Tábor bude hájit první příčku proti Klášterci

03.12.2013 10:12, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Středa, 4.12.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Kanov (Matušík), 31. Matušík (Hájek, Kanov), 49. Matušík (Hájek

Rozhodčí: Pražák J. - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 5:6 navíc TS Neuman (KNO) - neproměněno   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0   Diváci: 986

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Mařík, Kolomý, Kellner - Hájek, Matušík "C", Seidl - Drda (41. Pechánek T.), Zayml, Sladký

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Kaššák (Tichý) - Horváth, Kuncl, Štrach "A", Žižka, Mašek, Koblitz, Váňa - Neuman, Jáchym, Suk "C", Mála, Bečvář, Kalinovič, Diviš, Toman, Schönauer, Fencl, Toušek, Zicho

Preview

Druholigový kolotoč běží na plné obrátky a do Tábora zavítá tým Klášterce nad Ohří. Střetnutí začíná zítra od 18:00 a všichni jste zváni!

Tým ze západu Čech do letošní sezony neodstartoval vůbec dobře, z prvních šesti kol dokázal získat body jen na ledě trápícího se Jindřichova Hradce. Pravdou je, že los z počátku sezony nebyl ke Klášterci příliš přívětivý. Z šestice utkání totiž rovnou polovinu odehrál s favority soutěže a to Táborem, Kolínem a Sokolovem. Druhého listopadu už ale u řeky Ohře nakopli motory a sbírají body. Z posledních šesti zápasů ztratili body pouze jednou a to po domácí prohře s Vrchlabím. Západočeši dokázali porazit například Pelhřimov, Děčín nebo Nymburk. Zítřejší soupeři se nacházejí na desátém místě v tabulce se ziskem 27 bodů.

Hlavním tahounem týmu v letošní sezoně je útočník Libor Řepík s devatenácti kanadskými body. Úvodní utkání sezony dobře vyšly Danko Deverimu a toho si hned všimli v Rakousku, nejlepší klášterecký střelec odešel do týmu Kaltern/Caldaro. Druhým v kanadském bodování je tedy Marek Jáchym, jenž má na kontě šest branek a osm asistencí. Lídry obranných řad je zkušená dvojice Štrach, Loučka. První jmenovaný nastřádal dvanáct bodů a Jakub Loučka devět. Brankovišti kraluje velezkušený Pavel Damašek.

Kohouti hlásí jednu ztrátu v útočných řadách. Pro dva tresty do konce utkání je nucen absentovat Jakub Krätzer a Tomáš Matušík tak bude muset hledat náhradu do první formace. Otázkou také je, jak na tom budou Martin Havran a Ondřej Liška. Klášterec se v posledních kolech zvedl a dá se očekávat, že kohouty znovu nečeká snadné utkání. Ale táborští hokejisté jistě budou chtít zvítězit v desátém utkání v řadě. Zápas začíná zítra od šesti večer.


 

 1.  Umístění  10.
40  Počet bodů  27
 86:45  Skóre  63:68
12 Počet výher 8
3 Počet proher 7
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra 5:1 (Klatovy) 
 2:5 (Nymburk)  Nejvyšší prohra 1:9 (MBU) 
 David Kellner (15)  Nejvíce branek Danko Deveri (10)
Matušík, Mařík,
Klíma, Hájek, Kanov
(10)
 Nejvíce asistencí Libor Řepík (11)
 Martin Mařík (21)  Nejlépe bodovaný hráč Libor Řebík (19)
0:3, 4:3p, 3:2, 7:3 Poslední vzájemná utkání 3:0, 3:4p, 2:3, 3:7
974 Divácký průměr doma 213
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality