Startuje play-off krajské ligy

31.01.2013 16:19, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor B - Slavoj Č. Krumlov

5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Pátek, 1.2.2013 19:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: 1. Hubáček (Trieb, Kratochvíl), 4. Kratochvíl (Hubáček), 27. Samec (Ježek), 44. Ježek (Kratochvíl, Hubáček), 57. Trieb (Hubáček)

  Vyloučení: 9:8   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2  

HC TÁBOR B: Šelepa – Trieb, Samec, Adamec, Bergr, Pospíšil, Pechánek, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Heršálek, Rižák, Jankovský, Šimeček, Perník, Drda

Slavoj Č. Krumlov - HC Tábor B

4:6 (0:0, 4:4, 0:2)

Neděle, 3.2.2013 17:00 - Muži B

 

Branky a nahrávky: - 30. Ježek (Hubáček), 35. Adamec (Hubáček), 36. Pospíšil (Hubáček), 40. Kratochvíl (Ježek, Hubáček), 43. Kratochvíl (Hubáček), 46. Ježek (Kratochvíl, Trieb)

  Vyloučení: 14:18   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:6  

HC TÁBOR B: Šelepa (Trčka) – Trieb, Samec, Adamec, Bergr, Pospíšil, Dudák, Drda, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Heršálek, Rižák, Jankovský, Šimeček, Zayml, Perník

Jako první z táborských mužstev vstupuje v letošní sezóně do vyřazovacích bojů seniorský B-tým. V tabulce po základní části se umístil na druhém místě, za suverénním David servisem. Na své konto si Kohouti připsali 41 bodů, se skóre 106 : 77. Jindřichův Hradec, Božetice, Veselí, Soběslav, Strakonice, Hluboká a Humpolec jsou mužstva, s kterými má Tábor lepší vzájemnou bilanci po zápasech v základní části. Naopak pasivní bilance ze vzájemných zápasů mají Kohouti s David servisem, Vimperkem, Českým Krumlovem a týmem Radomyšle. V základní části nastoupilo za B-tým celkem 27 hráčů a 3 brankáři. Nejvíce odehraných zápasů si připsal Pospíšil (21), Hubáček, Kratochvíl, Samec, Šelepa (20). V kanadském bodování je na čele Ježek (31 bodů), Hubáček (26), Kratochvíl (21). Nejvíce trestných minut po základní části má na kontě Hubáček, následován Ježkem a Treibem.   

PLAY-OFF ČTVRTFINÁLE

HC Tábor B – HC Slavoj Český Krumlov

Vzájemné zápasy základní části:
1 : 0 (doma)
Branka: Hubáček (Trieb)
3 : 5 (venku)
Branky: Mařík (Jankovský), Hubáček (Kratochvíl, Trieb), Drda (Jankovský)

1. zápas - čtvrtfinále:  1.2.  19hod. ZS Tábor
2. zápas - čtvrtfinále:  3.2.  17hod. ZS Český Krumlov
3. zápas - čtvrtfinále:  5.2.  20hod. ZS Tábor (v případě nerozhodného výsledku na zápasy)

Družstva umístěná po základní části na 1. – 8. místě pokračují v soutěži play-off , ze které nejlépe umístěné jihočeské družstvo postupuje do kvalifikace o II. ligu. Hraje se na dvě vítězná utkání systémem play off 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Pokud utkání skončí nerozhodně v základní hrací době, hraje se desetiminutové prodloužení bezprostředně po tříminutové přestávce. Prodloužení končí uplynutím deseti minut nebo vstřelením branky. Družstvo, které vstřelí branku, je vítězem utkání. V prodloužení hrají družstva v počtu čtyř hráčů a s jedním brankářem. Pokud nepadne branka v prodloužení, následují samostatné nájezdy k určení vítěze utkání. Hráči nastupující do vyřazovacích bojů play-off, musí mít v klubu odehráno nejméně 50 % utkání v základní části.

Ohlasy z táborské kabiny 

S jakým cílem vstupujete do play-off?

Zdeněk TUPÝ:Play-off je defakto jiná soutěž a začíná se od začátku. Nesmíme podcenit žádného soupeře a musíme se důkladně připravit, i nepatrné zaváhání by nás mohlo mrzet. Netajíme se tím, že vzhledem k postavení v tabulce po základní části, by pro nás vypadnutí v prvním kole, bylo obrovským zklamáním. Určitě máme k soupeři respekt a to i vzhledem k poslednímu zápasu, který jsme právě s Krumlovem prohráli. Nicméně si myslím, že máme kvalitní kádr, abychom v play-off sehráli důstojnou roli. Čtvrtfinále s Českým Krumlovem nebude divácky atraktivní, ale věřím, že postoupíme a v semifinále přivítáme mužstvo Veselí nebo Soběslavi. “

Petr ŠKULINA: „Postup z prvního kola, dostat se co nejdál a ve finále potrápit třeba favorizovaný David servis, pokud se potkáme. Věřím, že si na naše zápasy play-off najdou cestu i fanoušci a podpoří nás v závěrečných bojích.“

David HUBÁČEK: „Zahrát si finále.“

Petr TRIEB: „Finále. První kolo je povinnost. Ve druhém kole bych si vzhledem k fanouškům přál Veselí nebo Soběslav.“

Richard JEŽEK: „Postoupit co nejdál.“

Vladimír ADAMEC: „Oproti minulému roku, kdy jsme měli za cíl postup do II.ligy, je to jiné. Určitě, ale  chceme dojít co nejdál a hrát kvalitní hokej.“

Pavel JANKOVSKÝ: „Probojovat se do finále.“

Tomáš KRATOCHVÍL: „Finále play-off je pro každého hokejistu vrchol sezóny a my určitě nebudeme chtít zůstat pod vrcholem.“

Martin ŠELEPA: „Vyhrávat a dostat se do finále.“

Ostatní zápasy čtvrtfinále:
HC David servis České Budějovice – HC Vimperk
TJ LOKO Veselí nad Lužnicí – HC Strakonice
OLH Spartak Soběslav – TJ Sokol Radomyšl

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality