Tábor se ujal vedení 1:0, nyní zajíždí do Klatov

25.02.2014 23:15, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

8:3 (3:1, 2:2, 3:0)

Úterý, 25.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Matušík (Havran), 5. Seidl (Hájek, Kolomý), 7. Matušík, 25. Krätzer (Kanov), 30. Mrkvička (Kellner, Nedorost), 43. Havran (Nedorost), 57. Mařík (Matušík), 60. Mařík (Matušík) - 7. Vondryska (TS), 32. Pacanda (Topinka), 39. Zeman (Štelmach)

Rozhodčí: Vokřál, Mertl S. - Mertl J., Dančišin   Vyloučení: 11:9 navíc 10min OT Hájek (TAB), TS Vondryska (KLA) - proměnil, TS Mařík (TAB) - neproměnil   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 8:3   Diváci: 1182

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Kanov "A", Hájek A., Heršálek "A", Klíma, Havran, Liška - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek, Kolomý, Seidl - Sladký, Pechánek R.

HC KLATOVY: Štelmach (Pravda) - Martinec, Zeman, Hucl, Blumentrit, Pouska, Růžička - Kodýtek, Vraný, Pacanda, Topinka "A", Bernad, Bastl, Němec, Vondryska, Pitel, Čuban "C"

Souhrn

Úvodní utkání prvního kola play-off zvládli lépe Kohouti, kteří si poradili s Klatovy 8:3.

Úvod utkání byl ze strany Tábora hodně nervózní a první slušnou příležitost měli Klatovy. Bastl dostal přihrávku na levý kruh, ale z dobré pozice mířil mimo. Táboráci pak předvedli osvědčený signál a Matušík uháněl sám na brankáře Štelmacha, forehandovým blafákem mu nedal nárok a bylo to 1:0. Za minutu už to bylo o dvě branky, situaci tři na dva ukázkově vyřešila trojice Filip Kolomý, Tomáš Hájek a Radek Seidl, kdy poslední jmenovaný zakončoval do úplně prázdné brány – 2:0. Uběhla opět minuta hry, Jakub Matušík dlouho míchal pukem za hostující brankou, jal se přihrávat, trefil brankáře do hole a puk mu zaplul mezi betony – 3:0. Časomíra se pohnula jen o 16 vteřin a skóre se měnilo opět. Táborské obraně pláchl Vondryska, byl faulován a měl možnost trestného střílení. To provedl ukázkově, udělal kličku do forehandové strany a zavěsil pod horní tyč – 3:1. Ve dvanácté minutě okořenila duel bitka mezi Tomášem Hájkem a Pavlem Čubanem. Tu vyhrál táborský hokejista a fanoušci ho náležitě oslavovali. Oba hráči vyfasovali 2+2 minuty, Hájek navíc desítku za shozené rukavice a Čuban dvě minuty navrch za sekání. Tábor přesilovku nevyužil, podobně se vedlo i Klatovům. V oslabení mohl navíc skórovat Martin Mařík, který obral brankáře o puk, ale nepodařilo se mu zasunout puk do branky. Krásný moment předvedl také Filip Kolomý, jenž udělal za brankou hostí pět otoček, narážečku o brankovou konstrukci a ušetřil několik desítek vteřin. V posledních vteřinách měl ještě příležitost Nedorost, Štelmach však byl na svém místě včas.

V začátku druhé periody dělal Hucl kličku do vlastního brankoviště, do hole mu klepl Mrkvička a Štelmach musel dávat dobrý pozor. O minutu později nahodil od modré čáry Kanov a Jakub Krätzer sklepl puk ukázkově mezi brankářovy betony – 4:1. Přesně v polovině utkání se poprvé po svém návratu na led radoval Vojtěch Mrkvička, když dorážel Kellnerovu střelu z pravého křídla – 5:1. Pak se hrálo čtyři na čtyři a Klatovy se dostali ke korekci. Topinka nabídl na teč Pacandovi a ten nabídkou nepohrdl – 5:2. Poté hráli domácí přesilovku a kolem západočeské svatyně to jen svištělo, ale ani jedna střela se neujala. A tak se šťastnou trefou v přesilovce prosadil Petr Zeman. Ten najížděl do pásma, zápěstím vystřelil, touš se otřel o jednu z táborských holí a zapadl přesně pod horní tyč – 5:3.

Ve třetí třetině kohouti žádné drama nepřipustili a už v první minutě těžce mačkali Klatovy u své branky, hosty však držel ve hře výborný Štelmach. Proti přesilovkové Havranově střele od modré čáry, kdy výborně clonil Kellner, už ale byl krátký – 6:3. O tři minuty později prokličkoval celé hřiště Mařík, před brankářem byl faulován a stejně jako Vondryska jel nájezd. Maříkova překvapivá střela z mezikruží však zabušila jen o zadní mantinel. Stejný hráč vypálil z kruhu po Matušíkovo nahrávce jen do tyče. Proti Krätzerově střele z blízka se zaskvěl Štelmach. Tři minuty před koncem zápasu vyhrál buly v útočné třetině Matušík směrem dopředu, přihrál Maříkovi přes brankoviště a ten zavěsil pod břevno – 7:3. V posledních minutách se ještě hodně vylučovalo a to zejména na táborské straně. Přesto se z branky radovali kohouti. V oslabení z rohu naservíroval puk Matušík a Martin Mařík se nemýlil – 8:3.

Kohouti tak zvládli první zápas play-off a ujali se vedení v sérii. Nyní je čeká duel na ledě Klatov a v sobotu je opět přivítají na svém ledě.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Tak kluci byli dneska nervozní, ale nakonec jsme se prosadili a jsme spokojení. Dostali jsme trochu smolné góly, bohužel. Nejvíc nás teď trápí Honza Kanov, Vojta Mrkvička a ani David Nedorost nedohrál, tak uvidíme, jak to s nimi bude. V Klatovech to asi bude horně vyhecované a pojede se na krev.

Útočník Vojtěch Mrkvička

Dneska jsem do utkání nastupoval trochu nemocný a tím zápasem jsem se protrpěl. Ale jsem trochu rád, že jsem dal gól po tom dlouhém zranění. Do třetí třetiny už jsem ani nenastoupil, protože už jsem to zdravotně nezvládal, ale doufám, že v Klatovech nastoupím. Dnes to byl takový klasický první nervózní zápas. V určitých momentech jsme mohli být klidnější na puku, občas jsme se jim až moc přizpůsobovali. Oni dobře bruslili a ty puky nahazovali, pak to lítalo ze strany na stranu a byl z toho chaos. Pro příště bysme měli určitě tu hru víc kontrolovat a držet se toho celý zápas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality