Táborský celek ve středu míří do hájemství ambiciózního favorita z Havlíčkova Brodu

04.12.2018 22:22, autor: Pavel Šácha

Po dvou neúspěšných domácích střetnutích se táborští hokejisté znovu vydají na cesty. Cílem jejich středeční výpravy se stane zimním stadion v havlíčkobrodské Kotlině. Zápas s domácími Bruslaři začne v 18 hodin.

Táborský celek ve středu míří do hájemství ambiciózního favorita z Havlíčkova Brodu


Vizitka soupeře

Domácí celek, kterému v minulé sezoně jen o chloupek utekl postup do Chance ligy, nikterak neslevuje ze svých ambicí a na nejvyšší mety chce zaútočit i v této sezoně. Dopomoci mu k tomu má trenér Jiří Čelanský, který po osmnácti utkáních sídlí se svým týmem na 3. příčce tabulky o tři body za rivalem z Moravských Budějovic a s nečekaně výrazným mankem na vedoucí Žďár nad Sázavou.

Začátek sezony přitom vypadal z pohledu Bruslařů excelentně. Z kádru sice odešla obávaná „mašina na body“ Lukáš Endál, postupně ale došlo k jeho doplnění a mužstvo Havlíčkova Brodu ztratilo ve dvanácti zápasech pouhých šest bodů. S příchodem listopadu se ovšem stroj zadřel a k lítosti brodských fandů přišla podstatně smutnější výsledková epocha čtyř porážek v šesti utkáních. Z tohoto pohledu je pro hráče z Kotliny obrovskou vzpruhou vydřené sobotní vítězství 4:3 nad Novým Jičínem,

 V čele týmové produktivity sídlí v podstatě podle očekávání matador Miroslav Třetina s 29 body (7+22), roli nejlepšího střelce mužstva ovšem přenechal extáborskému šikulovi Luboši Voříškovi (12+12). Radost mohou mít činovníci mužstva z produktivity obránců, kde se hned tři z nich přehoupli přes desetibodovou hranici, jmenovitě Tomáš Semrád (5+12), Kryštof Kulhánek (6+7) a Vojtěch Šmíd (4+7). Toto trio v posledních zápasech statečně stíhá jedna z nejčerstvějších posil Patrik Kadeřávek, jenž po příchodu z Kadaně zaznamenal 3 góly a stejný počet asistencí v 7 zápasech.

 V brankovišti brodské družiny strávil více času Čeněk Novák než David Marek, ale nepříznivá série posledních týdnů se podepsala pod až příliš častá střídání obou maskovaných mužů v průběhu utkání.

Vzájemné zápasy

 Z dosavadních dvou vzájemných střetů v tomto druholigovém ročníku vyšel podle očekávání lépe Havlíčkův Brod. Doma porazil táborské kohouty hladce 5:0, ale v odvetě se hodně nadřel a vítězství 4:3 si u Jordánu zajistil až třemi góly v poslední části hry.

Z táborské šatny

Mužstvo HC Tábor má za sebou herně velmi solidní, avšak výsledkově opět pokažený zápas s lídrem skupiny Východ ze Šumperka (0:3).

Trenérům Arpádu Györimu a Miloslavu Čechovi ovšem není souzeno, aby mohli do středečního utkání v Kotlině počítat s totožnou nebo alespoň obdobnou sestavou. Oproti sobotní bitvě se Šumperkem postrádají obránce Jana Raitermana s Janem Tesařem a útočníky Dominika Točíka a Jakuba Drdu. Z početné kolonie hráčů absentujících vinou zranění se mohl vrátit do hry alespoň Štěpán Kadilák, úterní trénink ale pro stejné zdravotní potíže nedokončil.

Pozitivní zprávou je naopak přísun určité dávky zkušenosti do obranných řad. Posílili je totiž David Skočovský, devětadvacetiletý hráč, který v poslední sezoně a půl hájil barvy pražské Kobry. Do branky by se měl opět postavit slávistický mladík Daniel Vecka.                 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality