Smůla se nalepila na táborské hokejky

16.04.2013 11:00, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - Berounští Medvědi

0:5 (0:0, 0:2, 2:1)

Pondělí, 15.4.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 47. Heršálek (Seidl), 50. Seidl (Kolomý) - 24. Besser (Plichta), 34. Plichta (Přindiš, Kadlec), 41. Padělek (Besser)

Rozhodčí: Schmejkal, Horák - Frodl, Svoboda   Vyloučení: 5:7   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:3, 2:3   Střely: 37:23   Diváci: 2382

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Trieb, Heršálek "A", Kanov, Černý - Kellner, Mrkvička, Šulčík - Seidl, Matušík "C", Kolomý - Hájek, Zayml, Pechánek T., Kratochvíl

BEROUNŠTÍ MEDVĚDI: Kůdela (Mastík) - Krejčí, Přindiš, Jebavý, Beneš, Šulc, Kaláb, Malý – Kadlec, Plichta, Videlka, Pondělík, Doležal, Hošťálek, Čurda, Polák, Besser, Padělek, Pour, Tuček

Reportáž

Kohouti včera odehráli další barážové utkání na domácím ledě, jejich soupeřem byl Beroun. Kohouti s velkou porcí smůly utkání nezvládli a po 24 zápasech bez prohry v základní hrací době na domácím ledě, prohráli 2:3.

Beroun vstoupil do první třetiny aktivně a vynutil si přesilovou hru hned ve druhé minutě zápasu. Hosté si s ní ale neporadili a otěže první periody začal přebírat Tábor. Ještě v oslabení ujížděl úplně sám Jakub Matušík, v rozhodujícím okamžiku byl hákován a nedokázal zakončit. Rozhodčí však k údivu všech pouze vylučoval. Přesilovku domácí nesehráli špatně, dokázali vytvořit několik závarů, ale puk za Kůdelu neprotlačili. Po přesilovce byl Beroun nadále pod tlakem, který často řešil pouze vyhazováním kotouče. V polovině třetiny vyslal z kruhu pumelici David Kellner, ta však skončila jen na levé tyčce. Vzápětí jeli hosté dva na jednoho, na dobrou přihrávku však osamocený Videlka nedosáhl. Nadále však byli lepším týmem kohouti, jejich střely, často i z velmi dobrých pozic, končily na zadním mantinelu. Poslední pětiminutovka příliš vzruchu nenabídla a boj se odehrával především ve středním pásmu. A nezměnila to ani přesilovka Tábora, která se přenesla do druhé třetiny.

Druhá třetina začala opět vlažněji a nekonaly se žádné velké hokejové manévry. A tak jako blesk z čistého nebe udeřili Medvědi. Při závaru na domácím brankovišti upadl jeden z táborských obránců a srazil si puk do branky, branka byla připsána Besserovi – 0:1. Domácí v druhé části hráli hodně vlažně a to dostávalo do hry Beroun. Šanci měl dvakrát Plichta, jednou dokonce v oslabení, ale ani jednou proti Klestilovi neuspěl. Na potřetí se mu již zadařilo. V přesilovce a dalším tlaku na brankovišti plácl do puku a ten zajel až za domácího brankáře – 0:2. Na konci třetiny dostal Tomáš Černý 2+2 minuty za vysokou hůl. Beroun přesilovku v druhé části nevyužil a tak se téměř tři minuty přenesli do periody třetí.

A v poslední třetině se Medvědi prosadili po necelé minutě hry. Před brankoviště se s pukem otočil Padělek a vymetl šibenici Klestilovy branky – 0:3. Další čtyři minuty se nic zvláštního nedělo, až do chvíle, kdy byl vyloučen táborský Trieb. Při buly v obranném pásmu Berouna, které kohouti vyhráli, napřáhl na modré čáře Heršálek a dělovkou vymetl horní růžek branky – 1:3. A pak se začaly dít věci. Beroun najednou nevěděl, kde mu hlava stojí a musel faulovat. Přesilovku ještě Tábor nevyužil, ale ihned po jejím konci se dorážkou prosadil Seidl – 2:3. Do konce zápasu zbývalo ještě víc než deset minut a hostující trenér si vzal time out. To táborský tlak nerozbilo a Medvědi znovu faulovali. V dobré pozici byl Mrkvička, z kruhu však branku přestřelil. Ani Heršálkovi bomby od modré čáry cestu do branky nenašly. Kůdela právě držel svůj tým. V pětapadesáté minutě již stadion zvedal ruce nad hlavu. Z puntíku pro vhazování střílel Pechának nad Kůdelův beton. Ale dobrá střela jen těsně minula levou tyč. Přesně dvě minuty do konce vyhodili hosté puk ze hřiště a znovu putovali za katr. Tábor si vytvořil několik obrovských šancí, kdy puk poskakoval kolem brankové čáry, ale až za ni se nikdy nedostal. Velkou šanci měl Jan Kanov na modré čáře, když se k němu dostal odražený puk. Jeho střela do prakticky odkryté klece však bouchla jen o zadní mantinel.

Kohouti tak s velkou porcí smůly prohráli domácí zápas s Berounem a už se připravují na další utkání v Brně, kde se utkají s Technikou.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dnes to byl z naší strany hodně smolný zápas. Beroun jsme úplně regulérně přehráli, kdy oni třikrát plácli do puku a dali tři branky. Ve druhé třetině jsme trošku ubrali, ale pak nás nakopl ten gól. A bylo to jen čekání, kdy vyrovnáme. To bohužel nepřišlo. Dnes jsme opět jeli na krev, ale štěstěna se od nás odklonila. Je to škoda."

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality