Radek Seidl: Noví trenéři Děčína? Záleží hlavně na nás samotných, jak zápas zvládneme

26.11.2015 16:00, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor rozehraje už v sobotu na domácím ledě druhou polovinu základní části druhé ligy. V sestavě proti Děčínu nebude ani tentokrát chybět útočník Radek Seidl, jenž se řadí k nejvýraznějším stálicím současného táborského kádru.

Radek Seidl: Noví trenéři Děčína? Záleží hlavně na nás samotných, jak zápas zvládneme

V posledních těžkých zápasech s Trutnovem i v Bílině pomohl svému týmu k vítězství jedním vstřeleným gólem. „Góly jsou pro hráče vždycky povzbuzení,“ usmívá se čtyřiadvacetiletý bojovník.

První část sezony jste zakončili výhrami s Trutnovem a Bílinou, které se však rozhodně nerodily snadno. Hlavně na ledě bílinských Draků to pro vás byla pořádná dřina, souhlasíte?
 „Věděli jsme, že nás čeká v Bílině těžká práce, a to se jednoznačně potvrdilo. My jsme tam navíc nepodali zrovna optimální výkon, ale důležité je, že se nám i tak podařilo zvítězit. Je ale třeba říct, že domácí hráli opravdu velice dobře. Nechápu, jak mohli dostat jedenáct gólů od Nymburka, a proč jsou v tabulce tak dole.“

Soutěž má za sebou první polovinu základní části. Jaká byla z pohledu táborského týmu?
 „Můžeme ji hodnotit jednoznačně pozitivně. Kdyby se nám takhle povedla i ta druhá, bylo by to výborné. Prohráli jsme v ní třikrát, z toho v Klatovech až v prodloužení. To postavení v tabulce je samozřejmě velké plus a myslím si, že ani herně to není špatné. Je fajn, že se na ledě umíme v důležitých chvílích semknout a funguje to. Jenom máme občas docela velké zmatky v obranném pásmu, a na tom budeme muset zapracovat.“

Mužstvo se v každé druholigové sezoně pohybuje na absolutní špičce. Je hodně znát, že se na vás umějí soupeři stále lépe a lépe připravit?
 „Už čtyři roky hrajeme nahoře a dvakrát jsme se dostali dokonce do baráže, takže je jasné, že soupeři berou zápasy s námi prestižně a chtějí se na nás vytáhnout. Navíc za tu dobu vědí, co hrajeme, a mohou se na to připravit. Druhá liga je stále vyrovnanější, což ukázaly třeba i naše poslední zápasy. S téměř žádným soupeřem to nemáme vyloženě jednoduché.“

Vy osobně jste v posledních dvou zápasech přispěl k vybojovaným výhrám vstřelenými góly. To určitě povzbudí, viďte?
 „Góly jsou pro každého hráče povzbuzením. Někdy to ale padá, někdy ne. Důležité je, že tým vyhrává a vytváří si hodně šancí. Když se mužstvu daří a nějakou tu gólovku neproměníte, tak to až tak nemrzí. Horší by bylo, kdyby se to stalo v utkáních, které pak prohrajete.“

V sobotu od 18 hodin vás čeká na domácím ledě Děčín s novými trenéry. Může mít tato změna u kormidla soupeře nějaký zásadní vliv na průběh utkání?
 „Hráči se určitě budou chtít před novými trenéry ukázat, tak je to vždycky. Možná to budeme mít o to těžší, ale myslím si, že záleží hlavně na nás samotných, jak zápas zvládneme. Každopádně očekávám, že bude hrát soupeř pozorně odzadu a čekat, co na něj vepředu vypadne. V Děčíně to bylo na začátku sezony hodně emotivní. Dlouho se hrál výsledkově vyrovnaný zápas, pak jsme ale odskočili a domácí to těžce nesli. O to víc se na nás budou chtít připravit.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality