Střeleckou mizérii kohoutů doprovodila i ta herní, body odvezla kopřivnická Tatra

08.12.2018 20:41, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové si v aktuální sezoně se svým týmem příliš hokejové radosti neužívají. Ti, co přišli na sobotní utkání s Kopřivnicí, sledovali v podání domácí družiny slabý hokejový odvar, k jehož nejvýraznějším ingrediencím patřily pokračující střelecké trápení, jasně viditelná nervozita a směs dalších herních nedostatků. Naproti tomu z úsporně hrajícího kopřivnického souboru čišely klid a pohoda, což vyústilo v jeho konečné hladké vítězství.

Střeleckou mizérii kohoutů doprovodila i ta herní, body odvezla kopřivnická Tatra

HC Tábor - HC Kopřivnice

1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Sobota, 8.12.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 52. Březina (Sladkovský) - 6. Kofroň (Marek, Sluštík), 32. Sluštík (Kofroň), 36. Marek (Sluštík), 39. Kofroň (Ficek), 47. Tomášek (Gebauer, Krutil).

Rozhodčí: Jílek - Vavruška, Rubáš.   Vyloučení: 7:8 - navíc Blažek a Havran (oba Tábor) 10 minut OT.   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 28:33   Diváci: 542

HC TÁBOR: Vecka (41. Dudáček) - Havran, Hajič, Skočovský, Tesař, Pechánek, Raiterman, od 21. navíc Dvořák - Sladkovský, Matušík, Březina - Blažek, Zayml, Točík (41. Kalaš) - Prášek, Hrala, Syrovátka.

HC KOPŘIVNICE: Hromada - Imrich, Ficek, Krutil, Zuzaník, Marek, Fojtík - Hrubý, Korec, Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík.


Zahajovací střídání si vzali pod patronát hosté a domácí gólman Vecka si připsal hned na úvod několik ožehavých zásahů. Na začátku 3. minuty se dostali ke slovu také Táborští; Točík si vynutil faul na Markovi, ale přesilová hra žádný vzruch před Hromadovou klecí nepřinesla. Minutu po skončení domácí početní výhody udeřilo na druhé straně – Kofroň prolétl mezi obránci až do zakončení a na jeho střelu k tyči neměl Vecka šanci dosáhnout – 0:1. Tento okamžik viditelně prohloubil nervozitu táborských hráčů a jejich hra ani procentem nepřipomínala solidní projev z předchozích zápasů se Šumperkem a v Havlíčkově Brodě. V hlubokém útlumu zůstali Jihočeši až do první sirény, a jen díky několika výtečným zákrokům brankáře Vecky se jejich manko neprohloubilo. První gólovou příležitost si domácí celek vytvořil až v 19. minutě, ale Hromada jejich náporu i s přispěním štěstí odolal.

Do druhé části hry vstoupilo táborské mužstvo o poznání aktivněji i důrazněji, z jeho projevu se ale zcela vytratily hokejové prvky, a hlavně postrádal byť jen letmý závan ohrožení pro Hromadovu klec. Naproti tomu Slezané se nikam nehnali, pozorně bránili, a když se jim otevřela cesta do útočného pásma, dokázali být hodně nebezpeční. A hlavně – dávali góly…!  V úvodu 12. minuty se dostal ke střele z hranice kruhu Sluštík a měl dostatek času i prostoru k seřízení svých mířidel – 0:2. O čtyři minuty později hráli kopřivničtí hokejisté přesilovku a Markova střela od modré do klubka hráčů nabrala gólovou trajektorii – 0:3. Necelé dvě minuty před koncem umocnil táborskou beznaděj Kofroň, který se prezentoval přesnou střelou k tyči a zpříjemnil hráčům Tatry odchod do kabin čtvrtým gólem – 0:4.

Jak ponuře skončila pro domácí tým druhá perioda, tak začala i ta třetí. Kohouti do ní vstoupili s Dudáčkem v brance, jenž nahradil zdravotně indisponovaného Vecku, a bez útočníka Točíka, kterého vyřadila ze hry ohromná bolest zad. A na ledě? Ve 4. minutě usedl na trestnou lavici kapitán Matušík a na konci pohledné přesilovkové kombinace hostů stál matador Tomášek0:5. Od tohoto stavu dostala hra domácí družiny přece jen lichotivější podobu a brankář Hromada musel být v určitých momentech hodně pozorný. Na druhé straně se před hráči Tatry otevírala vrátka k brejkovým situacím, ale táborský gólman odvedl při všech jejich pokusech velmi dobrou práci. V 52. minutě – po 193 minutách svírajícího gólového půstu – si táborští fandové přece jen zajásali, to když se dostal k dorážce Sladkovského střely Březina a snížil na 1:5. Ve zbytku zápasu se hned třikrát šikovně prodral až do vyložených střeleckých pozic táborský forvard Hrala (ve dvou případech při přesilovce Tábora pět na tři). Dvakrát ale kopřivnickou klec minul a potřetí reflexivně zasáhl Hromada. V platnosti tak zůstal pro domácí hodně smutný, leč bohužel zasloužený výsledek 1:5.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, s důrazem a střelbou ze všech pozic, ale začátek rozhodně nebyl podle našich představ. Navíc jsme dostali gól po taktické chybě, která se prostě nesmí stát. Před druhou třetinou jsme si důrazně řekli, že je třeba za to vzít a výrazně přidat. Bohužel nám chybí pohoda; hokej se vytratil a spíš to byl i ve srovnání s předchozími zápasy jen takový blázinec na ledě. Domácí utkání by měla být přehlídkou šancí, nasazení a obětavosti, ale to se v tomhle případě nestalo. Někteří hráči bohužel nejsou těmi lídry, jak bychom očekávali. V podstatě v každém zápase navíc musíme nějak improvizovat. Nastupují hráči, kteří v týdnu trénují jen minimálně, a to manko je na nich samozřejmě hodně znát, někteří další zůstávají za očekáváním. Dnes navíc do třetí třetiny nenastoupil Dan Vecka, který už druhou část odchytal se sebezapřením, ani Dominik Točík, kterému nepomohla ani injekce proti bolesti. Na to se ale nechceme vymlouvat, náš výkony byl špatný a výsledek je zasloužený.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality