Smutný evergreen: Slezan dostal od gólově impotentních kohoutů tři body darem

04.11.2018 01:43, autor: Pavel Šácha

Zmar, nula, velké smutné nic… Druholigoví táborští hokejisté se vrátili z celodenní daleké výpravy do Slezska s prázdnou. Znatelnou herní i střeleckou převahu v první části hry znehodnotili nulovou produktivitou . Ve druhé části se doposud pasivně hrající opavský celek lacino dostal do vedení, vzápětí přidal i druhý gól a do té doby solidní výkon hostů se roztavil v nervozitě, chybách a nepřesnostech.

Smutný evergreen: Slezan dostal od gólově impotentních kohoutů tři body darem

Slezan Opava - HC Tábor

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Sobota, 3.11.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 25. Herman (Chujac, Hendrych), 31. Hendrych (Herman), 50. Rousek (Malina, Spratek).

Rozhodčí: Škach - Pospíšil, Bartoň.   Vyloučení: 8:7 - navíc Šindelář (Opava) 10 minut OT.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:35   Diváci: 295

SLEZAN OPAVA: Wanecki (Daňa) - Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Chalupa, Slavík, Vilinskij - Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Štindl, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

HC TÁBOR: Řehoř (Novák) - Havran, Tesař, Černý, Raiterman, Dvořák, Hajič (Košař) - Blažek, Matušík, Heřman - Prášek, Zayml, Hrala - Březina, Pechánek, Kadilák (Přívozník).

 

Celodenní putování za patnáctým sezónním zápasem nezanechalo na táborské družině žádné stopy. Do zápasu vstoupila s velkou chutí, hýřila aktivitou a tahala za jednoznačně delší konec provazu. Svého soupeře v úvodním dějství přestřílela poměrem 14:6 a hostující gólman Řehoř si připsal první ostrý zásah až v čase 8:20 při početní převaze soupeře. Sympatický projev jihočeského týmu ovšem postrádal tu nejpodstatnější hokejovou ingredienci: vstřelené góly. Nejblíž k zaslouženému vedení měli Táborští v 15. minutě, kdy se dorážka Matušíka otřela o horní tyč Waneckiho klece. O necelou minutu později naopak už už jásali opavští hráči, ale Řehoř s pomocí své tyče udržel puk před brankovou čarou. A protože vyzněly do ztracena i další šance Tábora včetně dvou přesilovek, svítil na tabuli stav 0:0.

Hned na začátku druhé třetiny se kohouti ocitli potřetí v početní výhodě, ani tentokrát s ní ale nenaložili podle svých představ. Hosté byli odhodláni pokračovat v dobývání opavské svatyně, ale na konci 5. minuty klesla jejich nálada na bod mrazu. Nahození Hermana z téměř nulového úhlu si našlo pozoruhodnou cestu skrz Řehořovu výstroj (byť původně do branky vůbec nesměřovalo) a Opavští přijetí tohoto daru náležitě oslavili – 1:0. Do hry táborského mužstva se po této nepříjemnosti vkradly první signály nervozity, byť ještě nebyly tak znatelné. V polovině 28. minuty se zjevil sám před brankou Slezanů Prášek, ale Wanecki měl při jeho bekhendovém zakončení lapačku na správném místě. O dvě a půl minuty později ukázali sílu jednoduchosti opavští hokejisté – Hermanovu tvrdou střelou k tyči Řehoř vytěsnil pravým betonem, ale nikým neobsazený Hendrych už měl při dorážce snadný úkol – 2:0. Zbytek druhé části strávili táborští hráči v útlumu; poměrně snadno se sice ubránili dvěma opavským přesilovkám, přesto opouštěli led se sklopenými hlavami.

Těžkou deku, která na ně dopadla, v závěrečné dvacetiminutovce nedokázali setřást. Po pěti minutách hry pohrdli hosté přesilovou hrou, zato domácí Slezan si následně se stejnou příležitostí poradil podle svých představ. V závěru Raitermanova trestu se dostal z dobré pozice ke střele Rousek a a na opavské střídačce se rozhostil pochopitelný klid - 3:0. Když pak Zayml s Hralou nedokázali vytěžit ze svého důrazu před soupeřovou brankou kýžený gól naděje a Havran zazvonil v přesilovce jen na její horní tyč, bylo jasné, že si s sebou Jihočeši přibalí na zpáteční cestu naprosto zbytečnou porážku.

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Zápas byl jako přes kopírák a bavíme se stále o tom samém. V první třetině jsme soupeře přestříleli. Opava hrála dost pasivně a my jsme si vytvořili dost šancí na to, abychom se dostali do vedení, ale bohužel… Víme, že na sobě máme deku a apelovali jsme na kluky, aby se snažili hodně chodit do koncovky a soustředit se na ní. Gól jsme ale nedali, a zase jsme to tlačili do kopce. Jakýkoliv inkasovaný gól nás pak samozřejmě srazí a my nejsme schopní na to reagovat. Z mého pohledu jsme jednoznačně měli tenhle zápas vyhrát. Nejsme v jednoduché situaci a ta psychika samozřejmě pracuje, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Základem je proměňovat šance, protože bez gólů se samozřejmě bodovat nedá.“           

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality