku výraznou podobu na důrazu a vsadilo na kolektivnější herní pojetí. Také Asiaté se ale častěji než v obou předchozích třetinách prodrali do koncovky a gólman Novák rozšířil svou sbírku úspěšných zákroků o dalších sedm položek. Ve 44. minutě mu pomohlo i štěstí, to když Husárikovi sjel před odkrytou částí branky puk z hole a svůj blafák ke druhému úspěchu nedotáhl. O minutu později naopak udeřilo na druhé straně, to když se pohotovou střelou švihem zapsal mezi střelce debutant Beran - 6:1. Ve 46. minutě se brankoviště Číňanů proměnilo ve vroucí kotel a Šulek s Janem Bártou už už zvedali ruce nad hlavu, hrdinou okamžiku se však stal hostující brankář Han, který chytil i nemožné. Druhý jmenovaný se poté pustil do šarvátky s obráncem Si a k radosti fanoušků ji ověnčil dílčím triumfem. Konečnou podobu dostal výsledek v čase 55:11, kdy převzal dlouhou nahrávku od Havrana Matějka a ukázkovou ranou zpoza obránce ke vzdálenější tyči překonal brankáře Hana posedmé - 7:1. V 58. minutě ještě zneškodnil Novák šanci Zhenga, ale víc už se do scénáře utkání nevešlo.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Kombinace dvou takových zápasů není ideální, protože nás neprověří v důležitých herních situacích. Po hráčích jsme chtěli, aby se snažili držet některých určených taktických věcí, ale asi všichni viděli, že ten drive v naší hře přece jen chyběl. Přispělo k tomu i to, že jsme znovu další dva rychlé góly. V takové chvíli je jasné, že můžete tento zápas jen těžko ztratit, a hráči už to mají v hlavách nastavené jinak. Soupeři navíc velmi dobře zachytal brankář. Jsme rádi, že jsme obě utkání zvládli. Hned od pondělí budeme pracovat na tom, abychom znovu přepnuli na ten správný mód a připravili se co nejlépe na Příbram i další soupeře.“      

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality