Sobotní jihočeské derby s David Servisem se hraje na táborském ledě už od 15 hodin

28.02.2020 00:22, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté v sobotu zapečetí své domácí účinkování v základní části soutěže. Jejich soupeř bude všem fanouškům u Jordánu dobře známý, ovšem začátek střetnutí zcela netradiční. Jihočeské derby s českobudějovickým David Servisem začne na táborském ledě už v 15 hodin. Za neobvyklým časem utkání stojí konání večerního Reprezentačního plesu HC Tábor v hotelu Palcát. Odpolední zahájení zápasu dává atraktivní možnost sportumilovným rodinám s dětmi a bude zajímavé sledovat, jak na tuto změnu příznivci táborského hokeje zareagují.

Sobotní jihočeské derby s David Servisem se hraje na táborském ledě už od 15 hodin


Sonda do tabulky

Sobotní duel s českobudějovickým protivníkem se může lehce stát předpremiérou vzájemné série v play-off. Táborské mužstvo má aktuálně poměrně výraznou šanci na obsazení druhé příčky a přímý postup do semifinále. Stačí mu k tomu posbírat minimálně stejně bodů jako Příbram – v současnosti sice při rovnosti bodů určuje postavení v tabulce skóre, ale na konci základní části vejde jako první kritérium v platnost vzájemná bilance, a tu mají lepší kohouti.

Pokud ovšem celek z Tábora skončí třetí, narazí v úvodním dějství vyřazovacích bojů hraném na tři vítězné zápasy právě na David Servis. Ten už je dlouhou dobu uvězněný na 6. příčce tabulky bez možnosti vzestupu a hrozby pádu mimo příčky zaručující účast v play-off.

POHLED NA POŘADÍ: 1. Kolín 90 bodů, 2. Příbram 82, 3. Tábor 82, 4. Klatovy 78, 5. Kobra 70, 6. David Servis 55.

Program posledních dvou kol – 41. kolo: Tábor – David Servis, Kobra – Příbram, Písek – Kolín 2:5 (předehráno), Klatovy – China Golden Dragon 11:1 (předehráno). 42. kolo: Kolín – Tábor, David servis – Kobra, Příbram – Klatovy, Písek – China Golden Dragon 6:5 SN (předehráno).

Vizitka soupeře

Jak už bylo několikrát avizováno, českobudějovický soubor patří k nejméně vyzpytatelným soupeřům na druholigové mapě, už jen kvůli velice proměnlivému složení mužstva. Na jedné straně dokáže lehce ztrácet hratelné zápasy, ale zároveň si už poměrně častokrát vyšláplo na papírově silné protivníky. Naposledy se o tom přesvědčila ambiciózní Příbram, která v Pouzar centru prohrávala po dvou třetinách už 0:4 a v závěrečné části dokázala porážku jen zmírnit na konečných 4:2.

Nejsledovanější, a nakonec i nejvýraznější postavou zápasu byl Václav Prospal. Někdejší veleúspěšný hráč NHL i české reprezentace a v současnosti trenér prvoligového Motoru nastoupil za servismany teprve počtvrté a přispěl k výhře gólem a dvěma asistencemi.

Překvapivě naprázdno naopak vyšel proti Příbrami nejproduktivnější hráč David Servisu Roman Šulčík, který si už zapsal do sezónních statistik 20 branek a 26 asistencí. Nad čtyřicetibodovou hranici se vyhoupl také Miroslav Tejko, který je s 23 góly nejúspěšnějším střelcem (23+18). Přes třiceti kanadských bodů už se stihli dostat také matador Tomáš Vak (15+22) a další zkušený forvard Jakub Marek (15+20). A konečně metu dvaceti bodů už zdárně překročili obránci Vladimír Sičák (8+16) a Daniel Dudáček (1+22).
 V brance si po svém říjnovém příchodu vysloužil neotřesitelnou pozici stále teprve dvaadvacetiletý, leč velmi respektovaný gólman Martin Hauser.

Dosavadní vzájemná bilance

Pohled na pětidílný výčet dosavadních vzájemných střetnutí v této sezoně jen dokazuje, jak nepříjemným sokem Českobudějovičtí pro kohouty vlastně jsou. Na domácím ledě si sice stihl tým od Jordánu připsat vítězství 4:1 a 6:2, mezi oběma zápasy ovšem svěřencům trenérů Kupky a Fedura dvakrát podlehli (1:4 doma, 2:3 venku). Zatím poslední bitvu obou krajských rivalů rozštípl u Vltavy jediný gól, o který se postaral hostující navrátilec David Blažek.

Z táborské šatny

Právě posledně jmenovaný bojovník se ve středečním utkání proti Písku blýskl hattrickem (totéž se podařilo i Ondřeji Šulkovi) a spoléhat na něj budou trenéři Györi s Čechem i tentokrát.
 Do sestavy modro-bílé družiny se po zdravotních patáliích vracejí dva zkušení hráči, jmenovitě obránce David Skočovský a útočník Jan Trummer. Žádné nové potíže nejsou ze šatny HC Tábor hlášeny, což je pro před blížícím se startem vrcholné části sezony velice potěšitelné.       

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality