Tábor ztratil v závěru jeden bod

03.11.2013 10:59, autor: Jan Lang

HC Děčín - HC Tábor

5:6sn (1:0, 2:2, 2:3 - 0:0)

Sobota, 2.11.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Zika (Oliverius), 21. Faigl (Zika), 36. Merta (Pořický), 43. Racek (Kuchynka), 60. Oliverius - 25. Kolomý (Kellner), 26. Mařík (Matušík, Klíma), 44. Klíma (Mařík, Matušík), 45. Šimák (Zayml), 59. Seidl (Matušík), rozh. náj. Mařík

  Vyloučení: 7:7 + 10 OT Krätzer (TAB)   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5, 5:5   Střely: 27:49   Diváci: 370

HC DĚČÍN: Formánek (Šticha) – Hříbal, Procházka, Saska, Molnár, Motejlek, Müller, Nikl, Stezka – Faigl, Oliverius, Zika – Pořický, Merta, Kuchynka – Racek, Chládek, Vacek – Došlý, Šetka

HC TÁBOR: Panec (Klestil) – Havran, Černý, Hlaveš, Ošmyk, Kanov, Heršálek, Klíma, Liška - Šimák, Pechánek, Krätzer, Kellner, Matušík, Zayml, Kolomý, Mařík, Seidl, Dudák

Tábor, jak již bývá zvykem, se do svého soupeře pustil hned od první minuty, ale nebezpečné střely Klímy, Maříka a Zaymla se neuchytily. Tlak uťal faul Tomáše Černého a domácí hráli přesilovou hru. V přesilové hře ovšem Tábor v útočení pokračoval, šanci na skórování měl Matušík. Ale, jak to již také bývá zvykem, na konci přesilovky Oliverius zatáhl kotouč, předložil ho na kruhy Zikovi, který švihem prostřelil Pance - 1:0. V 7. minutě se do obrovské šance dostal Mařík který uháněl sám na Formánka, ten jeho kličkudo forhandu zachránil rozštěpem na brankové čáře. V 8. minutě za vražení na mantinel dostal 2 minuty domácí střelec gólu Zika, v přesilové hře si Tábor nevytvořil žádnou šanci a při chybě v rozehrávce navíc nabídl navrátivšímu Zikovi možnost samostatného úniku proti Pancovi, který jeho střelu naštěstí vytěsnil nad branku. Domácí se po chvilce ocitli v další slibné šanci, ale nepříjemná střela jednoho z domácích v brance hostí neskončila. Pěknou kombinační akci předvedl na druhé straně Tábor, David Kellner s Jakubem Krätzerem, teč druhého jmenovaného mezi Formánkovi betony však červené světlo nerozsvítila. Tábor se dál tlačil do útoku a vykoledovala si na domácích přesilovou hru 5 na 3. Tu kohouti ale nezvládli a pomalu ani nevystřelili na branku. Po přesilové hře si zopakovali akci David Kellner s Jakubem Krätzerem, Formánek zůstal znovu s čistým štítem. Následně i domácí nepříjemně dotírali před táborskou brankou, hosté ale uhájili jednobrankovou ztrátu. V poslední minutě byl Seidl natlačen na Formánka vyfasoval k jeho překvapení 2 minuty za nedovolené bránění. Hosté do konce třetiny neinkasovali. 

Ve druhé třetině dohrávali domácí přesilovou hru a vteřinu před jejím koncem se jim ji podařilo využít. Zika pěknou přihrávkou vyzval ke skórování Faigla, který tváří tvář proti Pancovi uspěl - 2:0. Po brance se táborští pustili znovu do medvědů, ale šance lajny mladíků kontaktní brankou neskončila. Ujala se až ukázková akce Davida Kellnera a Filipa Kolomého, který uklidil kotouč do prázdné klece - 2:1. A za necelou minutu bylo vyrovnáno, po zmatcích děčínských obránců vyslal Matušík Maříka znovu do úniku, i tentokrát to zkoušel hráč Tábora mezi nohy, a se štěstím puk procedil do sítě - 2:2. Ofenzivní hokej nabral otáčky a šance se střídaly na obou stranách, brankáři byli ale pozorní. To ze strany Tábora utnul nechtěným faulem Jakub Šimák, který zasáhl domácího hráče vysokou holí. V něm dobrou práci odváděla dvojice kohoutů Radek Seidl a Filip Kolomý. V polovině utkání měl obrovskou šanci David Kellner, který situaci 2 na 1 vzal na sebe, ale jeho střela nechala vyniknout Formánkovu lapačku. Jen o pár vteřin měl David Kellner další šanci, Formánek byl ale doslova noční můrou pro táborského střelce. Ve 34. minutě táborský Jakub Šimák vyhodil kotouč z obranné třetiny mezi diváky a domácí znovu měli přesilovou hru. A domácí jak jinak touto šancí nepohrdli, při napadání propadli hosté na polovině hřiště a na Pance se řítil brejk 3 na 1, Pořický našel Mertu, který ukázal kohoutům, jak se proměňují šance - 3:2. Do konce druhé třetiny se už nic vzrušujícího neodehrálo a tak se šlo do kabin znovu za jednobrankového vedení domácích.

Třetí třetina nezačala pro Tábor dobře, po další chybě se sám před Pancem ocitl Racek a uklidil kotouč do branky, z rohu mu pěknou přihrávku adresoval Kuchyňka - 4:2. Hosté od Jordána jakoby potřebovali vždy nějaký negativní impuls, aby se jim začalo dařit. Vytvořili před Formánkem zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval táborský Klíma a volný kotouč zametl do děčínské klece - 4:3. Jenom o pár vteřin později vlétla do domácí třetiny lajna táborských juniorů a po krásné individuální akci se prosadil Jakub Šimák - 4:4. Domácí jakoby nevěděli co se děje, toho mohl využít Martin Mařík, který nejprve ve slibné šanci nedal, aby poté nastřelil horní tyčku Formánkovy branky. V další obrovské šanci se objevil Jakub Krätzer, ale nedokázal kotouč protlačit za Formánka. Poté si zápasnickou vložku střihli domácí Oliverius a táborský Tomáš Černý, obě mužstva tak na led musela postavit čtyři hráče. Při hře ve čtyřech se domácí dopustili dvojnásobného faulu a rázem tak nabídli hostům přesilovku 4 na 3, která se umocnila po chvilce na dvojnásobnoou. Tábor ji rozehrál o poznání lépe než v první třetině, ale Formánek byl k nepřekonání. V 54. minutě nabídl přesilovou hru domácím Luboš Heršálek a hosté trnuli co předvedou domácí. Naštěstí jim přesilová hra příliš nevyšla. Po konci přesilové hry se táborští zvovu vrhli do útoku ve snaze rozhodnout utkání a málem se jim to povedlo, Jakub Matušík se ocitl v dobré pozici, ale Formánek byl jak betonová zeď. V 58. minutě uháněl domácí Oliverius spolu se svým spoluhráčem na jediného obránce Tábora, ale jeho střelu Michael Panek vytěsnil mimo tyče. Když už se zdálo, že utkání dospeje do prodloužení, vyzval krásnou přihrávkou Jakub Matušík Radka Seidla, který svojí beckhandovou kličkou vymetl všechny pavouky ve Formánkově kleci - 4:5. Definitivní tečku za utkáním mohli hosté udělat ihned po bully, ale střela jednoho z nich, znovu zazvonila na příčné tyči za Formánkem. A tak zafungovalo, ve sportovní hantýrce používané nedáš - dostaneš. Hosté vybojovali útočné pásmo, vzali si time-out, odvolali Formánka z ledu. Vytvořili si tlak a ze závaru před Pancovou brankou vydoloval puk Oliverius, který objel branku a zasunul za bezmocného Pance - 5:5. Táborští zkoušeli ještě reklamovat u rozhodčího nějaký přestupek proti pravidlům, ale jediného čeho dosáhli byl desetiminutový osobní trest pro Jakuba Krätzera.

Utkáníc tak dospělo do prodloužení ve kterém žádné mužstvo nechtělo vytvořit chybu. Tu vytvořil táborský Michal Klíma, který vyfasoval menší trest za krosček a nabídl tak dobrou šanci domácím rozhodnout zápas. Hosté ale přesilovku ustáli bez výraznějších potíží a když 20 sekund do konce fauloval domácí Merta, bylo vícemeně jasné, že utkání dospěje do samostatných nájezdů.

 V nich jako první začína Tábor a jako prvního střelce vyslal proti Formánkovi Martina Maříka. Ten se rozjel, ale kotouč mu přeskočil hůl, táborský útočník ale nezazmatkoval, zabrzdil, na puk si počkal a poté ho za překvapeného Formánka, který považoval nájezd za skončený, uklidil do sítě. U domácího mužstva a také publika tato branka zbudila vlnu nevole, ale rozhodčí se ovlivnit nenechal. Do táborské branky se na samostatné nájezdy postavil Tomáš Klestil. Jako první se proti němu rozjel Zika, ovšem jeho střela se nevešla mezi tyče. Za hosty do druhé série David Kellner a forhandovým blafákem nedal Formánkovi šanci. Děčínský Pořický musel proměnit, ale jeho nájezd Tomáš Klestil zlikvidoval. 

Nájezdy tak rozhodla nechtěná(?) kulišárna Martina Maříka. Tábor si tak připsal do tabulky 2 body za výhru po samostatných nájezdech. Nutno ale dodat, že to byl z jeho strany koncert neproměněných šancí, zatímco domácí kohoutům ukázali, co je to produktivita. Ještě dodejme, že nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen domácí brankář Formánek, který přiváděl chvílema táborské střelce doslova k šílenství.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality