Tábor zítra čeká přímý souboj o první místo!

11.12.2012 22:19, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Řisuty

3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Středa, 12.12.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Trieb (Matušík), 27. Matušík (Zayml), 45. Havran (Nedorost, Mrkvička)

Rozhodčí: Sýkora - Mertl, Jílek   Vyloučení: 7:4 navíc TS (TAB) - neproměněno   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 3:0  

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Havran, Kolomý, Trieb, Černý - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Zayml, Matušík, Hájek - Schovánek, Šulčík, Heřmánek, Pechánek, Drda, Kratochvíl

HC ŘISUTY: Schwamberger (Škubal) - Kašák, Sedláček, Čermák, Fiala, Slánský, Babický, Bílek - Landa, Kos, Hlusička M., Kraus, Křepelka, Veselý, Záleský, Doskočil, Krpata, Vlček, Hudíček, Hlusička J.

Preview

Tuto středu od 18 hodin hostí táborští kohouti celek Řisut. Jedná se o šlágr kola, utká se totiž první celek tabulky s druhým Táborem. Pokud vyhrají Táborští v základní hrací době, posunou se do čela tabulky. Pokud ne, Řisuty získají náskok, který se bude při jejich současné formě těžko dohánět.

Táborští mají Řisutům co vracet, neboť je v letošní sezoně ani jednou neporazili. Hned ve třetím kole s nimi totiž prohráli na domácí půdě 3:5. A ani odveta ve Slaném nedopadla pro značně oslabené Kohouty nejlépe. Domácí Buldoci je porazili 7:4.

Celek z malé vesničky od Kladna disponuje velice vyrovnaným a kvalitním kádrem. Kostra týmu je již několik sezon pohromadě a je doplněna několika loňskými účastníky první ligy. Vyrovnanost kádru podtrhují také statistiky po 15. kole. Hned šestice hráčů byla totiž vměstnána mezi zisk 12 až 15 bodů. Jmenovitě jde o Jakuba Krause (dříve Karlovy Vary), Jonáše Křepelku (odchovanec Kladna), Jiřího Scherzla (odchovanec Kladna), Matěje Kosa (odchovanec Kladna), Ladislava Vlčka (dlouholetý člen Berouna) a Tomáše Hudíčka (odchovanec Kladna). V obraně letos září Roman Čermák, který je taktéž odchovancem Kladna. Z toho je zřejmé, že Buldoci spoléhají na vynikající mládež kladenského hokeje. V Táboře je situace jiná, Kohouti sází především na vlastní líheň, popřípadě kluky, kteří mají vztah k táborskému hokeji.

Táborští se v posledních pěti utkáních dočkali čtyřikrát prodloužení, ve kterém vždy přišlo rozuzlení. Kohouti mají v těchto přídavcích 50% úspěšnost a tak nemohou být s posledními výsledky úplně spokojeni. Pravdou však je, že marodka klátí táborský celek velice úspěšně.

Výjimkou nebude ani zítřejší utkání, Táboru bude v obraně opět chybět tradiční trojice Kakos, Ošmyk a Kanov. K nim se ještě přidá Ladislav Hlaveš, kvůli svým školním povinnostem. V zadních řadách tak opět vypomůže útočník Filip Kolomý a Petr Trieb z b-týmu. V útoku by měl absentovat Radek Seidl, do áčka tak po delší odmlce nakoukne mladík Patrik Zayml.

Zítra se tedy dá očekávat maximální nasazení Kohoutů, kteří budou chtít zastoupit své kamarády a dostat svůj tým do čela tabulky. Přijďte se tedy zahřát na táborský zimní stadion z mrazivého počasí. Zároveň také startuje soutěž „POZNEJ SVÉHO HOKEJISTU“, bližší informace naleznete zde a v tradičním magazínu.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality