Report z Kotliny: Kohouti ovládli i druhý zápas, byť v závěru mírně popustili uzdu

03.03.2022 11:30, autor: Pavel Šácha

Táborský tým vybojoval na havlíčkobrodském stadionu druhé vítězství v semifinálové sérii play-off. Web HC Tábor byl při tom a v průběhu střetnutí přinášel aktuální informace včetně ohlasů přímých aktérů zápasu.

Report z Kotliny: Kohouti ovládli i druhý zápas, byť v závěru mírně popustili uzdu

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Čtvrtek, 3.3.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 24. Třetina (Čermák, Kliment), 55. Čejka (Tecl, Kabelka) - 7. Seidl (Hajič, Matušík), 12. Dančišin (Seidl), 31. Matiášek (Kříž, Zíb), 59. Endál (Hasman, Hajič)

Rozhodčí: Šmika - Hradil, Teršíp   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4   Střely: 20:35   Diváci: 518

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) - Čermák, Dvořák, Kabelka, Benák, Ludvík J., Nepokoj, Kliment, Krejčí - Kalač, Kuchta, Ludvík T., Čejka, Mlynář, Voříšek, Bulín, Holenda, Tecl, Cachnín, Třetina

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Hubata, Pařízek, Radoš - Endál, Dančišin, Hasman - Seidl, Matušík, Šulek - Prášek, Bárta, Rousek - Chocholoušek, Zíb, Matiášek

1. třetina

Po vyrovnaném úvodu střetnutí se Táborští nadechli k poměrně výraznému náporu a po celý zbytek třetiny byli aktivnějším týmem. Litovat mohou jen toho, že ze svých šancí nevstřelili víc než "jen" dva góly. O první z nich se na konci 7. minuty postaral kapitán kohoutů Seidl, který byl ve správný čas u dorážky Hajičovy střely - 0:1. Necelých pět minut poté se Jihočeši poprvé prosadili ve vlastním oslabení. Na konci náročného střídání v sobě našel ještě dostatek sil Dančišin, který  si nabruslil na Seidlovu přihrávku a v poměrně těžké pozici přeměnil svůj únik v druhou gólovou radost hostů - 0:2. Havlíčkobrodští hráči významněji zahrozili v podstatě až ve své druhé přesilovce, ale táborský gólman Dvořák byl pozorný. S průběhem zahajovacího dějství musela být spokojena také početná družina táborských fanoušků.

Ohlas útočníka Milana Dančišina po první třetině: "Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale potom jsme si vytvořili několik šancí a dostali jsme se do tlaku. Naštěstí jsme z něj vstřelili aspoň dvě branky, jednu v oslabení. Byli jsme o hodně aktivnější. Hlavně je důležité v tomto tempu vydržet. Hrát klidně a odzadu."

2. třetina

Začátek druhé třetiny se opozdí. V Kotlině vyvstaly velké problémy s úpravou ledové plochy, kterou poškodila rolba. Hřiště tak musela znovu upravit její náhradnice a oba týmy zůstaly téměř na půl hodiny v kabinách.
Když se pak vrátili na led, rozehráli prostřední periodu poměrně opatrně. Už v polovině 24. minuty potihla táborské mužstvo nepříjemnost v podobě šťastné branky domácích, kdy po prohrané buly zapadla za brankáře Dvořáka Čemákova střela tečovaná Třetinou - 1:2. O chvíli později měli bruslaři ještě jednu velkou příležitost, kterou ale zažehnal brankář Dvořák s obráncem Pařízkem. Od té doby se ale znou jasně projevila herní nadvláda a dominance táborského týmu, a je jen škoda, že nevedla k vyššímu rozdílu ve skóre. Kohouti tak stihli svým hostitelům alespoň odskočit na rozdíl dvou branek, a je zajímavé, že se tak znovu stalo při jejich početní nevýhodě. Na útočné modré zachytili Kříž se Zíbem soupeřovu rozehrávku, k puku se dostal Matiášek a pohotovou střelou z otočky nachytal Nedvěda v nedbalkách - 1:3. Následně se narodily i další velké šance Táborských. bohužel pro ně bez kýženého efektu. O výrazné převaze hostů ve druhé části každopádně svědčí také poměr střel 17:5 v jejich prospěch.

Ohlas útočníka Jana Matiáška po druhé třetině: "Na začátku druhé části byla hodně znát ta dlouhá pauza, kdy jsme seděli v šatně. Bylo to hodně ospalé. Po hluchých třech minutách jsme se ale zvedli, zase se vrátili ke své hře a třetinu jsme měli ve své moci. Co se týče mého gólu, po dobré práci kluků jsem se dostal ke střele z otočky, zavřel jsem oči a puk propadl až do branky. Snad už to teď zvládneme..."

3. třetina

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili brodští hokejisté s vědomím, že se jim i druhý zápas vzdaluje, a tak vložili do hry vskutku maximální úsilí. Naproti tomu  hosté od Jordánu slevili z nátlakové hry a ořividně jim to nesvědčilo, protože se do jejich hry vloudil neklid i řada nepřesností. Své hostitele do výrazného tlaku nepouštěli, ale v úvodu 54. minuty se domácím podařilo využít přesilovku a dorážka Čejky vložila do koncovky střetnutí nádech dramatu - 2:3.Tábor však další komplikace odmítl, soupeře nepouštěl do šancí a nabral vítězný kurs. Necelé dvě minuty před sirénou si vzali Brodští oddechový čas a sáhli ke hře bez brankáře, ale namísto vyrovnání smutně sledovali, kterak jejich spoluobyvatel Endál střelou do prázdné klece jistí zaloužený triumf modro-bílých barev - 2:4. Samotný závěr utkání ještě přinesl menší roztržku v rohu hřiště, ta už však nemohla na výsledku zápasu vůbec nic změnit. Kohouti si tak z Kotliny odvezli druhý bod v sérii a už v sobotu od 18 hodin budou bojovat o semifinálový "mečbol".

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„V Brodě jsme odehráli těžké střetnutí a jsme moc rádi, že se nám ho podařilo zvládnout. První třetinu jsme sehráli opravdu velice dobře a dostali jsme se do vedení. Pak nás přece jen přibrzdil problém s rolbou, ale i tak jsme měli navrch a vytvořili jsme si i hodně šancí, které jsme bohužel nedokázali zúročit. Třetí část byla z naší strany až příliš opatrná. Po nepovedené přesilovce jsme se dostali v herní pohodě přece jen dolů a domácí snížili na rozdíl gólu. Nakonec jsme se s nimi museli tahat až do konce, ale i takový zápas je pro nás cenný. My jsme ho mohli a měli rozhodnout podstatně dřív. Naše vítězství je každopádně zasloužené.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality