Táboráky sestřelil řisutský Matěj Kos

18.12.2013 23:20, autor: Jiří Jelínek

HC Řisuty - HC Tábor

6:3 (1:1, 3:2, 2:0)

Středa, 18.12.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Vodička (Kos), 26. Náprstek (Vlček, Redlich), 27. Kos (Vodička, Slánský), 34. Slánský (Kos, Landa), 51. Kos (Vodička, Landa), 53. Kos (Vodička) - 15. Mařík (Krätzer), 26. Matušík (Hájek, Seidl), 35. Kanov (Matušík)

Rozhodčí: Hlinka - Štěchmüller, Hrubec   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3   Diváci: 100

HC ŘISUTY: Schwamberger (Knap) - Kašák "A", Slánský, Sedláček, Babický, Bílek, Jirouch, Tomáš, Voráček - Landa, Kos "A", Vodička - Náprstek, Vlček, Redlich - Záleský, Kraus "C", Vyšín, Krpata, Veber, Butor

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Hájek A., Hlaváč P. - Kellner, Krätzer, Kolomý - Seidl, Matušík "C", Hájek - Sladký, Drda, Mařík, Pechánek R.

Souhrn

Táborští hokejisté měli ve Slaném hodně vlažný vstup do utkání a rychle je za něj potrestal domácí Vodička. Ten dorazil do odkryté klece Kosovu nepříjemnou střelu od mantinelu – 1:0. V další minutě šli domácí do čtyř, největší šanci měl v přesilovce Seidl. Ale jeho dorážka Klímovy teče skončila jen na boční síti. Stejnou početní převahu měli i domácí. Nic zvláštního se ale neurodilo. Těsně po polovině první třetiny projel po levém křídle Krätzer, posunul puk na střed na najíždějícího Filipa Kolomého, jenže proti srovnání skóre byl brankář Schwamberger. Vzápětí šikovně tečoval nahození od mantinelu Záleský, Tomáš Klestil však prokázal dobrý reflex. Následovala další přesilovka Tábora a několik šancí. Nejprve Havranovo nahození od modré nedokázal dotlačit do branky Kellner, a poté Jakub Matušík prokličkoval útočnou třetinu a z mezikruží hruď domácího strážce svatyně. A tak udeřilo v táborském oslabení. Geniální nahrávkou našel Krätzer osamoceného Maříka a ten se hnal na zteč brankáři. Udělal kličku do forehandu a zasunul puk do branky – 1:1. Dvě minuty před koncem třetiny mohli domácí znovu vést. Kos nahrával v přečíslení Landovi a ten trefil jen tyč táborské branky.

Úvod druhého dějství zastihl v lepší formě domácí Řisuty. Butorova střela od mantinelu byla sražena k úplně osamocenému hráči Buldoků, ale ten backhandem přestřelil branku. O chvíli později dostali Řisuty možnost početní výhody, ale za necelou minutu už se hrálo ve čtyřech na obou stranách. Následovala přesilovka Tábora a obrovská šance Martina Maříka. Ten několikrát dorážel u tyče Víta Schwambergera, ale jeho ležící beton nedokázal překonat. A tak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Nevinné nahození od mantinelu bylo tečováno těsně před Tomášem Klestilem a propadlo mu mezi betony – 2:1. Kohouti se nevzdávali a za tři čtvrtě minuty bylo srovnáno. Radek Seidl poslal puk na kruhy Tomáši Hájkovi, jenž z první nalezl Jakuba Matušíka a ten uklízel puk do odkryté klece – krásná hokejová akce – 2:2. Jenže Řisuty znovu ukázali svou produktivitu. Po patnácti vteřinách vyslal dělovku od modré Slánský a dvojice hráčů na brankovišti dotlačila kotouč do branky – 3:2. A za pět minut bylo s Táborem ještě hůř. Hráči propadli u pravého mantinelu. Puk se dostal na druhou stranu útočné třetiny Řisut a obránce Slánský měl tolik prostoru, že si mohl vybrat kam vystřelí a ještě napsat věnování – 4:2. Ale táborští bojovníci stále vzdorovali nepřízni osudu. V další přesilovce napřáhl na modré Kanov, jenž využil dokonalé clony před brankářem a rozvlnil síť za Schwambergerem potřetí – 4:3. Dvě minuty před koncem druhé třetiny od modré čáry napálil oblouk branky Luboš Heršálek.

První desetiminutovka třetí části byla jasně v režii Táboráků, kteří chtěli zvrátit utkání ve svůj prospěch. A dlouho to vypadalo, že by se to mohlo podařit. Kohouti nepouštěli domácí za polovinu hřiště a vytvářeli si dobré šance. Hned v první minutě prokličkoval hřiště Krätzer, předložil puk Kellnerovi, ale ten nedokázal zasunout puk do prázdné branky. Ve čtyřiačtyřicáté minutě měla první lajna další obrovský závar, který ukončil trochu předčasný hvizd hlavního rozhodčího. Trojice Krätzer, Kolomý a Kellner totiž mocně dotírala na domácího golmana. Na ledě byla druhá formace vedená Matušíkem a situace se opakovala, další obrovský závar a několik šancí. Bohužel pro táborské fanoušky Vít Schwamberger nadále odolával. Největší šance přišla v táborské přesilovce. Klíma vystřelil z mezikruží, jeho střela byla sražena hodně vysoko a padající puk přistál na břevně a odkutálel se na horní část branky. A tak se radovali střelci Řisut, těm se podařilo skórovat snad z první střely ve třetí periodě. Přečíslení dobře vyřešila trojice Landa, Vodička a Kos, kdy poslední jmenovaný byl zcela sám před Klestilem a nedal mu naději na dobrý zákrok - 5:3. V 53. minutě se třepotal v síti Tábora další puk. Pěknou Vodičkovu nabídku na teč využil třígólový Matěj Kos, jenž pouze mírně změnil dráhu puku nad Klestilův beton – 6:3. Posledních sedm minut bylo ještě hodně nervózních, ale táborští hokejisté už neměli na další zvrat sílu ani čas.

Kohouti tak ztratili druhé venkovní utkání v řadě a prohra je odsunula na třetí příčku tabulky, se ztrátou tří bodů na první Sokolov. Dá se říci, že Tábor sestřelila první formace Buldoků ve složení Landa, Vodička a Matěj Kos. Hlavně poslední jmenovaný se o to přičinil pěti kanadskými body. Táborské hokejisty nyní čeká poslední předvánoční utkání a poté dlouhá pauza až do osmého ledna. A hráči to nebudou mít jednoduché, přijedou silné Moravské Budějovice, které nebudou chtít ztratit kontakt s absolutním čelem tabulky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality