Tábor – Písek 5:0! U Jordánu je veselo, tým od Otavy ztratil v derby vítěznou auru

15.10.2016 21:44, autor: Pavel Šácha

Téměř dva tisíce diváků bylo zvědavo na sobotní druholigové derby mezi táborskými hokejisty a jejich rivalem. Podstatná část z nich odcházela ze stadionu spokojena – domácí mužstvo nepovolilo vítězně naladěnému krajskému sousedovi byť jen jediný vstřelený gól, a naopak mu na cestu domů přibalilo těžkou pětibrankovou zátěž.

Tábor – Písek 5:0! U Jordánu je veselo, tým od Otavy ztratil v derby vítěznou auru

HC Tábor - IHC Králové Písek

5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Sobota, 15.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Krátoška (Černý), 25. Březina (Točík, Matušík), 34. Kanov (Matušík), 46. Kellner (Seidl, Heršálek), 48. Matušík (Černý, Kanov).

Rozhodčí: Sýkora - Štětina, Žídek.   Vyloučení: 6:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:29   Diváci: 1962

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Tesař, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Košař, Raiterman - Kellner, Krátoška, Seidl - Severa, Matušík, Točík - Březina, Pechánek (23. Blažek), Kýhos.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Pipek (2. Kadlec) - Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda, Koutenský - Urbanec, Vlček, Rod, Sýbek, Koupal, Duchoň, Pašek, Drda, Šuhaj, Strnad.

Domácí mužstvo nemohlo do jihočeské bitvy nasadit hned pětici zdravotně indisponovaných členů základního kádru, jmenovitě obránce Marcela Dvořáka a Martina Havrana, útočníka Marka Vaniše (všichni spojili svou minulost i s píseckým hokejem), dalšího beka Ondřeje Lišku a forvarda Jakuba Krätzera. Do hry naopak vypustilo enormní odhodlání obdarovat své fanoušky skalpem odvěkého rivala.

 Právě to se jednoznačně projevilo v raketovém nástupu do utkání. Už po devětadvaceti vteřinách nedokázal písecký gólman Pipek udržet před brankovou čarou dorážku Krátošky (zaznamenal první gól v dresu Tábora), když už předtím musel řešit dvě vyložené šance táborské první formace – 1:0. Druhý, a zásadní smolný moment prožil extáborský brankář ve službách Písku v čase 1:43, kdy si při přesunu ke druhé tyči nešťastně poranil koleno a zápas pro něj skončil. Mezi tyče se místo něj postavil Kadlec a domácí hráči jako by byli k jeho těžkému údělu milosrdní. Po exkluzivním začátku se rapidně snížil příliv jejich střel na píseckou branku a hra se postupem času ustálila na urputné a bojovné partii bez výraznějších šancí. Na domácí straně se stala výjimkou obrovská šance Pechánka ze 16. minuty, ve které zamířil mimo, na straně hostů tutovka hostujícího Roda, kterou spacifikoval pozorný Klestil.

 Přestávková promluva domácích trenérů k hráčům byla navzdory jednobrankovému vedení poměrně hlasitá, ale na úvodních minutách druhé periody se to příliš nepodepsalo. Rozpačité chvíle plné herních „nedodělků“  a nervozity rozehnala až povedená akce táborského týmu z 25. minuty, kterou po přihrávce Točíka zpoza branky přesně zakončil Březina – 2:0. Další podstatné momenty herně kostrbaté partie se narodily až po příchodu druhé poloviny střetnutí. Poté, co Písečtí hráli dlouhou dobu při své početní převaze v šesti a inkasovali za to dvouminutový trest, vyrobil jejich tahoun Vlček útočný faul na Kanova a před táborským souborem se otevřela minutová přesilovka pěti proti třem. První prohřešek hostů ještě nepotrestal, ten druhý už ano. V čase 33:16 nabil Matušík mezi kruhy Kanovovi, jenž se nádhernou ranou švihem vyhoupl do čela střeleckých tabulek Kohoutů – 3:0. Hokejisté Písku se pokusili o odpověď prostřednictvím příležitosti Urbance, který však ztroskotal na Klestilovi. Po třetí vstřelené brance získali táborští hráči nad soupeřem mírný vrch, v samém závěru třetiny se ale ocitli pod palbou a Klestil měl plno práce s tím, aby si do kabin odnesl průběžné čisté konto.

  Spíše živelnou a bojovnou než ryze strhující hru naservírovala rekordní návštěvě této sezony také závěrečná dvacetiminutovka. Své poklady si schovala na šestou a desátou minutu hry. První z klenotů se v gólové sbírce Tábora zaskvěl v čase 45:25, kdy se nádherně trefil Kellner, druhý pak v úvodu 50. minuty; tentokrát potěšily oko diváka (samozřejmě především toho domácího) přihrávka Černého i chladnokrevné zakončení Matušíka. Skóre 5:0 už setrvalo na světelné kostce až do sirény oznamující konec utkání.

 Hladký triumf táborských barev se sice nezrodil z jednoznačné herní nadvlády v prestižním zápase, ale na ceně tím pranic neztrácí. A Písečtí – jakkoliv povzbuzení dosavadním průběhem sezony - dál tahají v novodobé historii druholigových derby za kratší konec provazu.

Z táborské šatny


Tomáš Matušík, trenér HC Tábor:
"Máme samozřejmě radost z vítězství, protože právě to jsme potřebovali. Zápas byl pro nás ale hodně do kopce a Písek hrál velmi dobře. Mohli bychom tady teď juchat, ale musíme si zároveň přiznat, že jsme nehráli dobře. Herní a taktická disciplína nejde nijak natrénovat, a my ji bohužel neměli. Jak už jsem říkal, jsme spokojeni s vítězstvím, ale už ne tak s výkonem. Určitě musím zminit atmosféru zápasu, ta byla opravdu pěkná."            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality