Start! Táborští hokejisté rukují na bojiště druhé ligy, v první bitvě hostí Pelhřimov

12.09.2017 01:44, autor: Pavel Šácha

Úderem středeční 18. hodiny rozrazí brány táborského zimního stadionu nový ročník druhé hokejové ligy. Domácí Kohouti si to hned na úvod mistrovských bojů rozdají se soupeřem, který se u nich netěší přílišné oblibě – k Jordánu zavítají Lední Medvědi z Pelhřimova.

Start! Táborští hokejisté rukují na bojiště druhé ligy, v první bitvě hostí Pelhřimov


Vizitka soupeře

Tým z Vysočiny si chce v letošním ročníku výrazně vylepšit sedmou pozici z předchozí sezony i dojem z nepovedené osmifinálové série proti Klatovům (0:4 na zápasy). Jeho hlavní devízou je dlouhověkost kádru, který dozrál do velmi solidní kvality. Bratři Hadravovi a Kasalí, útočníci Plachý, Vysloužil, Kopic, Votápek a Bezděk či veterán Kubát už mají zkušeností na rozdávání, a právě v nadcházející sezoně se je znovu pokusí co nejúčelněji prodat. Soupisku pelhřimovského týmu navíc v létě opepřil příchod dravého mládí. Bezesporu nejzajímavější posilou je běloruský forvard Stanislav Kaminsky, jenž uspěl na srpnové zkoušce a ukázal, že by mohl být pro soubor mladého kouče Jana Dvořáka kvalitní posilou.

 Také brankářský post prošel u Ledních Medvědů pozoruhodnou proměnou. Nový manažer klubu František Dvořák si přivedl ze „svého“ Jindřichova Hradce Michaela Formánka, ale výraznou porci minut by mohl strávit v pelhřimovském brankovišti mladičký talent Petr Hamalčík, který prošel rukama táborského trenéra gólmanů Vlastimila Kovače.

V přípravě na nadcházející druholigovou sezonu se celek z města rekordů a kuriozit potkal se třemi protivníky. Zatímco domácí zápasy s mužstvy Moravských Budějovic, Žďáru nad Sázavou a Letňan zvládl s grácií a v žádném z nich nešel pod šest vstřelených branek, stadiony soupeřů opouštěl s nepořízenou.

Z táborské šatny

Výrazně proměněný a omlazený kádr Kohoutů olemoval osmidílný seriál přípravných zápasů domácími výhrami nad Kolínem a Kobrou, mezi tím  ale inkasoval jednu tvrdou ránu za druhou.

 Za utrápenou herní přípravou se ovšem chystají táborští hokejisté udělat tlustou čáru a všechno podřizují co nejlepšímu vstupu do mistrovského programu.
   „Příprava byla dlouhá a všichni už čekají, až to vypukne naostro. Na první zápas s Pelhřimovem jsme opravdu hodně natěšení, ostatně tak jako každý rok,“ usmívá se lodivod modro-bílé družiny Tomáš Matušík.

 Spolu se svými trenérskými kolegy Arpádem Györim a Zdeňkem Šťastným kvitovali s povděkem návrat obyvatel týmové marodky. Do tréninku se po zranění opět zapojil obránce Jakub Pípal, s nemocí se vypořádal jeho defenzivní kolega Marcel Dvořák a vážnější následky nemělo ani odstoupení útočníka Jana Březiny z generálky proti Kobře. Táborští počítají i s českobudějovickým mladíkem Ondřejem Kachyňou, do svých plánů naopak stále nemohou zahrnout rekonvalescenta Martina Havrana.

 Do souboje se soupeřem, nad kterým v minulém ročníku vyhráli tři ze čtyř utkání, vyrukují Kohouti v tmavé variantě dresů a s mimořádnou touhou po úspěšném startu do sezony.          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality