Táborský tým ozdobil úvodní zápasovou prověrku proti Kolínu vítězstvím

15.08.2017 21:52, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC mají zdárně za sebou premiérové zápasové vystoupení v nové sezoně. V oboustranně užitečné herní prověrce si na domácím ledě poradili s mužstvem Kolína.

Táborský tým ozdobil úvodní zápasovou prověrku proti Kolínu vítězstvím

HC Tábor - SC Kolín

5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Úterý, 15.8.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Matušík (Březina, Raiterman), 21. Březina (Heřman, Pípal), 36. Heřman (Kadilák), 37. Pechánek (Škrdleta, Košař), 46. Seidl (Tesař, Matušík). - 32. Kysela

Rozhodčí: Urban - Deim, Kubíček.   Vyloučení: 6:7 - navíc Paramonov (Kolín) 5+OK.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 5:1   Střely: 34:18   Diváci: 350

HC TÁBOR: Klestil (M. Novák) - Tesař, Pípal, Raiterman, Hlaveš, Košař, Duben, Bouška - Blažek, Kadilák, Heřman - Březina, Matušík, Seidl - Fencl, Pechánek, Škrdleta.

SC KOLÍN: Liulchuk (31. Hermann) - Skokan, Barták, Havelka, Tvrdík, Sladký, Procházka - Kysela, Pilný, Černý, Paramonov, Prokop, Kedršt, Netušil, Veselý, Hyšpler, Kozák.


Hostující kouč Petr Martínek nechal doma u Labe řadu stálých opor týmu a svůj výběr poskládal vesměs hráčů, kteří se ucházejí o místo v druholigovém kádru. Také domácí triumvirát Tomáš Matušík – Arpád Györi – Zdeněk Šťastný byl zvědavý na výkony řady mladíků, kteří bojují pro změnu o táborský dres.

 Zahajovací třetina celé sezony nabídla podle očekávání živelný, leč nepříliš urovnaný hokej. Domácí hráči byli od začátku aktivnější ve střelbě a nakonec svou snahu přetavili v jednobrankový náskok, který si odnášeli do šaten. Ve 14. minutě nezkrotil ukrajinský testovaný gólman Liuchuk střelu obránce Raitermana a důraz Březiny a skórujícího Matušíka slavil úspěch – 1:0.

 Druhé dějství začalo pro táborský celek znamenitě. Jen pár vteřin po nevyužité přesilovce našel novic Heřman ideálně hůl Březiny, a ten už si se zakončením věděl rady – 2:0. Další změny doznalo skóre až v době, kdy se utkání zlomilo do své druhé poloviny. Tentokrát se o ni postarali Středočeši, navíc při vlastním oslabení. Nešťastný odraz od nerovného mantinelu zmrazil útočící táborskou pětici, do úniku po něm pláchl Kysela a přesně mířenou střelou překonal strážce táborské klece Klestila - 2:1. O čtyři minuty později se vrátilo veselí na táborskou střídačku, to když Kadilák narýsoval křížnou přihrávku na hokejku Heřmana, a ten bravurně zvedl kotouč mimo dosah vystřídavšího brankáře Hermanna – 3:1. Kolínský gólman si smutnou chvilku jen o minutu později zopakoval – po vyhrané buly v útočném pásmu nasměroval obránce Košař puk na branku hostů, kde svědomitě operovali Škrdleta s Pechánkem  a druhý jmenovaný zvýšil už na 4:1. V samém závěru třetiny se museli Kohouti minutu a půl bránit ve třech, ale těžké chvíle přestáli bez úhony.

 V poslední dvacetiminutovce stihl táborský soubor připravit solidní návštěvě v ochozech ještě jednu brankovou odměnu. Po pěti minutách hry vyrazil v oslabení na zteč Matušík, počkal s přihrávkou na najetého obránce Tesaře a po střele mladičkého obránce se z dorážky prosadil Seidl – 5:1. A protože velmi pozorný Klestil ani jeho protějšek Hermann už ve zbylých patnácti minutách neinkasovali, vešel v platnost výsledek 5:1. Pro domácí není klíčovou položkou, ale rozhodně představuje milé povzbuzení do další tréninkové dřiny.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality