Táborský tým předvedl u Labe matný výkon a odvezl si domů hladkou porážku

19.08.2020 00:42, autor: Pavel Šácha

Čtvrtý přípravný zápas před startem druholigové sezony si táborští hokejisté za rámeček nedají. Na stadionu kolínských kozlů zůstali tentokrát hodně dlužni výkonům z minulého týdne a domácímu týmu vydláždili cestu k jednoznačné výhře v poměru 6:0.

Táborský tým předvedl u Labe matný výkon a odvezl si domů hladkou porážku

SC Kolín - HC Tábor

6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Úterý, 18.8.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Pýcha (Krejčík, Zumr), 10. Petržílka, 16. Petržílka (Barták), 25. Krejčík (Zumr, Pýcha), 46. Krejčík (Zumr), 49. Krejčík (Muška, Zumr).

  Vyloučení: 8:10   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 40:22   Diváci: 350

SC KOLÍN: Sejpal (41. Hermann) - Husa, Zdeněk, Blaha, Pýcha, Kukla, Muška, Dotter, Barták - Krejčík, Šafránek, Král, Jankovský, Zumr, Stehlík, Hasil, Kozák, Petržilka.

HC TÁBOR: M. Novák (49. Kolář) - Pařízek, Havelka, Černý, Radoš, Havran, Bouška, Skočovský - Šulek, Zayml, Seidl - Matiášek, Matušík, Heřman - Dančišin, Přibyl, Březina - Pecka, Šedivý, Pejchal.


Už po čtyřech minutách hry si oba soupeři vyměnili první „zdvořilosti“. Domácí kanonýr Stehlík nejprve trefil horní tyč branky hájené M. Novákem a hned vzápětí se vyznamenal kolínský gólman Sejpal při tutovce Matušíka. V dalších minutách úvodní části hry byli Středočeši podle očekávání aktivnější a na rozdíl od táborského týmu dokázali proměnit tři své šance. V čase 6:16 nedosáhl brankář M. Novák při přesilovce soupeře na ránu Pýchy a poslal svůj tým do vedení – 1:0. O tři minuty později na sebe strhl velkou pozornost kolínský mladíček Petržilka, který se ve vlastním oslabení odhodlal ke střele zpoza obránce a trefil se vskutku náramně – 2:0. Tentýž hráč se podepsal i pod třetí gól kozlů, když pohotově a přesně tečoval Bartákovo nahození do předbrankového prostoru – 3:0. Navzdory tomuto výsledku nebyl rozdíl mezi oběma soupeři v první třetině ještě tak výrazný, a také Táborští si dokázali vytvořit vyložené šance. S koncovkou byli ovšem na štíru. Ve 13, minutě nepřekonal Sejpala z bezprostřední blízkosti Zayml a v polovině 17. minuty si na kolínském brankáři vylámal zuby Březina. V samém závěru třetiny došlo na sérii vyloučení a první letmý příliv emocí, ale s výjimkou další střely do horní tyče v podání kolínské družiny už se nic neměnilo.

I díky vyloučením ze závěru první třetiny se kolínští hokejisté dostali do komfortní zóny a od úvodních minut druhé části svírali otěže střetnutí ve svých rukách. Už po čtyřiceti vteřinách hry zachránil M. Novák svůj tým od pohromy, když výtečně vytěsnil střelu Krejčíka. Další vzájemný souboj obou už vyzněl lépe pro kolínského forvarda, který pohodlně zakončil spolupráci se Zumrem a Pýchou a navázal na vedení kozlů čtvrtý gólový korálek – 4:0. U tohoto průběžného výsledku nakonec ve druhém dějství zůstalo, navzdory herní převaze prvoligového novice a několika jeho dalším šancím. Táborští hráči se nadechli k výraznějšímu odporu zhruba až v posledních šesti minutách druhé třetiny, ale jedinou opravdu vyloženou příležitost v podání Zaymla zneškodnil pozorný Sejpal.

Průběh závěrečné dvacetiminutovky rozpálily jiskérky drobných potyček, diskuzí i jedné vážnější výměny názorů v podání Pýchy a Seidla. Od 46. minuty vedla kolínská družina už o pět branek, to kdy si našla správný cíl Krejčíkova střela po ledě – 5:0. V úvodu 49. minuty dovršil kolínský šikula čistý hattrick. V početní výhodě svého týmu ustanovil opakovanou střelou z hranice kruhu výsledek 6:0 a ukončil tím účinkování brankáře M. Nováka v úterním duelu. Jeho místo v táborském brankovišti zaujal Kolář, jenž si stihl připsat sedm úspěšných zásahů a jeden dvouminutový trest za podražení. V posledních minutách už se ve statistikách zápasu změnil pouze počet vyloučených hráčů, a alespoň v tomto nelichotivém výčtu Jihočeši své hostitele předčili, byť i vinou několika chybných výroků dvojice hlavních arbitrů.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Zápas v Kolíně byl úplně jiný než ten předchozí doma. V první třetině jsme si nechali soupeře odskočit do vedení 3:0, čímž se samozřejmě dostal na koně. I my jsme v té úvodní části měli své šance, ale nevyužili jsme je. Za celý zápas jsme se v podstatě neměli od čeho odrazit a chytit se něčeho, co by nás vrátilo do hry. Domácí byli po celý zápas lepší a vyhráli naprosto zaslouženě, což jsme jim ale usnadnili malou četností střelby, špatnou obrannou hrou už od útočného pásma i častými vyloučeními. Takhle si náš výkon nepředstavuju, i když se jedná o přípravu a zkoušíme různé varianty.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality