Středa přináší další hokejovou podívanou

05.02.2013 12:04, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Klatovy

6:1 (2:0, 1:1, 3:0)

Středa, 6.2.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Kolomý (Šulčík), 18. Matušík (Seidl), 22. Hájek (Kanov), 47. Seidl (Kanov, Trieb), 53. Matušík (Trieb), 56. Kolomý (Šulčík - 38. Čuban (Mrázek)

Rozhodčí: Jechoutek - Chochola, Ledinský   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 6:1   Diváci: 635

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Havran, Kanov, Hlaveš, Trieb, Adamec - Kellner, Pechánek, Mrkvička - Hájek, Matušík (C), Seidl - Šulčík, Kolomý, Heřmánek

HC KLATOVY: Rückl (Smejkal) - Mrázek, Zeman, Martinec, Blumentrit, Knesl, Pouska - Topinka (A), Tulačka, Pacanda - Čurda, Bernad, Pavlis (C) - Vizinger, Vondryska, Čuban - Pitel, Nauš

Preview

V tradičním středečním čase 18:00 přivítají táborští hokejisté na svém ledě tradičně silné Klatovy, bude se jednat o dohrávku 24. kola. Bude to tak již třetí těžký soupeř v řadě. Pokud Kohouti zvítězí a připíší si tři body, bude jejich náskok na čele tabulky osmibodový.

Kádr Klatov doznal před play-off jistých změn. Činovníci klubu nelenili a sehnali několik hráčů, aby posílili kádr těsně před koncem přestupního termínu. Klatovy mají vazby na prvoligový Beroun a proto je většina hráčů odsud. Brankářský post vyztužil Hynek Kůdela, který měl v Berouně úspěšnost zákroků 91,63%. Obranu posílil taktéž berounský Aleš Knesl a Josef Pour. Prvoligový Písek poslal do Klatov mladého forwarda Jakuba Bernada, který letos působil v Milevsku. Klatovy naopak opustila trojice Vojtěch Petráček, Jaroslav Hobl a Aleš Příhoda.

Klatovskému kanadskému bodování neustále vévodí veterán Ondřej Steiner se 34 body v 21 utkáních. Následován je dalším hráčem z elitní formace, Janem Topinkou. Dobře si vede také zkušený Jiří Maxa a Martin Pouska (oba 18bodů), za kterými je v těsném závěsu odchovanec Plzně Jakub Kocman. Mezi obránci je jasně nejproduktivnější Lukáš Martinec (22 bodů). V brance Klatov je situace nejasná, brankáři se zde střídají jak na běžícím páse a dalo by se říci, že zde tlačí Západočechy bota. V posledním utkání však nastoupila posila Hynek Kůdela a dá se tak očekávat jeho další start.

Pokud ostatní soupeři Tábora mají výsledky jako na houpačce, o Klatovech to platí dvojnásob. Od počátku ledna se naprosto pravidelně střídá výhra s prohrou. Ze sedmi zápasů tak Klatovy vytěžili jedenáct bodů za tři výhry v základní hrací době a jednu v prodloužení. Ta přišla právě v minulém kole se středočeskými Řisuty. Pokud Západočeši dodrží tradici střídajících se výsledků, blýská se Kohoutům opět na dobré časy.

Husitům se v novém roce nad míru daří. Ze stejného počtu zápasů jako Klatovy dokázali vytěžit 16 bodů a upevnili si tak vedoucí pozici. V posledním kole porazili Kohouti Děčín, bodovali také v Řisutech, i ve stále lépe hrajícím Klášterci nad Ohří. V základní hrací době prohráli pouze v Sokolově a po nájezdech v Řisutech. Do konce základní části zbývá Táboru odehrát šest utkání a právě dvojzápas s Klatovy bude největší prověrkou. Poslední, čtvrtý zápas s Klatovy totiž odehrají Jihočeši přesně za týden od zítřejšího utkání na západě Čech.

Táborská sestava by oproti sobotnímu utkání neměla doznat výraznějších změn. Do sestavy by se měl vrátit Vojtěch Mrkvička, který doléčil zranění kolene. Paradoxní je, že Klatovy se stali Mrkvičkovým soupeřem i při minulém návratu po zranění ruky.  Otazník visí nad složením obrany, při zranění Ondřeje Lišky zbývá Kohoutům pouze pět bojeschopných obránců. Tomáš Matušík by tak jistě rád ve svém kádru přivítal výpomoc z béčka.

Vzájemná utkání zítřejších soupeřů jsou zatím 1:1, v šestém kole prohráli Táborité na ledě Klatov 6:3. Doma se však Kohouti svému soupeři vzepřeli a připsali si tři body za výhru 5:4.

Středa tak opět nabídne táborskému lidu hokejový večer. Zajímavou podívanou zcela určitě nabídne souboj prvního Tábora se čtvrtými Klatovy. Zápas začíná v 18hod středoevropského času.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality