Střelecké dostihy přinesly domácím hořké zklamání, v premiéře slavil David Servis

12.09.2018 21:22, autor: Pavel Šácha

Premiérové vystoupení v novém ročníku druhé ligy táborským barvám náležitě zhořklo. V divoké přestřelce byl domácí celek po šedesáti minutách hry smutnějším týmem, naopak v táboře českobudějovických hokejistů zavládla spokojenost se ziskem prvních tří sezónních bodů.

Střelecké dostihy přinesly domácím hořké zklamání, v premiéře slavil David Servis

HC Tábor - HC David servis ČB

6:8 (3:3, 2:2, 1:3)

Středa, 12.9.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Černý (Seidl), 13. Březina (Pechánek), 16. Heřman (Matušík, Hlaveš), 28. Hajič (Matušík), 35. Matušík (Heřman), 54. Hajič (Matušík) - 7. Šulčík (Vak, Šuhaj), 11. Doktor (Sumerauer), 17. Trummer (TS), 27. Jan Bárta (Vak), 33. Jiří Bárta, 42. Škopek (Sumerauer, Vak), 43. Hřebejk (Sumerauer), 59. Vak (Jan Bárta).

Rozhodčí: Velčovský - Svoboda, Horký.   Vyloučení: 5:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 26:38   Diváci: 930

HC TÁBOR: Dudáček (43. Novák) - Hlaveš, Hajič, Černý, Raiterman, Košař, Tesař, Duben - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Pechánek, Seidl - Hrala, Kalaš, Kadilák, od 23. navíc Prášek.

HC DAVID SERVIS ČB: Klestil (Marek) - Michal, Macháček, Dudáček, Doktor, Radoš, Škopek, L. Kříž - Šulčík, Trummer, Šuhaj, Hřebejk, Vak, Ferebauer, Jan Bárta, Jiří Bárta, Čížek, Sumerauer, Rolinek.


Zahajovací dějství úvodního druholigového duelu jasně ukázalo směr, kterým se bude hra ubírat. Obě mužstva nepostrádala chuť do hry, až příliš často se ale topila v taktických a individuálních chybách. Především jejich vinou bylo před oběma brankami poměrně rušno a diváci viděli šest gólů. Táborský celek musel dvakrát dotahovat jednobrankové manko. V úvodu 6. minuty inkasovala z hole Šulčíka po Vakově nahození před branku, ale jen o dvě minuty později  prolétla střela domácího beka Černého houfem hráčů až za Klestilova záda a bylo vyrovnáno – 1:1. Podobná situace se nedlouho poté opakovala. Dělovka motoráckého mladíka Doktora po vyhrané buly skončila za Dudáčkovými zády, kohouti ale už po dvou minutách kontrovali a důsledný Březina nadvakrát překonal svého nedávného spoluhráče z táborského dresu – 2:2. V závěru první třetiny si oba protivníci role vyměnili. V čase 16:04 se ocitl za zády českobudějovických obránců Heřman a s přehledem poslal domácí poprvé do vedení – 3:2. Lichotivý stav ale na světelné kostce dlouho nevydržel. Při nepohlídaném úniku hostujícího hráče byl nucen zatáhnout za záchrannou brzdu táborský obránce Raiterman a nařízené trestné střílení Trummer s rutinou přetavil ve vyrovnávající trefu – 3:3.

Gólová přetahovaná našla své pokračování i ve druhé periodě, kdy museli hokejisté Tábora znovu dvakrát dotahovat. Velkou nepříjemnost prožili v úvodu 27. minuty, kdy si při čtyřminutové přesilové hře za faul na Košaře nechali ujet Jana Bártu a Dudáček na jeho blafák nestačil – 3:4. Ještě v pokračující početní výhodě ale stihli Táborští srovnat, to když zdánlivě zmařený průnik Matušíka středem kluziště dokonal pohotovou a přesně mířenou ranou obránce Hajič4:4. Tým od Jordánu nabudil tento okamžik k další ofenzívě. Ještě než ale stihli roztáhnout svá dravá křídla naplno, přišla trestuhodná ztráta puku u vlastní branky a Jiří Bárta už věděl, jak s tímto dárkem naložit – 4:5. Ani tentokrát ale nebylo hráčům David Servisu souzeno užít si vedení delší čas. Ve 35. minutě sehrála první formace kohoutů ukázkově situaci tři na dva a Matušík nedal Klestilovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 5:5.

Pře výsledkově otevřenou koncovkou zápasu požadovali táborští trenéři na svých svěřencích více odpovědnosti i rozvahy, ale stačilo jen pár minut, a jejich prapor znovu klesl k zemi. V čase 41:20 nachytal táborského brankáře u tyče zapomenutý obránce Škopek a o sedmdesát šest sekund později ukončil Dudáčkovo účinkování v zápase zkušený Hřebejk5:7. Modro-bílou družinu tato pohroma na chvíli zcela ochromila, přesto se postupně znovu dostala do hry a sahala po kontaktním zásahu. Blízko k němu měli Heřman a později Pechánek, extáborský gólman Klestil se ale v pravý čas zkoncentroval a hosty výrazně podržel. V 54. minutě se přesto dostalo zápasu nové zápletky, to když se podruhé v utkání ujala rána Hajiče a stráže budějovické svatyně neměl přes clonícího Matušíka šanci reagovat – 6:7. V té samé chvíli vyfasoval hostující Macháček dvouminutový trest, jeho spoluhráči se ale táborské přesilovce bez přílišných starostí ubránili. V čase 58:03 si vzala domácí střídačka oddechový čas a vsadila na hru bez brankáře. Namísto vyrovnání ovšem jen vtiskla jen pečeť na vítězství servismanů. Kotouč do opuštěné domácí klece nasměroval ze středního pásma s přehledem hrající matador Vak a stanovil konečné skóre – 6:8.

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Utkání se mi hodnotí opravdu těžko. Dát doma šest branek a prohrát zápas, to je mírně řečeno hodně nestandardní situace. Věděli jsme, že máme vzadu problémy a nabádali jsme kluky, ať hrají maximálně jednoduše. Bohužel jsme individuálními chybami soupeři vítězství zase sami nabídli. Minimálně ke čtyřem nebo pěti brankám jsme David Servisu sami pomohli. Myslím si, že soupeř byl hratelný, v některých fázích jsme byli i aktivnější, ale právě naše vlastní chyby ho dostávaly do hry. Pokud hráči,a  hlavně ti zkušení, kteří v zadních řadách působí, budou situace řešit takhle, tak žádnou šanci nemáme. Neříkám, že to byl z naší strany ideální zápas, ale rozhodně to nebylo utkání, které bychom museli prohrát. Pravdou je, že jsme se ještě vrátili do hry a měli i šance, ale také štěstí se od nás tentokrát trochu odklonilo. Výsledek je prostě takový, jaký je, mrzí nás to, ale musíme se z toho oklepat.“      

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality