Středeční mise kohoutů přinesla úspěch, se Zlatým drakem měli ale těžkou práci

06.11.2019 13:31, autor: Pavel Šácha

Druholigoví hokejisté Tábora ve středu splnili „povinný“ úkol a zapsali si na své sezónní konto tři body za výhru v hájemství týmu China Golden Dragon. Na cestě k tomuto potřebnému vyústění ovšem museli zdolávat řadu překážek, které jim do cesty stavěla nejen nepřízeň osudu, ale i oni sami.

Středeční mise kohoutů přinesla úspěch, se Zlatým drakem měli ale těžkou práci

Golden Dragon - HC Tábor

3:7 (1:1, 2:2, 0:4)

Středa, 6.11.2019 19:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Kučera, 27. Kučera (Li H.), 33. Zheng (Zich) - 12. Seidl (Dančišin, Havran), 26. Jiří Bárta (Jan Bárta, Havelka), 38. Řepík (Březina, Jiří Bárta), 47. Seidl (Dančišin, Šulek), 52. Hajič (Dančišin), 55. Řepík (Březina, Jiří Bárta), 56. Pejchal (Dančišin, Dvořák).

Rozhodčí: Luczków - Kurtin, Beneš.   Vyloučení: 6:4 - navíc Hang (Golden Dragon) 10 minut OT.   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 3:2, 3:7   Střely: 18:64   Diváci: 35

GOLDEN DRAGON: Han P. (Wang H.) – Si, Jin, Chang, Han Y. (A), Wang Xih., Wang Xia., Zich – Li M., Xiang (C), Husarik (A), Zhend, Wang Ch., Kučera, Song, Zhou, Li H., Wang Y.

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Havran, beran, Havelka, Hajič, Dvořák, Radoš, Bouška - Jan Bárta, Dančišin, Seidl - Šulek, Zayml, Heřman - Jiří Bárta, Březina, Pejchal - Prášek, Kadilák, Řepík.


První velké nepříjemnosti číhaly na táborskou výpravu už při cestě na utkání. Klubový autobus se musel vyhýbat dvěma dopravním nehodám, strávil spoustu času v kolonách a na zimní stadion do Slaného dorazil až čtvrt hodiny před začátkem zápasu. Do boje tak vyrukovali Táborští po kratičké rozcvičce takříkajíc naostro.

Na obrazu první třetiny se to nikterak neprojevilo, přesto po ní žádné bujaré veselí v šatně hostů nezavládlo. Táborské mužstvo se od začátku chopilo taktovky a vyslalo na Hanovu branku 23 střel, zatímco domácí zaměstnali navrátilce do táborského brankoviště D. Nováka jen 7 projektily. Na světelné tabuli přesto svítilo po první siréně skóre 1:1; postaral se o to výtečně chytající gólman čínského celku v kombinaci s tradičně liknavou koncovkou hostů. Oba góly padly s příchodem druhé poloviny třetiny při táborské přesilovce. Jako první se radovali hráči Golden Dragon, konkrétně český forvard Kučera. Po Havelkově zaváhání na útočné modré se v oslabení řítil sám na D. Nováka, a přestože napoprvé táborského gólmana nepřekonal, dorážku už k radosti své střídačky zvládl – 1:0. Jen o čtyřiatřicet sekund později se ale narodil gól na té správné straně a za Hanova záda zapadla pohotová střela Seidla1:1.

Jestliže v úvodním dějství žehrali Jihočeši především na neefektivní zakončení, ve druhé třetině se do jejich výkonu vloudily i jiné fatální neduhy. Vyléčit je mohl závěr 26. minuty, kdy Jiří Bárta v početní převaze procedil puk za záda domácího brankáře a táborský tým poprvé vedl - 1:2. Ne však nadlouho – o necelou minutu později se původně hodně nepřesná střela Kučery nešťastně odrazila od brusle Boušky do branky a bojovný Zlatý drak srovnal krok – 2:2. Ve 29. minutě domácí tým špatně střídal a v následném oslabení se ocitl pod palbou, hlavní role se však ujal Han a udržel v platnosti nerozhodný výsledek. Trest za další vlnu zahozených šancí i řadu nepřesností na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 32:03 D Novák pouze zkrotil, leč nezastavil puk z hole Zhenga a nabuzený čínský celek si vzal vedení zpět – 2:3. Následně mohlo být s velkým favoritem zápasu ještě hůř, to když se na téměř na minutu a půl sešli na trestné lavici Tábora Beran se Seidlem. V přesilové hře pět na tři se ale hokejisté v červených dresech neprosadili, a tak museli i oni přijmout trest v podobě táborského vyrovnávajícího gólu na 3:3. Padl na konci 38. minuty z pohledné spolupráce přihrávajícího Březiny a neomylně zakončujícího Řepíka3:3.

V úvodu třetí dvacetiminutovky to vypadalo na pokračování urputného boje. V první velké šanci mířil domácí Li z ideální střelecké pozice mezi kruhy nad branku. Na začátku 47. minuty vznikl před táborskou brankou mohutný závar, ale pozorný D. Novák ho ustál. Položil tak základ k rychlému protiútoku první formace, který dovedl do zdárného konce dorážející Seidl - 3:4. Od tohoto okamžiku jakoby očekávaný průběh zápasu konečně zaskočil do těch správných kolejí. V 50. minutě ještě rozesmutněla Dančišina tyč branky Golden Dragon, ale pak už se táborští hráči činili. Na konci 52. minuty se před Hanem snadno zmocnil puku Hajič a koncovku zvládl na výbornou – 3:5. Přesně o tři minuty později vyzval Březina k zakončení Řepíka, a ten vyhrál svůj souboj s jinak fantastickým soupeřovým brankářem i podruhé – 3:6. Poslední slovo v utkání patřilo Pejchalovi, jehož přesná střela ustanovila konečný výsledek zápasu – 3:7.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Jeli jsme do Slaného získat povinné body. Věděli jsme, že bude soupeř hrát v pevném obranném boxu a s rychlým přístupem, a cílili jsme na to tréninky. Myslím si, že v první třetině se nám to poměrně dařilo. Byli jsme aktivní a třiadvacet střel na branku je obrovské množství, bohužel to procento úspěšnosti v koncovce bylo znovu zoufalé. Místo toho, abychom to pak ve druhé třetině ještě víc herně zjednodušili, tak jsme často volili cestu takových těch 'nejchytřejších' přihrávek. Z toho pramenily chyby, které nás dostaly pod tlak, a dokonce jsme znovu pustili soupeře do vedení. Nakonec jsme ještě ve druhé třetině vyrovnali, ale ta třetina vůbec nevyzněla dobře. V závěrečné části už jsme ale měli trvalý tlak, řídili jsme hru a projevilo se to i do výsledku zápasu.“      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality