Středeční derby s příchutí wasabi mělo pro táborské hokejisty sladkou tečku

22.11.2017 21:41, autor: Pavel Šácha

Klidné setkání sousedů? Ale kdeže…! Třetí vzájemná bitva hokejistů HC Tábor a David Servisu České Budějovice naservírovala divákům pořádně ostrou a emotivní druholigovou krmi. Po šedesáti minutách úporného boje s kupou rušných momentů, netrestaných ostrých zákroků a potyček slavili cenné tříbodové vítězství domácí Kohouti.

Středeční derby s příchutí wasabi mělo pro táborské hokejisty sladkou tečku

HC Tábor - HC David servis ČB

4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Středa, 22.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 37. Matušík (D. Novák), 47. Seidl (Březina), 52. Březina (Matušík, Heřman), 55. Rousek (Seidl) - 24. Dančišin (Káník).

Rozhodčí: Volf - Štěpánek, Žídek.   Vyloučení: 12:12 - navíc Dvořák (Tábor) a L. Kříž (DS) 10 minut OT.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 4:1   Střely: 29:25   Diváci: 967

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Kachyňa, Havran, K. Černý, Pípal, Raiterman, Dvořák, Tesař - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Rousek, Urbanec - Pechánek, Kadilák, Březina.

HC DAVID SERVIS ČB: Dudáček (Němec) - L. Kříž, Popelka, Michal, Zich, Babchuk, Radoš - Šulčík, Trummer, Marek - Ferebauer, Zayml, Bárta - Vylíčil, Káník, Dančišin.


Předehrávané střetnutí 23. kola svedlo oba krajské sousedy k již třetímu sezónnímu střetu.  Ráznější nástup do zápasu měla českobudějovická družina. Své hostitele přehrávala nasazením i pohybem a vynutila si i tři přesilové hry, ale žádnou z nich k vedoucí trefě nedovedla. Táborský celek se dostal k výraznějšímu ohrožení Dudáčkovy klece v podstatě až v 9. minutě při početní převaze, ani jeho hráči ovšem gólové konto zápasu před první sirénou nezaložili.

Prostřední dějství otevřela už po dvanácti vteřinách vyložená šance Blažka, ale Dudáček jeho střelu i následnou dorážku zneškodnil.   V úvodu 24. minuty se rozhořela první, leč zatím nesmělá potyčka mezi domácím Rouskem a obráncem Zichem a její aktéři zamířili na lavici hanby. A právě při hře čtyři na čtyři se udála první změna skóre, o kterou se parádní trefou do horního růžku Novákovy branky postaral českobudějovický mladík Dančišin0:1. Tento moment hosty ještě více nabudil a nekompromisní hrou dávali Kohoutům jen pramálo prostoru pro ofenzívu. I přesto se domácí hráči ocitli ve třech stoprocentních šancích. V úvodu 25. minuty neuspěl tváří v tvář Dudáčkovi Heřman, o tři minuty později zamířil uniknuvší Pechánek těsně nad branku a jen o chvíli později zlikvidoval gólman David servisu i samostatný únik Urbance. Mezitím hodně zatrnulo i domácímu týmu, jenž se na pár desítek vteřin dostal do pevných českobudějovických kleští, Brankář Novák hned několikrát prokázal, že má znamenitou formu. V čase 33:40 zalila ledovou plochu mohutná vlna emocí, která nakonec vyplavila na povrch čtyřminutovou přesilovou hru Tábora.  Jeho hráči si s ní dlouho nevěděli rady, ale v polovině 27. minuty se ochozy přece jen rozbouřily – domácí kapitán Matušík se uvolnil přes obránce, seřídil mířidla a trefil se náramně – 1:1. Se sirénou oznamující konec druhé třetiny se strhla mela před střídačkou David Servisu. Nejaktivněji si v ní počínali Dvořák a hostující Trummer, jehož sekání celou situaci odstartovalo. Sudí si toho všimli, a Táborští si tak přenesli do poslední třetiny dvouminutovou početní výhodu.

Během patnáctiminutové přestávky emoce nevychladly a zhruba tisícovka diváků v ochozech měla o zábavu postaráno. K potěše většiny z nich doprovodily ostrou partii také tři góly v síti David Servisu. V polovině 27. minuty se při signalizovaném zákroku na Rouska řítili na Dudáčka Seidl s Březinou a prvně jmenovaný přetavil výzvu svého spoluhráče ve vedoucí branku Kohoutů – 2:1. O dvě minuty později se do sebe pustili táborský bek Dvořák s hostujícím Markem; více trestných minut nakonec posbíral domácí hráč, jenž si navíc odnesl z ledu i „desítku“. 
O chvíli později měl třetí gól na hokejce Heřman, ale při svém úniku jen provětral Dudáčkovu lapačku. Pak už se ale dominantní táborský soubor přece jen prosadil. V čase 51:55 zužitkoval pěknou akci i přihrávku Matušíka Březina  a o tři minuty později se po důsledné práci Seidla krásně trefil z mezikruží Rousek 4:1. Na tomto stavu už se
v následujících pěti minutách nic nezměnilo, a tak táborské mužstvo ověnčilo vítězstvím i třetí vzájemný zápas
s nepříjemným budějovickým sokem.

Slovo trenéra    

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a poctivě jsme se na něj připravovali. Hráče jsme upozorňovali, že to bude opravdu těžká šichta, ale první, a hlavně druhá třetina předčila v tom negativním slova smyslu naše očekávání. Soupeř byl důraznější a lepší, a že jsme se v zápase udrželi, to je hlavně zásluha Davida Nováka. Do třetí třetiny jsme změnili taktiku, trochu jsme se zatáhli, a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Máme samozřejmě radost, že jsme nakonec tohle utkání zvládli a vyhráli jsme. Za to klukům patří dík. Do zápasů, které nás teď čekají, ale musíme hodně věcí zlepšit.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality