Táborský celek si na úvod přípravy připsal výhru nad lineckými Steel Wings

10.08.2021 19:46, autor: Pavel Šácha

A-mužstvo HC Tábor má zdárně za sebou první zápasovou prověrku na blížíc se nový ročník druhé ligy. V mezinárodní konfrontaci s účastníkem Alpské ligy z rakouského Lince dokráčelo k vítězství 3:0. Brankový účet zápasu napsaly nové tváře Josef Hasman, Lukáš Endál a mladík Pavel Chocholoušek, čisté konto vychytal Tadeáš Dvořák. Zasloužil si ho především za poslední dvacetiminutovku, ve které kdy čelil patnácti střelám sympaticky působícího soupeře.

Táborský celek si na úvod přípravy připsal výhru nad lineckými Steel Wings

HC Tábor - Steel Wings Linz

3:0 (1:0, 2:0, 0:0 )

Úterý, 10.8.2021 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Hasman (Dančišin), 28. Endál (Matušík), 31. Chocholoušek (Přívozník)

Rozhodčí: Květoň - Lang, Kubíček.   Vyloučení: 4:3   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 25:24   Diváci: 250

HC TÁBOR: Dvořák (Vácha) - Černý, Hajič, Kříž, Radoš, Doktor, Havran, Čížek - Seidl, Matušík, Endál - Matiášek, Zayml, Březina - Hasman, Dančišin, Prášek - Chocholoušek, Přívozník, Macháček.

STEEL WINGS LINZ: Sommer - Brikmanis, Gaffal, Granza, Liesch, Pinklbauer, Söllinger, Tiley - Brodl, Ekelund, Fareen, Fedor, Feldbaumer, Kunzenmann, Lahtinen, Mayrhofer, Mossad, Pieller, Rohm, Wilding.


První třetina nesla všechny obvyklé neduhy začátku přípravy, obzvlášť když Táborští oblékli zápasové dres po bezmála roční přestávce. Z jejího průběhu lemovaného častými nepřesnostmi a chybami vytryskl jediný podstatný moment. V úvodu 6. minuty vyzval Dančišin křížnou přihrávkou kolem brankoviště Hasmana, a ten ji přetavil ve svůj první gólový příspěvek v táborském dresu – 1:0. Hosté se ocitli blízko odpovědi v 7. minutě, kdy opřel Kanaďan Stuart svou dělovku o horní tyč Dvořákovy klece. Z dalších momentů úvodní části už zaujala jen únik Přívozníka po vysunutí Macháčkem, v koncovce si však táborský mladík vylámal zuby na pozorném Sommerovi.

Podstatně více vzruchu vnesla do utkání prostřední perioda. Dominanci ve hře i počtu střel měli domácí hokejisté, což se po zásluze odrazilo i do skóre zápasu. Ve 28. minutě zafungovala v přesilové hře spolupráce Matušíka s Endálem a druhý jmenovaný – ač faulován a v tísni – dokázal zblízka procedit puk za Sommerova záda – 2:0. Jestliže se pod druhý gól Jihočechů podepsala velká zkušenost, třetí obstaralo dravé mládí. Krátce po překlenutí první poloviny zápasu narýsoval Přívozník hezkou přihrávku před branku na parťáka Chocholouška, jenž si s koncovkou poradil na výbornou – 3:0. Domácí gólman Dvořák příliš práce neměl, ale ve 32. minutě se vyznamenal, když skvěle přečetl výpad tří hostujících hráčů.

Jestliže si táborský brankář připadal ve druhé třetině značně nevytížený, ta závěrečná mu to bezezbytku vynahradila. Mladíci od Dunaje do ní vykročili s velkou chutí a zasypali domácí klec patnácti střeleckými pokusy. Když už ale některý z nich spadal do kategorie gólových příležitostí, Dvořák ho chladnokrevně zlikvidoval a hned po svém návratu do Tábora si připsal první vychytanou nulu. Na domácí straně mohli posunout stav zápasu Matušík a po něm i Hasman, brankář Sommer ale jen stvrdil svůj velmi kvalitní výkon.

HODNOCENÍ TRENÉRA

Arpád Györi, HC Tábor: „K utkání jsme nastoupili po více než tři čtvrtě roce, což bylo samozřejmě příjemné. Herní praxe nám chybí a bude potřeba, abychom se do toho rytmu znovu co nejdříve dostali. Je třeba říct, že jsme do ně šli z poměrně tvrdého tréninku. Začali jsme přípravu zhurta a i v těch následujících zápasech nás pochopitelně bude provázet únava, ale to se nedá nic dělat. Byla to pro ás každopádně užitečná prověrka a splnila ten účel, který jsme od ní očekávali. Viděli jsme ve hře samozřejmě nedostatky, které se budeme snažit postupně odstraňovat, ale byly tam i dobré věci. Těší nás chuť do hry, kterou kluci ukázali. I to vítězství je pro nás pochopitelně důležité, takže můžeme být spokojeni. Soupeř se ukázal jako pohyblivé a sympatické mužstvo a v některých fázích, hlavně ve třetí třetině, nás rozhodně prověřil.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality