Sokolov poražen na nájezdy

15.09.2013 16:43, autor: Jan Lang

HC Tábor - HC Baník Sokolov

4:3sn (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)

Sobota, 14.9.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Pechánek (Seidl), 14. Hájek (Seidl), 40. Liška (Hájek), rozh. náj. Pechánek - 16. Sýkora (Gombar, Kubka), 36. Švec (Kubka), 37. Říha (Csamangó)

  Vyloučení: 4:4   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:3, 4:3  

HC TÁBOR: Panec – Havran, Černý, Hlaveš, Ošmyk, Kanov, Heršálek, Liška, Klíma – Pechánek R., Krätzer, Kellner, Hájek, Sladký, Kratochvíl, Matušík, Kouřil, Kolomý, Mařík, Seidl.

HC BANÍK SOKOLOV: Hruška – Rohan, Kubka, Tomeček, Ruprecht, Šik, Novák, Sýkora, Bečka, Švec, Vaněk, Boušek, Hudák, Kašpar, Říha, Csamangó, Chaljavin, Petrov, Schusser.

První utkání nové druholigové sezóny svedlo dohromady dva silné týmy, domácím se nakonec podařilo zvítězit díky lepší dovednosti v individuální disciplíně.

Utkání začalo opatrně, první pořádnou střelu na branku si připsali hráči Sokolova až ve 4. minutě. V 6. minutě byl faulován pronikající Seidl a domácím se naskytla možnost zahrát si přesilovou hru. Tu rozehráli opravdu skvěle a po sérii rychlých přihrávek našel Radek Seidl svého jmenovce Radka Pechánka, který z první prostřelil sokolovského Hrušku. 1:0 Vstřelená branka pomohla kohoutům do sedla a svého soupeře začali přehrávat. Bohužel slibná střela Ošmyka šla doprostřed branky a teč Kouřila minula jen o kousek tyčku Hruškovi branky. Ve 14. minutě se u mantinelu protáhl agilní Seidl a naservíroval skvělou přihrávku Tomášovi Hájkovi, který vymetl šibenici. 2:0 V 15. Minutě podrazil Tomáš Černý hostujícího útočníka a také hosté měli možnost hry s jedním mužem v poli navíc. Tu vyřešili stejně elegantně jako táborští, když Martin Gombar, našel křižnou přihrávkou od modré volného Tomáše Sýkoru, který uklidil kotouč do odkryté poloviny branky. 1:2 A jak to již bývá, po vstřelené brance převzal iniciativu Sokolov, v 19. minutě srazil před brankou hostujícího hráče Klíma. V ní si po nedůsledném vyhození kotouče vytvořili hosté obrovskou šanci, ale Michal Panec v brance skvěle vykryl střelce a zachránil tak pouhých 6s. do konce třetiny příznivý stav pro domácí tým.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení dohrávající přesilové hry hostí, ale tu kohouti ustáli bez výraznějších potíží a byli to domácí, kdo převzal iniciativu na začátku prostřední části, bohužel se nedokázali gólově prosadit, protože Sokolov dobře bránil modrou čáru, respektive svoje mezikruží. Ve 31. minutě domácí špatně střídali a byli zato odměněni dvouminutovým trestem. To ale zvládli na výbornou. Ve 35. minutě byl za vražení na mantinel vyloučen Kouřil a hosté další přesilovku dokázali vyřešit o poznání lépe. Branislav Kubka dostal krásnou přihrávku mezi kruhy a nikým neatakován poslal puk na Pance, kde ho ještě tečoval mezi nohy gólmana Martin Švec. 2:2 Za necelou minutu bylo pro domácí ještě hůř. Nahození na Pancovu branku těsně před ním tečoval Ivan Říha a hosté tak otočili zápas ve svůj prospěch. 2:3 Krátce nato měl Tábor možnost o vyrovnání, když byl vyloučen sokolovský Kubka. Přesilovou hru domácí nevyužili, ale těsně po návratu vyloučeného hráče z trestné lavice se po zmatku před hostující brankou prosadil z blízkosti Ondřej Liška. 3:3 Hned po vhazování domácí propadli a sokolovští se hnali 3 na 1. Naštěstí to hosté vyřešili prachbídně střelu hostí Panec pokryl.

Do poslední třetiny vstoupili domácí znovu aktivně a dokázali si vytvořit velké šance, nejprve Havran z mezikruží netrefil ideálně kotouč a poté jednomu z domácích po pěkné sérii přihrávek ta finální před střelou přeskočila hůl. Domácí byli aktivnější, ale v 51. minutě se v megašanci utkání ocitl hostující Sýkora, který netrefil z jasné pozice domácí branku. V 52. minutě byl za vysokou hůl vyloučen hostující Hudák. Domácí hezky kombinovali, ale efekt to nepřineslo žádný. Ve zbytku závěrečné třetiny bylo vidět, že žádný tým nechce udělat chybu. Utkání tak po 60 – ti minutách nenašlo vítěze.

Prodloužení nabídlo jedinou možnost na rozhodnutí utkání, domácí utavili sokolovskou čtveřici, ale  bohužel z velkého tlaku nebyla žádná pořádná střela, která by ohrozila Hruškovu branku.

65 minut o vítězi nerozhodlo, proto hráči dostali šanci se předvést v individuální disciplíně zvané trestné střílení.

Začínali hosté, nejprve Csamango neuspěl, Radek Seidl ho napodobil, sokolovský Bauer Pance ve druhé sérii překonal, ale domácí brankář měl tyče postaveny velice dobře. Kolomý také nedal, stejně tak Hudák a táborský Hájek. Pro třetí sérii se pořadí střelců otočilo a první naopak jeli domácí. Rozjel se Radek Pechánek, který rychlou střelou prostřelil Hrušku a když pak Panec výborně vychytal Říhu o majiteli bonusového bodu bylo jasno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality