Sváteční domácí derniéra jen prohloubila zklamání, vítězství slavila šatna Valachů

15.12.2018 21:35, autor: Pavel Šácha

Oblečeni do vánočních dresů a s odhodláním přerušit sérii neúspěchů vyrukovali táborští hokejisté do sobotního střetnutí s Valašským Meziříčím. Po šedesáti minutách hry ale znovu opouštěli led se sklopenými hlavami, zatímco v šatně hostujících Bobrů zavládlo bujaré veselí.

Sváteční domácí derniéra jen prohloubila zklamání, vítězství slavila šatna Valachů

HC Tábor - Valašské Meziříčí

2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Sobota, 15.12.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Blažek (Matušík, Hajič), 26. Havran (Březina) - 17. Dvořák (Seidler, Vaněk), 19. Raška (Žák), 31. Seidler (Dvořák, Dudek), 50. Pořický (Martiník, Andris), 58. Andris (Raška, Dalajka).

Rozhodčí: V. Král - Vašíček, H. Král.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:4   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 27:34   Diváci: 572

HC TÁBOR: Dudáček - Havran, Hajič, Skočovský, Tesař, Adam, Dvořák, od 21. Duben - Blažek, Matušík, Březina - Sladkovský, Zayml, Prášek -Syrovátka, Hrala, Řezáč, Pechánek.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ: Šurý - Kamas, Holiš, Weintritt, Báchor, Dudek, Žák - Vaněk, Dvořák, Seidler, Brunec, Pořický, Raška, Paťava, Andris, Kuchařík, Martiník, Daněk, Dalajka.


Pro táborské mužstvo začal zápas velmi lichotivě. Už po dvaatřiceti vteřinách se dostal za záda obránců Matušík, ale brankář Šurý jeho střelu vyrážečkou vytěsnil. Ve 4. minutě už na táborské střídačce propukla radost, to když Matušík s Blažkem sehráli výtečně zpočátku kostrbatou situaci dva na jednoho a druhý jmenovaný zajistil kohoutům vedení – 1:0. Od tohoto momentu už se ale pozitiva z táborského herního projevu vytratila a jejich entuziasmus spadl do hlubokého průměru. Už v 5. minutě sice sehráli první přesilovku, ale nic z ní nevytěžili a téměř vzápětí museli děkovat Dudáčkovi, že zneškodnil individuální výpad Báchora. V polovině 12. minuty si nabruslil do šance Pechánek, ale neměl dostatek času propálit hole a těla před sebou. To Valaši se při nabídnutých příležitostech pranic nežinýrovali, a když se před nimi naskytla dvě oslabení po zbytečných prohřešcích Jihočechů, posloužila jim k obratu ve skóre. V úvodu 17. minuty zapadla za Dudáčka nešťastně tečovaná střela Dvořáka a bylo vyrovnáno – 1:1. Na konci 19. minuty použili hráči Valašského Meziříčí ke skórování stejný vzorec, tentokrát ovšem s chtěnou tečí, o kterou se postaral Raška1:2.

Do druhé části hry si Táborští přinesli na led novou porci odhodlání, a rázem se znovu chopili taktovky zápasu. Už po necelých třech minutách si Matušík vynutil faul na Dalajkovi a v následné přesilovce se narodily tutovky Hajiče a Březiny, které ovšem Šurý a spol. přestál bez úhony. Jen půl minuty po skončení táborské početní výhody se provinil Andris na novém muži v domácí sestavě Adamovi a hosté šli znovu do čtyř. V pokračující početní převaze se na hráče Tábora štěstí přívětivě usmálo a Havranovu střelu od modré tečovala hůl bránícího hráče mimo dosah brankáře Šurého - 2:2. Táborští byli i v příštích minutách sympaticky aktivní, ale dlouho jim to nevydrželo. Na začátku 30. minuty pykal Sladkovský za pozdní dohrání a mužstvo Valašského Meziříčí v přesilovce znovu udeřilo. Přesně minutu poté, co táborský forvard usedl na trestnou lavici, se od Dudáčkovy výstroje nadvakrát odrazila za brankovou čáru střela Seidlera a Bobři šli znovu do vedení – 2:3. Tým Tábora měl v posledních minutách druhé části k vyrovnání podstatně dál než v její první polovině. Naděje na srovnání stavu před ním vyvstala při dalším vyloučení meziříčského hráče, tu však zkrátilo špatné střídání na straně kohoutů a výhoda vyzněla do ztracena.

Dění v závěrečné periodě otevřelo možná až příliš přísné vyloučení Práška za „oprášení“ brankáře. Paradoxně největší příležitost v něm měl dravec Blažek; kolem obránce prosvištěl až před Šurého, který však svůj tým v tu chvíli podržel. V následujících minutách dokázali být domácí hokejisté aktivní i poměrně nebezpeční, podobně jako v některých předchozích zápasech jim to ale bylo k ničemu. Ve 48. minutě je v rozletu přibrzdilo vyloučení Havrana a následná přesilovka soupeře. Kohouti se jí dlouho úspěšně bránili, ale v jejím závěru se Moravané dostali do přečíslení a Pořického zakončení mezi Dudáčkovy betony zmrazilo ochozy i domácí střídačku – 2:4. V posledních minutách střetnutí už nebylo táborské družině souzeno, aby se nadechla k náporu a pokusila se s výsledkem ještě něco udělat. Naopak… Po další nepovedené přesilovce s jedinou šancí v podobě teče Hraly spadla Valašskému Meziříčí do klína pojišťovací pátá branka. V čase 57:17 skončila rozehrávka gólmana Dudáčka na holi Dalajky a Andris už měl před odkrytou brankou snadný úkol – 2:5. Kosmetickou úpravou mohlo projít skóre zápasu v posledních dvou minutách, ale domácí si neporadili ani s více než minut a půl dlouhou přesilovou hrou pěti proti třem.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Konečně se nám podařil start do zápasu, dostali jsme se do vedení a měli tam relativně i další šance k navýšení náskoku. I přesto nakonec vyzněla třetina lépe pro hosty. Darovali jsme jim naprosto zbytečně dvě přesilovky, oni v nich dvakrát nahodili puk na branku a byly z toho góly. Výsledek třetiny asi úplně neodpovídal jejímu průběhu, ale ukázal, jak snadno góly dostáváme a jak těžko je dáváme. Ve druhé třetině jsme začali aktivně, vrátili jsme se do hry, ale další zbytečný gól v oslabení nás dostal do útlumu, a zase to od nás bylo takové mdlé a upracované. Nejsme schopni hrát v klidu a dělat věci tak, jak máme, i když snaha se hráčům upřít nedá. Zápas rozhodla oslabení, které soupeř využil. Naše vyloučení přitom byla naprosto zbytečná a nevynucená nějakou těžko řešitelnou situací. Navíc prostě nejsme efektivní v koncovce; v momentech, kdy jsme byli ve hře, jsme zase neproměnili šance, které jsme měli.“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality