S touhou po návratu pohody cestuje táborské mužstvo k předehrávce do Moravských Budějovic

02.12.2014 17:05, autor: Pavel Šácha

Na třech stadionech si ve středu šest aktérů druhé hokejové ligy předehraje zápasy „vánočního“ 21. kola. Mezi ně patří také mužstvo HC Tábor, které si to po hořkém sobotním vystoupení v Pelhřimově namíří do Moravských Budějovic. Zahajovací buly střetnutí padne v 18 hodin.

S touhou po návratu pohody cestuje táborské mužstvo k předehrávce do Moravských Budějovic

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Středa, 3.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 34. Horký (Matějka, Barták) - 21. Boháč (Černý, Semrád), 28. Boháč (Mařík, Semrád), 43. Kolomý (Mařík, Boháč).

Rozhodčí: R. Volf – O. Polák, L. Rampír   Vyloučení: 3:4   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3   Střely: 21:28   Diváci: 252

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Šťastný (Máj) – Jakeš, Sobotka, Randa, Peroutka,Forman, Latner, Prkna – Kadela, Trojan, Matějka, Barták, Lupač, Gottlieb, Vantuch, Telesz, Horký, Kesner, Vlašín.

HC TÁBOR: Panec (Šelepa) – Semrád, Černý, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák – Kolomý, Boháč, Mařík - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina (41. Kellner), Mrkvička, Blažek.

 

Žihadla se trápí

Moravané se během pár týdnů zřítili z klidného středu tabulky až na 13. příčku, kde se navíc musejí s obavami ohlížet za sebe. Důvod? Ze sedmi listopadových střetnutí vytěžil budějovický celek jen tři body za „fotbalovou „ výhru 0:1 v Jindřichově Hradci. Od té chvíle prohrál pětkrát v řadě a nepomohl mu ani fakt, že před týdnem v Nymburce naskočil do hry i trenér Rudolf Cakl (ani jeho vstřelený gól neodvrátil pozdější porážku 2:5). Mírnou omluvou může být pro Žihadla skutečnost, že se hned třikrát během tohoto nelichotivého období potkala se soupeři z nejvyšších pater tabulky.

Vrátí se do šatny pohoda?

Mezi elitu druholigové skupiny Západ se nadále řadí i táborské mužstvo, kterému patří třetí příčka. Několik naprosto zbytečných bodových ztrát, a především jeho nevýrazný herní projev přesto vztyčily na táborským stadionem varovný červený vykřičník.

 Dobře viditelný je i přímo ze šatny Kohoutů, o čemž svědčí slova trenéra Tomáše Matušíka: „Ke spokojenosti máme samozřejmě daleko. Týmu se nedaří, chybí nám lehkost i pohoda. V tomto týdnu jsme proto začali intenzivně pracovat na tom, aby se situace zlepšila. Nikdo jiný nám pochopitelně nepomůže, musíme se z toho dostat sami,“ říká hlavní kouč.

Jak před zápasem?

Do středečního těžkého souboje v Moravských Budějovicích půjde táborský soubor s výrazně pozměněným složením jednotlivých formací. Na trénincích se v tomto týdnu sešel v kompletním složení, ne všechny hráče ale pustí do boje přetrvávající či čerstvé zdravotní problémy. V tomto směru přidělal trenérům vrásky na čele právě neúspěšný sobotní duel na Vysočině, ze kterého byli nuceni odstoupit útočník Filip Kolomý, obránce Ladislav Hlaveš, a především dosavadní obrovská brankářská opora Tomáš Klestil.

 Ať už ale bude složení táborského týmu jakékoliv, jedno je navýsost jasné. Soupeři toužícímu po přerušení černé série se musí minimálně vyrovnat v nasazení a vůli uspět. Až poté může sehrát svou roli jeho nesporná hokejová kvalita.

Dodejme, že v říjnovém prvním vzájemném zápase zdolali Jihočeši houževnatého protivníka 4:1.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality